Cele mai grave efecte ale inundanţiilor se înregistrează, până acum, în zona municipiului Brad. Azi noapte, în comuna Crişcior s-a produs o alunecare de teren ce a afectat o gospodărie şi un stâlp de electricitate. O altă alunecare de teren produsă în aceeaşi localitate a dislocat un zid de sprijin care a căzut peste un autoturism.

DN 76 a fost blocat azi dimineaţă în localitatea Fornădia (între Deva şi Brad) de un copat căzut în carosabil. Drumul comunal dintre satele Băiţa şi Hărţăgani a fost şi el blocat, de data aceasta de aluviunile purtate de un torent.

Crişul Alb şi-a depăşit cota de inundaţie, motiv pentru care în zona satului Bucureşci a fost nevoie de construirea unui dig din saci de nisip, dar şi de amplasarea a două diguri mobile. Drumul judeţean 741 dintre Bucureşci şi Curechiu a fost blocat de torenţi.

Aproape 200 de pompieri, jandarmi şi militari intervin în zonele afectate. În caz de nevoie aceştia pot cere ajutorul pompierilor din judeţele învecinate zonei hunedorene grav afectată de inundaţii (Arad, Bihor şi Alba).

 

Te-ar putea interesa și: