Iaurtul nu trebuie mâncat la cină. Explicațiile unui dietetician

Iaurtul nu trebuie mâncat la cină. Explicațiile unui dietetician Iaurt cu fructe. Sursa foto: 30379344 © Schulzhattingen | Dreamstime.com

Oamenii încearcă să adopte un stil de viață mai sănătos, iar cei care își doresc să slăbească aleg mese mai slabe caloric. Din acest motiv, mulți oamenii aleg o cină ușoară, de cele mai multe ori aceasta constând în iaurt cu fructe. Deși pare o variantă bună, un dietetician spune că nu este recomandat consumul iaurtului seara.

Iaurtul este considerat un aliment sănătos. Din acest motiv mulți preferă să îl consume seara, la cină, considerând că este o masă sănătoasă, mai ales alături de câteva fructe. Mulți aleg această variantă și pentru că nu au timpul necesar să gătească ceva sănătos.

Majoritatea oamenilor care vor să slăbească încearcă să reducă caloriile, mai ales la cină. Deși la prima vedere pare o ideea bună, medicul nutriționist Marina Alvarez spune că nu este chiar așa. Preferințele oamenilor sunt variate. Unii aleg să pregătească câteva legume la grătar, alături de piept de pui, curcan sau somon. Alții optează pentru o salată cu multe legume. Totuși există și oameni care merg pe varianta unui iaurt cu fructe. Acest obicei nu este recomandat de specialiști.

„Decizia aceasta de a mânca iaurt la ultima masă, se ia cu scopul de a slăbi, însă, paradoxal, de obicei nu se realizează acest lucru”, a spus dieteticianul pentru El Debate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Iaurtul cu fructe este sănătos, dat nu ajută la pierderea în greutate

Sursa foto: arhiva EVZ

De ce nu este recomandat să mănânci iaurt la cină

Este cunoscut faptul că iaurtul și fructele sunt sănătoase. Ele sunt într-adevăr așa, dar nu ajută la pierderea în greutate, spune medicul nutriționist. Dacă nu consumăm zilnic proteine, acest lucru poate duce la pierderea masei musculare. Acest obicei, pe termen lung, va îngreuna pierderea kilogramelor.

Specialistul spune că unele persoane preferă să sară peste cină, însă nici asta nu este o variantă prea bună. Sărind peste ultima masă, s-ar putea să sărim și peste doza zilnică necesară de alimente. Acest lucru ne face să devenim mai anxioși și să suferim din cauza dietei adoptate.

Dacă alegi să consumi o salată la cină, prepar-o simplă, din legume și piept de pui sau curcan. Dressing-urile pentru salată nu sunt recomandate pentru cei care vor să piardă în greutate. Nu este recomandat nici consumul de pește la conservă, în ulei.

Sunt multe variante pentru o cină sănătoasă, însă trebuie să țineți cont de câteva aspecte. Cel mai important este să eliminați uleiul și prăjelile. Pregătiți preparatele în cuptor pentru ca acestea să fie sănătoase.