Evenimentul Zilei > Vremea > Vine iarna! Meteorologii anunță o scădere bruscă a temperaturilor
Vine iarna! Meteorologii anunță o scădere bruscă a temperaturilor

Vine iarna! Meteorologii anunță o scădere bruscă a temperaturilor

Meteorologii anunță că luna noiembrie a început cu vreme blândă de toamnă și valori termice ridicate pentru această perioadă, dar urmează ca o masă de aer rece, care va intra în România la mijlocul săptămânii, să aducă o scădere a temperaturilor.

Luni și marți, vremea va rămâne frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit, în această perioadă a anului, mai ales în zonele de deal și de munte, unde vor fi și maxime de 16-17 grade Celsius.

Vremea se va răci însă în cea mai mare parte a țării, de la mijlocul săptămânii viiitoare, mai ales în zonele de deal și de munte. La sfârșitul săptămânii, temperaturile maxime vor ajunge la 7-12 grade, iar minime până la minus 5 grade Celsius, în media acestui interval.

În București, va fi o vreme în general închisă de la mijlocul săptămânii, nebulozitate joi dimineața, poate să aducă burniță și, nu în ultimul rând, condiții pentru producerea ceții.

Valorile termice sunt unele apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Pot fi usor mai ridicate, local, in regiunile sud-vestice si nordice. Regimul pluviometric va fi unul deficitar in cea mai mare parte a tarii. Exceptie fac regiunile centrale si nord-estice, acolo unde, local, cantitatile de precipitatii vor fi unele apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

După 15 noiembrie, vremea se va răci din nou, iar temperaturile minime ar putea scădea sub zero în aproape toată țara.

Săptămâna 9 – 16 noiembrie

Prognoza meteo luna noiembrie 2020. Temperaturile medii ale aerului în această perioada vor fi ușor mai coborâte decât cele normale, pentru acest interval. Această scădere va fi prezența în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țară, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16 – 23 noiembrie

Temperatura medie a aerului va fi ușor mai coborâtă decât cea normală pentru acest interval. Această scădere se va manifestă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat de meteorologi pentru această perioada va fi deficitar, pe tot teritoriul României.

Săptămâna 23 – 30 noiembrie

Valorile termice vor fi situate, în general, în jurul celor obișnuite pentru această perioada, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi unele apropiate de cele normale pentru acest interval. Va fi însă o tendința ușor deficitară, în regiunile sudice ale țării.

Specialiștii anunță că temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute. Probabilitatea apariției precipitațiilor este scăzută, exceptând regiunile centrale și nord-estice.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: