Update: Staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat, marţi dimineaţa, minus 21,6 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă în judeţul Covasna.

Mminima a fost înregistrată în jurul orei 5,30, după care temperaturile au început să crească uşor.


Știrea inițială: Frig năprasnic în România în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, cu temperaturi negative aproape pe tot cuprinsul țării la primele ore ale dimineții. Datele furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, la ora 8.00, arată că maxima dimineții era de 0 grade Celsius și se înregistra la Constanţa.

Au fost, în schimb, -19 grade Celsius în Suceava, la Poiana Stampei! La fel de frig s-a înregistrat și în oraşe: -13 grade Celsius la Cluj Napoca şi Suceava, -12 grade la Satu Mare şi Sibiu, -10 la Bacău, -9 la Arad, -7 la Timişoara. În Capitală s-au înregistrat „doar” -4 grade Celsius.

Țara noastră este obișnuită cu gerul năprasnic, informează RTV, care amintește de cea mai grea iarnă din ultimul secol. În 1954, „Marele viscol” a îngropat sudul României sub nămeți de zăpadă; în București, „munții” de nea erau de 5 metri! La fel de grea a fost și iarna din 1966-1967, când aceleași precipitații abundente au adus zăpezi de 3-4 metri înălțime în București.

Generațiile mai tinere își amintesc iarna din 1984-1985, cea în care a înghețat Dunărea, cu temperaturi de până la -30 de grade Celsius. A fost nu numai o iarnă geroasă, ci și una extrem de lungă, care a durat până aproape în aprilie. Tot de o iarnă lungă am avut parte și-n 1995-1996, din 4 noiembrie până în 16 aprilie!

Te-ar putea interesa și: