Evenimentul Zilei > Vremea > Iarna se instalează din ce în ce mai comod în țara noastră. Ultimele vești de la meteorologi
Iarna se instalează din ce în ce mai comod în țara noastră. Ultimele vești de la meteorologi

Iarna se instalează din ce în ce mai comod în țara noastră. Ultimele vești de la meteorologi

Temperaturile se vor menține scăzute în zilele următoare, dar normale pentru această perioadă a anului în care ne aflăm.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 23 noiembrie 2020. Potrivit acestora, vremea se va încălzi ușor față de perioada anterioară, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Banatului şi în zona de deal, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 3 grade Celsius.

În această săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui excedent local în nordul extrem al țării.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa. Cerul, mai mult senin ziua, va avea unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9 – 10 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade Celsius. Vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo la munte

La munte cerul se va înnora treptat începând cu masivele din nordul teritoriului, iar mai ales seara şi noaptea, izolat se vor semnala fulguieli. Se vor înregistra 0 grade pe Ceahlău, 3 grade pe Semenic, 4 grade în Sinaia. În Poiana Braşov şi Predeal vor fi 5 garde celsius, iar cele mai ridicate temperaturi vor fi pe Păltiniş, 7 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, cerul va fi acoperit de nori în timpul zilei. Temperatura maxima va fi de 10 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Începând de săptămâna viitoare, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, la nivelul întregii țări. Din 7 decembrie, vremea se încălzeşte meteorologii anunță că vom avea parte de o ușoară încălzire, atipică perioadei în care ne vom afla.