''Plecaţi de unde aţi venit, aici nu vă vrem!''. În acest fel s-au pomenit refuzaţi membrii AFD în unele hoteluri din Augsburg, Bavaria.

Managerii unor hoteluri, printre care Drei Mohren şi Holiday Inn Express, au anulat rezervările de camere unor membri de frunte ai AFD, printre care liderii parlamentari Alexander Gauland şi Alice Weidel, explicând că n-au nicio intenţie să găzduiască, nici cu plata anticipată, persoane care nu iubesc ''o societate cu o mentalitate deschisă''. Printre altele, hotelierii se tem pentru securitatea evenimentului: în oraş este oricum o atmosferă tensionată din pricina congresului care va avea loc peste câteva săptămâni şi care va atrage în centru sute de militanţi.

Polemicile s-au aprins până acolo încât au implicat şi structurile de cazare. Michael Friedrich, administrator delegat al societăţii care gestionează Holiday Inn Express, a explicat pentru Die Welt că hotelul nu intenţionează să găzduiască persoane ''care contrazic valorile noastre principale, ale unei societăţi cu o mentalitate deschisă'', în timp ce Drei Mohren şi-a apărat poziţia justificând-o cu teama de posibile atacuri din partea stângii radicale, destul de activă în Germania. Foarte aprinse şi protestele de la vârful AFD, care au vorbit de ''un scandal''. La ultimele alegeri politice, formaţiunea xenofobă a obţinut 12,6% din voturi, rezultat care a făcut din aceasta prima forţă de opoziţie din parlmentul federal, notează Il Giornale.