Evenimentul Zilei > International > Imaginile momentului. Lumea, schimbată de o secundă. Explozia nucleară a îngrozit România . Video
Imaginile momentului. Lumea, schimbată de o secundă. Explozia nucleară a îngrozit România . Video

Imaginile momentului. Lumea, schimbată de o secundă. Explozia nucleară a îngrozit România . Video

Un martor a reuşit să surprindă cu telefonul mobil (vezi video) momentul în care a exploziei unei rachete nucleare, pe 10 august, la o bază navală din regiunea Arhanghelsk, Rusia.

Pe imagini se poate observa cum, înainte de explozie, în zonă se vede un fum dens, semn al unui incendiu.Câteva secunde mai târziu, o explozie uriaşă a zguduit pământul, iar după formarea unei mingi de foc a apărut şi un nor de fum de tip ‘ciupercă’, specific unei explozii nucleare.

 

Potrivit datelor puse la dispoziţie de autorităţile ruse, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei rachetei nucleare.

 

Ulterior exploziei, autorităţile au anunţat că nu există risc de contaminare radioactivă, chiar dacă o femeie dintr-o localitate apropiată de locul exploziei a confirmat pentru jurnalişti că autorităţile au recomandat localnicilor să consume iod, substanță folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiații.

Ieri, autorităţile din România au transmis, printr-un comunicat de presă, că nu au fost detectate creşteri ale radioactivităţii pe teritoriul ţării, după ce un mesaj de alertă s-a răspândit pe WhatsApp şi a stârnit panică, scrie observator.tv.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: