Ianis Hagi, marginalizat de Alaves. Motivul pentru care este ținut pe banca de rezerve

Ianis Hagi, marginalizat de Alaves. Motivul pentru care este ținut pe banca de rezerve Sursa foto: Arhiva EVZ

În ultimele meciuri ale Alaves, Ianis Hagi nu a pășit pe teren nici măcar pentru un minut, fiind menținut constant pe banca de rezerve. Toată situația ar fi fost generată după atacurile constante ale lui Mihai Stoichiță, șef al Comisiei Tehnice FRF, la adresa clubului.

Totul se complică și mai mult deoarece selecționerul echipei naționale a României se află în situația de a convoca un jucător care se expune riscului de a nu mai juca deloc sau de a evolua foarte puțin până la Euro 2024.

Ianis Hagi, pe banca de rezerve la Alaves

Ianis se confrunta cu o marginalizare și înaintea meciurilor amicale ale echipei naționale din luna martie. Cu toate acestea, reușea să evolueze pentru câteva minute la finalul meciurilor.

Totul ca urmare a declarațiilor făcute de Mihai Stoichiță la începutul lunii februarie, care a criticat deschis Alaves pentru marginalizarea lui Ianis Hagi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu se poate să nu-l bagi în seamă, aşa, la nesfârşit. Mă uit şi eu la meciurile lui Alaves şi mi se pare că e nedrept că nu joacă”, a spus atunci oficialul FRF.

Crezând că îi este de folos lui Ianis Hagi să critice clubul Alaves, „Lippi” a intensificat tonul atacurilor, iar la începutul lunii martie, el a abordat din nou situația mijlocașului în Spania.

„Nu înțeleg de ce nu joacă, nu sunt străluciți la Alaves. Mă tot uit și fac comparație cu ăia care sunt în locul lui pe teren. La fel de bine putea să joace și Ianis. Sunt român, animat de naționalism, dar revenind la obiectivism... mă uit la antrenorul lor, de ce e nedreptățit? (n.r. – Ianis Hagi). Poate să-ți dea gol oricând, poate să-ți dea o pasă luminoasă. Are o echipă plată (n.r. – Alaves). Ianis Hagi e nedreptățit”, a spus acesta.

Mihai Stoichita, Euro 2024

Mihai Stoichiță. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ultima prezența pe teren a lui Ianis la Alaves, la jumătatea lunii martie

În ultimele trei meciuri împotriva echipelor Atletico Madrid (2-0), Granada (0-2) și Sociedad (0-1), Ianis Hagi a fost menținut pe banca de rezerve în fiecare dintre ele.

Ultima sa apariție pe teren pentru Alaves a avut loc pe 16 martie, când a fost introdus în minutul 58 într-o înfrângere în deplasare împotriva echipei Athletic Bilbao (0-2).

Pe deasupra, Alaves are capacitatea să-l lase pe Ianis pe marginea terenului până la sfârșitul sezonului.

Ianis Hagi rămâne rezervă

Alaves. Sursa foto: Facebook

Asta deoarece jucătorul este sub contract cu Glasgow Rangers și este doar împrumutat în Spania. La încheierea acestui sezon, el se va întoarce în Scoția și există posibilitatea să se transfere la Galatasaray Istanbul de acolo.

Echipa din Spania se va despărți de Ianis Hagi și astfel nu are nicio motivație să-l folosească în meciurile rămase. Mai ales având în vedere că acesta nu mai reprezintă viitorul clubului, potrivit Adevărul.