Evenimentul Zilei > Social > IARNA a blocat ROMÂNIA. Localităţi fără CURENT, drumuri BLOCATE şi trenuri ANULATE
IARNA a blocat ROMÂNIA.  Localităţi fără CURENT, drumuri BLOCATE şi trenuri ANULATE

IARNA a blocat ROMÂNIA. Localităţi fără CURENT, drumuri BLOCATE şi trenuri ANULATE

În urma ninsorilor din ultimele zile sunt în continuare numeroase localităţi fără curent electric, şcoli care rămân închise şi astăzi, iar pe Defileul Jiului circulaţia trenurilor nu a fost încă reluată.

În judeţul Hunedoara, circulaţia trenurilor între Petroşani şi Târgu Jiu este în continuare oprită, după ce linia de contact a fost ruptă duminică de ninsori. Reparaţiile au început, dar sunt îngreunate de relieful accidentat. Trenurile Regio şi InterRegio care trebuiau să tranziteze Defileul Jiului – inclusiv pe relaţia Bucureşti – au fost deviate.

Alimentarea cu curent a 16 localităţi din judeţul Hunedoara este afectată parţial. Marţi seară, peste 3.800 de abonaţi din Valea Jiului şi nordul judeţului Hundoara nu aveau curent, în special din cauza copacilor rupţi care au căzut peste liniile de înaltă şi medie tensiune.

Autorităţile din Slatina spun că de duminică acţionează în continuu cu zeci de tone de sare, nisip, utilaje şi peste 100 oameni pentru a păstra drumurile circulabile. Oamenii rămaşi fără curent au fost reconectaţi noapta trecută la reţea.

În judeţul Timiş, 31 de scoli rămân închise şi astăzi pentru că nu au curent electric, apă şi căldură. Ultimul bilanţ al ENEL Banat arată că în Timiş 44 de localităţi cu 18.000 de locuitori rămân doar parţial alimentate cu energie electrică.

În orasul Făget au fost instalate aseară noi generatoare electrice de mare capacitate, aşa încât aproximativ 80% din localitate are acum curent. Cele 9 sate aparţinătoare şi liceul din oraş nu au însă energie electrică de sâmbătă seară şi s-a stabilit ca jandarmii să patruleze pe străzi pentru a preveni cazurile de urgenţă, având în vedere scăderea temperaturilor, transmite rador.