Fiind unul din cele mai răspândite şi iubite alimente, laptele nu este doar gustos, ci şi o adevărată sursă de sănătate şi frumuseţe.

Crema de faţă, pudra şi fondul de ten te pot ajuta să ai un chip strălucitor, dar de ce să apelezi doar la metode artificiale? Ia exemplu de la Cleopatra, care se îmbăia în lapte pentru a avea un ten moale şi luminos. Laptele conţine amino-acizi hidratanţi, acid lactic cu proprietăţi exfoliante şi enzime care lasă pielea netedă.

Poate elimina

Cercetările demonstrează faptul că persoanele care consumă lapte degresat sau semidegresat sunt în general mai suple decât cele ce nu consumă lapte. Motivul? Laptele dă rapid senzaţia de saţietate şi inhibă apetitul. De asemenea, laptele e plin de vitamina D, care întăreşte sistemul imunitar şi ajută la menţinerea greutăţii corporale corespunzatoare.

Un pahar de lapte cald înainte de culcare dăruieşte un sentiment de linişte şi ajută să ai un somn relaxant, care să te refacă după o zi lungă şi obositoare. În plus, un somn bun ajută să arăţi mai bine, lăsând ochii odihniţi şi eliminând pungile şi cearcănele.
Nutrienţii conţinuţi de lapte, cum ar fi biotina şi vitaminele A şi B6 îi vor da părului un aspect mătăsos şi strălucitor.
Laptele te poate salva de neplăcutele probleme lunare. Studiile arată că o alimentaţie bogată în calciu şi vitamina D, ambele aflate în lapte, poate reduce şi chiar elimina manifestările sindromului premenstrual.