”Grădina zoologică din Timișoara nu respectă condițiile de bunăstare a animalelor – acestea sunt stresate, neîngrijite, unele chiar nemâncate. O suricată șchiopătând. O pasăre nandu bolnavă, aproape fără viață în nisip. Cerbi în nămol. Un păun fără pene. O căprioară alergând cu anxietatea animalului captiv, disperat, izolat de turmă.

Șobolani mișunând în țarcul maimuțelor – o pisică domestică a prins unul chiar sub ochii vizitatorilor… Buruieni, crengi uscate, apa din habitatul rațelor murdară, plină de gunoaie și pene, bănci prăfuite”, a scris o timișoreancă pe Facebook, după o vizită la Zoo. Liliana Miharț a surprins în imagini întreg dezastrul și spune că vrea să tragă ”un semnal de alarmă”.

Reprezentanții Primăriei Timișoara transmit însă că totul este în regulă. Este adevărat că o suricată schioapătă, ea este sub tratament și în atentia medicului veterinar. Pasărea nandu nu este bolnavă, nu este nici moartă: așa este poziția anatomică a acestor păsări când dorm sau când se odihnesc.

”Pe de altă parte, nămolul din adăpostul cerbului și  al ciutelor reprezintă zona de îmbăiere  – este un comportament perfect natural pentru aceste animale să se îmbăieze în noroi (contra căldurii și contra parazitiilor externi – namolul se usucă în conglomerate care încastreaza și acesti paraziți externi dacă există). Păunii sunt fără pene deoarece sunt în perioada de năpârlire”, au declarat reprezentanții Primăriei Timișoara.