După ce nu a mai evoluat de cinci ani de zile pentru reprezentativa scandinavă, vedeta din atacul trupei de pe stadionul San Siro” este gata să accepte convocarea selecţionerului Janne Anderson pentru partidele din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Chiar dacă s-a depărţit de naţionala Suediei în condiţii nu tocmai bune, Ibrahimovic a purtat, pe parcursul ultimelor luni, mai multe runde de discuţii cu actualul selecţioner, iar comeback-ul fotbalistului de 1,95 metri pare să aibă din ce în ce mai mari sorţi de zbândă.

Jurnaliştii din Italia anunţă că Anderson şi-a dat deja acceptul ca Ibrahimovic să evolueze în tricoul galben al nordicilor, în meciurile din campania de calificare la turneului final ce urmează să fie găzduit, în premieră, de Qatar.

„Ibrahimovic este tot mai aproape de un comeback în naţionala Suediei. Vâful lui AC Milan a purtat deja mai multe discuţii pe această temă, cu selecţionerul Janne Anderson, iar mai multe surse din jurul acestuia au confirmat că Ibra va fi convocat pentru partidele din preliminarii” au titrat ziariştii de la site-ul sempremilan.com.

Vârful lui Milan revine pe teren, în disputele cu Georgia şi Kosovo

Accidentat în urmă cu doar câteva zile, în timpul derby-ului cu AS Roma, jucătorul în vârstă de 39 de ani are toate şansele să se recupereze la timp pentru a participa la duelurile de la sfârşitul acestei luni, cu Georgia şi Kosovo.

Mai mult ca sigur, Janne Anderson nu va conta însă pe serviciile lui Ibrahimovic în jocul de pregătire cu Estonia. Ibrahimovic nu va evolua în meciul amical al Suediei cu Estonia, întrucât selecţionerul Janne Anderson îşi doreşte să le dea şanse mai multor fotbalişti tineri de a juca” au mai scris cei de la sempremilan.com.

În cele 81 de partide în care a evoluat pentru reprezentativa Suediei, Ibrahimovic a marcat nu mai puţin de 45 de goluri. Ultima confruntare în care atacantul lui AC Milan şi-a făcut apariţia pe teren, în tricoul scandinavilor, a fost la Europeanul din 2016, în ultimul meci din grupă, cu Belgia.