Mai multe avertizări de vreme severă au fost emise de ANM în dimineața zilei de miercuri. Mai multe zone ale țării se află sub avertizare de cod portocaliu sau galben.

Totodată, se vor semnala intensificări ale vântului care pot ajunge până la 120 km/h, ninsori viscolite și zăpadă spulberată, spun meteorologii.

Județele Caraş-Severin și Hunedoara, respectiv zona de munte de peste cota 1800 m se află sub avertizare de cod portocaliu, valabil până miercuri la ora 11.

Vor fi semnalate intensificări puternice ale vântului cu rafale de 110…120 km/h, ninsoare viscolită și zăpadă spulberată, care determină diminuarea vizibilității.

Județele Sălaj și Cluj, mai exact zona joasă a acestora, se află sub avertizare de cod galben, valabilă până la ora 11. Se vor semnala intensificări locale ale vântului cu rafale de 55…60 km/h.

Mare parte a județelor Braşov și Harghita se află tot sub avertizare de cod galben. Aici se vor semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 65…75 km/h, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Te-ar putea interesa și: