Se face din ce în ce mai frig. Zonele în care va ninge. Prognoza meteo actualizată

Se face din ce în ce mai frig. Zonele în care va ninge. Prognoza meteo actualizată Iarnă. Sursa foto: Foto Dreamstime.com

Un nou episod de iarnă pune stăpânire pe România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat zonele în care va ninge.

Iarna în România. O masă de aer rece va pătrunde în țara noastră prin vestul țării, astfel că maximele termice în partea de nord, nord-vest a teritoriului nu vor mai depăși 2-3 grade Celsius.

La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief ne așteptăm la precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iarna în România, cu ploaie în regiunile sud-estice

Duminică, 3 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va răci. Mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii, în general slabe. Mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest.

„Și precipitațiile, care sunt de așteptat. De altfel, slabe cantitativ și pe arii restrânse. Vor fi la început sub formă de ploaie, însă pe măsură ce vremea se va răci, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare”, a explicat meteorologul Oana Păduraru la Antena 3.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul ţării şi la munte. Îndeosebi în Carpaţii Orientali (rafale de 60…80 km/h. Iar la peste 1700 m altitudine, 90…100 km/h), dar local şi în centrul şi estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 16 grade, iar cele minime în general între -8 şi 0 grade.

Vine iarna în România

Iarna în România/ Sursă foto: Dreamstime.com

Temperaturile vor fi sub cele specifice perioadei

Luni, 4 decembrie, vremea va continua să se răcească. În cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor situa sub cele specifice perioadei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua şi izolat condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte, în sud şi sud-est. În Carpaţii Meridionali şi Orientali pe alocuri va ninge. Noaptea, nebulozitatea se va extinde dinspre regiunile vestice. Dar probabilitatea de precipitaţii va fi scăzută.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, iar în partea a doua a intervalului, în extremitatea de sud-vest şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

Iarna în România. Frigul se apropie şi de Bucureşti

Și în Capitală va fi tot mai frig. Valorile termice vor ajunge să se situeze sub cele specifice perioadei.

Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă va fi de -5…-2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei, dar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă.