„Litoralul și-a intrat în normalitate deja, mai avem foarte puține camere libere pe zona de weekend, la ora asta litoralul este plin, este un succes pentru hotelieri”, a spus Nicolae Bucovală, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, situaţia este şi efectul investiţiilor majore, mai ales în renovări. „Hotelierii au învățat că nu pot să își crească circulația turistică fără să vină an de an cu îmbunătățiri. Serviciile s-au îmbunătățit, de asemenea. La ora aceasta putem spune că dacă facem comparații cu vecinii bulgari, acestea sunt favorabile pentru noi. Ar trebui să existe totuși și o relaxare fiscală pe zona de investiții, așa cum au bulgarii și turcii, de exemplu”, a adăugat Bucovală.

El a adăugat că există stațiuni care cresc de la an la an, precum Venus, unde investițiile sunt puternice. 

Cei mai mulți turiști străini care vin în mod organizat în Mamaia, pe chartere, sunt din Israel, dar există cereri importante și pe relația Polonia.

Conform președintelui Asociației Patronale Mamaia, prețurile la recepție sunt cu cel puțin 20% mai mari decât prețurile de contract cu turoperatorii. În Mamaia, de exemplu, prețurile de contract pentru o cameră dublă încep de la 200 lei cu mic dejun inclus.