Evenimentul Zilei > Vremea > Iarna își intră în drepturi. Ger, ninsori și vânt puternic în toată țara
Iarna își intră în drepturi. Ger, ninsori și vânt puternic în toată țara

Iarna își intră în drepturi. Ger, ninsori și vânt puternic în toată țara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunță că un val de aer polar va lovi România în zilele următoare. Temperaturile vor scădea până la -16 grade Celsius. Se anunță condiții de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, vânt puternic, ceață și polei. 

Cu toate că această săptămâna debutează cu temperaturi blânde, începând de miercuri vremea se schimbă radical. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că valul de aer polar care lovește România va determina scăderea bruscă a temperaturilor, ninsori și vânt puternic în mare parte din țară.

De miercuri, vremea se schimbă radical

Meteorologii au emis luni o informare de lapoviță și ninsoare valabilă pentru Oltenia și sudul Banatului. Nopțile și diminețile vor fi geroase în centru, nord și vest, iar Bucureștiul și alte 10 județe intră sub o informare Cod galben de vânt puternic. Rafalele vor ajunge și la 70 km/h.

Informarea este valabilă de luni, ora 10:00, până miercuri, ora 10:00. Precipitațiile din zona Olteniei și din sudul Banatului vor fi moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, urmând ca începând de luni noapte să se transforme în lapoviță și ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă.

În vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul de zăpadă nou așternut va fi consistent. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în restul teritoriului, însă vor avea caracter local și moderat. Pe arii restrânse, se va forma poleiul.

La București temperaturile vor ajunge și la la -8 grade

Potrivit ANM, valul de ger se va simți cel mai puternic miercuri, 12 ianuarie. Vremea va fi geroasă dimineața și noaptea, în special în nord și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 1 grad Celsius, iar cele minime vor coborî până la -16 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, iar izolat va ninge slab, mai ales în regiunile nordice și cele sud-vestice.

Vântul va sufla cu putere, mai ales la munte, dar și în est și sud-est, accentuând senzația de frig. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi rece și închisă în intervalul următor, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, în timp ce minima va ajunge până la -8. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări la începutul intervalului. Ceața își va face simțită prezența dimineața și noaptea.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: