Evenimentul Zilei > Actualitate > Hoțul care A UMILIT POLIȚIA luni la rând, dând spargeri și fugind cu mașini pe care le incendia, a fost PRINS. Era dat și în URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ
Hoțul care A UMILIT POLIȚIA luni la rând, dând spargeri și fugind cu mașini pe care le incendia, a fost PRINS. Era dat și în URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ

Hoțul care A UMILIT POLIȚIA luni la rând, dând spargeri și fugind cu mașini pe care le incendia, a fost PRINS. Era dat și în URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ

Hoțul care a terorizat patronii din satele din Timiș, umilind luni de zile la rând Poliția Română, dând spargeri și fugind apoi cu mașini furate, pe care le incendia pentru a-și șterge urmele, a fost prins și arestat pentru 30 de zile. Polițiștii au descoperit că individul, pe lângă faptul că era deosebit de periculos, era dat în urmărire internațională. Florea Leonard Sipoș are 35 de ani și este din Sânnicolau Mare.

Ca în filme, așa a acționat luni de zile la rând,  Sipoș. Spargerile pe care le dădea nu depășeau trei minute, apoi fugea de la locul faptei. Era mereu cu fața acoperită de cagulă, și întotdeauna folosea pentru jafuri, mașini furate, pe care, ulterior, le incendia.

Au fost nopți în care a dat și patru jafuri odată. A fost și cazul din comuna Peciu Nou, Timiș, de la mijlocul lunii decembrie 2015. Mai întâi hoțul a furat o mașină, apoi s-a deplasat cu ea la un magazin mixt din comună, l-a spart și a furat diverse bunuri, după care a mai spart două locuințe din zonă și dus a fost. Rudele unui cunoscut avocat i-au căzut și ele victime hoțului care le-a spart o societate comercială din Bucovăț.

Hoțul, așa cum au descoperit anchetatorii, venise cu o mașină furată, înmatrculată în Bulgaria, pe care a incendiat-o pe câmp, după ce a spart magazinul familiei Kovacs și alte locuințe. Proprietarii magazinului aveau instalate camere de supraveghere în incintă și au urmărit ”live” atacul. Totul s-a petrecut prea repede ca să mai apuce să reacționeze.

Tânărul a fost prins de polițiștii Serviciului de Investigații care au beneficiat de sprijinul  Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R. ”La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au depistat, pe raza municipiului Timișoara, un bărbat de 35 de ani bănuit de comiterea mai multor furturi din locuințe, societăți comerciale și distrugeri auto prin incendiere comise, pe raza județului Timiș. Din cercetări a reieși că, în cursul anului 2015, acesta ar fi pătruns prin efracție în 5 locuințe și în 6 societăți comerciale de unde ar fi sustras mai multe bunuri (aparatură electronică, alimente, băuturi alcoolice, țigări, cosmetice, produse de curățenie) pe care le-ar fi valorificat. Totodată, acesta ar fi sustras 4 autovehicule pe care le-ar fi folosit la comiterea faptelor și, ulterior, două dintre acestea le-ar fi incendiat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul figurează urmărit internațional, pe numele acestuia fiind emis mandat european de arestare de către autorităţile din Slovenia, pentru infracțiuni contra patrimoniului comise în cursul anului 2006”, transmit polițiștii timișoreni.

Pe numele bărbatului de 35 de ani dat în urmărire internațională de către autoritățile slovene,Curtea de Apel Timișoara a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.