Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR. ”The Economist” laudă Italia. Măsuri dictatoriale în Slovacia.
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR. ”The Economist” laudă Italia. Măsuri dictatoriale în Slovacia.

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR. ”The Economist” laudă Italia. Măsuri dictatoriale în Slovacia.

Trebuie să te concentrezi pe problemele urgente, nu te implica în strategii complexe. Sună-ţi prietenii, ca să vezi ce mai fac, dar nu uita că şi ei au probleme urgente şi sarmale de făcut!

22 decembrie

 Pe 22 decembrie s-au născut Giacomo Puccini, Maurice Gibb, Robin Gibb, Vanesa Paradis, Dan Petrescu, Cristina Deleanu.

În calendarul creştin-ortodox, pe 22 decembri sunt Sfinţii: Petru Movilă, Anastasia, Hrisogen şi Teodota. Nimic în ”Kalendar”.

Vă rog să citiți, sau recitiți https://evz.ro/horoscop-adevarata-si-originala.html, numai repet, cu toate că se spune că repetiția este mama învățăturii.

Am primit curierul de Bruxelles, cum să nu! Iată ce mi-a atras atenția.

 Sub conducerea prim-ministrului Mario Draghi, Italia a fost desemnată țara anului 2021 de  The Economist . Ziarul i-a lăudat reformele și calitățile de conducere, dar se temea că, dacă ar deveni președinte, „ar putea fi urmat de un prim-ministru mai puțin competent”.

Potrivit  jurnaliștilor de la The Economist , Draghi este un premier respectat și competent, iar guvernul se descurcă bine în implementarea planului național de redresare.

Pentru o dată, marea majoritate a politicienilor săi și-au îngropat diferențele pentru a susține un program de reformă aprofundată care ar trebui să însemne ca Italia să primească fondurile la care are dreptul în cadrul planului de redresare post-pandemie al UE”, scrie presa.

The Economist a subliniat, de asemenea, rezultatele excelente ale campaniei de vaccinare a Italiei.

Potrivit datelor guvernamentale publicate marți, ieri, aproximativ 47,7 milioane de persoane sau 88,37% din populația cu vârsta de 12 ani și peste au primit deja cel puțin o doză, aproximativ 46 de milioane sau 85,17% au finalizat ciclul complet de vaccinare. Până acum, aproximativ 13 milioane de oameni sau 63,98% dintre cei eligibili pentru vaccinul de rapel au primit-o.

Numărul de persoane vaccinate este, de asemenea, de așteptat să crească de miercuri, de astăzi adică, deoarece Italia pune vaccinul Pfizer/BioNTech disponibil pentru copiii din  grupa de vârstă 6-11 ani.

Procentele de vaccinare sunt printre cele mai mari din Europa. După un 2020 plin de provocări, economia sa se redresează mai repede în comparație cu Franța și Germania”, se arată în ziar.

La începutul lui 2022, Camera Deputaților și Senatul vor alege următorul președinte, iar Draghi rămâne o posibilă opțiune.

Ceea ce vreau să subliniez este că performanțele lui Mario Draghi se judecă după întrecerea socialistă la vaccinuri. Nu după nivelul de trai sau libertăți cetățenești. Articolul din ”The Economist” arată ca unul plătit. Oare cât o fi costat? Bună întrebare!

Dar, se poate și mai rău. Iată:

Autoritatea de supraveghere a sănătății din Slovacia a început să investigheze un grup de medici de seamă pentru răspândirea dezinformațiilor periculoase legate de COVID-19, care ar putea duce la pierderea licențelor medicale.

Este inacceptabil ca un medic să pună la îndoială existența COVID-19, să susțină că vaccinurile sunt o fraudă sau să recomande medicamente care nu sunt indicate ca tratament pentru boală”, a declarat luni agenția guvernamentală.

Grupul de cinci medici investigați a fost activ pe rețelele de socializare și site-urile de dezinformare, recomandând medicamentul veterinar ivermectina și a exprimat rețineri împotriva vaccinării. Unul dintre medici a primit o amendă de 500 de euro emisă de Camera Medicală Slovacă, o organizație profesională neguvernamentală, dar aceasta nu a reușit să-i pună capăt activităților.

Autoritatea guvernamentală dorește să facă mai mult în lupta împotriva ”dezinformarii” și acum împărtășește cunoștințele cu Camera Medicală austriacă, care a luat deja permisul unui medic pentru că furniza ”informații înșelătoare”.

De asemenea, agenția a cerut presei să nu publice declarațiile celor cinci medici și a cerut rețelelor de socializare să șteargă postările lor ”înșelătoare”.

Slovacia se numără printre țările cele mai puțin vaccinate din UE, doar 47% din populație a primit două doze de COVID-19 și mai puțin de 13% au primit o vaccinare de rapel.

Situația pare desprinsă din romanele lui Kafka, sau Orwell. După cum bine spune unul din corespondenții mei din Austria, pe nume David Goldenberg: ”… în lipsă de evrei guvernul nazist din Austria se înverșunează împotriva nevaccinaților. Am auzit că vor să facă o amendă de 7.200 de euro pentru nevaccinați. Unde-i un geșeft așa de mare cu vaccinurile, democrația și libertatea au murit!”  No comments!

Dar, totuși o să comentez cu o informație cu embargou de la Interpol. Măsurile dictatoriale au primit răspunsuri pe măsură. În Europa, la ora actuală sunt peste 16 milioane de certificate verzi, false, imposibil de depistat! Prinde orbu’, scoate-i ochii!

Mai aveam ceva să vă povestesc, dar să lăsăm pe mâine, doar este o altă zi!

HOROSCOP     22 decembrie 2021

 BERBEC   Eşti pornit să seduci, să placi la toată lumea! În limite acceptabile, astăzi poţi să reuşeşti în mai tot ce faci, deoarece ai o conjunctură favorabilă. Dar, grăbeşte-te încet, nu forţa! Profită din plin de valul de energie care te cuprinde şi pregăteşte-te pentru Crăciun şi Anul Nou. După cum vezi, iarna aceasta este cam, dacă nu foarte, capricioasă. Luna şi Venus, poziţiile lor, dar şi întreaga configuraţie te indreptăţeşte să faci astăzi ceva cheltuieli pentru garderoba personală.

TAUR    Astăzi îţi este dificil să faci diferenţa dintre un sfat bun şi o critică maliţioasă. Eşti în criză de obiectivitate. Nu te răsti la oameni, poate sunt bineintenţionaţi. Spiritul Crăciunului! La serviciu trebuie să te bazezi mai mult pe anturaj, mai ales pe cei mai în vârstă şi bine-intenţionaţi, pe seniori, cei care nu mai au de ce să ia parte la „competiţie”, pentru că ori au o poziţie privilegiată ori… nu le pasă! Evită împrumuturile de bani. Păzeşte-ţi sănătatea de schimbările bruşte de vreme, de frig, vânt şi umezeală. Poţi face mici modificări, acasă şi la serviciu, o așezare mai buna a locului tău preferat.

GEMENI    Nu eşti genul generos, dar nici nu eşti zgârcit! Astăzi dăruieşte, ca să ai! Îndreaptă-ţi atenţia către familia, partenerul tău. Stabileşte exact detaliile pentru Crăciun şi Revelion! Poţi, pentru o scurtă perioadă de timp, să te izolezi de anturaj, de prieteni, şi să consumi deliciile amorului numai cu noua cucerire. Ceilalţi nu o să-ţi simtă lipsa. Dacă nu ai o nouă cucerire, poţi adapta la situaţia ta, vorba bancului de la Radio Erevan.

RAC    O zi norocoasă, favorabilă, care trece repede, aşa sunt lucrurile bune! De aceea, astăzi, totul pare că se rezolvă cu bine! Dar, evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei! Fii direct şi precis în exprimare, nu exagera cu expresiile bombastice, deoarece pot fi greşit înţelese. În prima jumătate a zilei, dacă te afli unde activezi de obicei,  aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast, cele care încep astăzi – pentru unii este începutul unei vacanțe de mai multe zile. În general, mici transformări în bine, la serviciu şi acasă.

LEU   Eşti mai harnic şi eficient decât de obicei, mai cooperant şi gata să dai o mână de ajutor la treburile din casă, doar începi o mică vacanţă. Dacă eşti la serviciu, probabil că faci la fel! Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Mai greu, puţin mai greu, este cu autorităţile şi cu terţii. Nimic nu mai este cum a fost. Valorile se schimbă, dar pe tine nu te surprinde prea mult. Noul te fascineză şi în bunătatea şi utopia proprie marilor şi imperialelor feline crezi că poate fi mai bine…

FECIOARĂ   Ziua te ajută să te înţelegi mai bine cu cei dragi, cu cei din jurul tău. O veste care pare că te interesează mult, pentru că priveşte programul tău de Crăciun şi de Anul Nou! Oricum, oferta este aşa cum este, calitatea este aşa cum este, stelele spun că este greu să găseşti o jumătate pe măsura visurilor.  Încearcă astăzi şi în străinătate, poate rezolvi două probleme dintr-o singură lovitură.  Prietenii te iubesc mai mult, iar duşmanii, cum altfel, te invidiază mai tare pentru hărnicia ta, mai ales dacă din nou o să faci remarcile acelea, foarte adevărate de altfel, în public.

BALANŢĂ   Trebuie să ai încredere în Spiritul Crăciunului! El împacă oamenii şi alină suferinţele, aduce speranţă şi zâmbetul pe buze! Haide, începe pregătirile pentru un Crăciun fericit! Este posibilă oricând o schimbare a situaţiei în bine, atât financiare cât şi sentimentale. Trebuie, însă, să eviţi discuţiile aprinse cu colegii, cu asociaţii şi partenerii, sau în familie. În relaţiile amoroase nu te lăsa astăzi condus numai de impulsul de moment, de hormoni, mai foloseşte şi tehnici verificate, zâmbeşte şi reprimă-ţi pornirile pătimaşe.

SCORPION   Dimineaţa, la cumpărături sau acasă, eşti plin de glume şi bancuri, păcăleşti, dar eşti iertat, ai haz. Dar şi tu eşti păcălit, pentru că eşti pus să împachetezi sărmăluţele, „or something”! Oricum, propria experienţă este mai importantă decât o mie de sfaturi pentru nativii şi mai ales pentru nativele din zodia Scorpionului. Drept urmare când o să se întâmple exact ce-au prezis stimabilii, toţi o să-ţi spună: ai văzut, ţi-am zis eu! Ia-ţi inima în dinţi şi spune-le-o de la obraz: da, mi-ai zis, dar nu m-ai ajutat deloc! Şi, în plus, propria experienţă face mai mult decât zece sfaturi bune. Pentru că cine s-a fript cu supa, suflă şi în iaurt!

SĂGETĂTOR   Atenţie la unul dintre păcate, vanitatea, azi eşti vulnerabil la linguşeală. Şi iei de bun ce spune primul venit. Mai multă prudenţă, nu eşti înțelept, cu toate că ţi-ar plăcea să fii! Cu mult calm, cu ceaiuri calde şi mai ales cu ajutor de unde poţi să cerşeşti nişte bani, se rezolvă. Până la urmă descoperi că toată civilizaţia asta nu-i decât un moft ca să te pună la tras jugul. Ai descoperit apa caldă şi mersul pe jos, ca împăratul mitic chinez Huan! Ca recompensă te gândeşti să pleci câteva zile la munte împreună cu ultima cucerire. Care cucerire este doar virtuala, ca mai tot ce se întamplă in jurul tau. Cască ochii bine, că lumea geme de proşti sentimentali! Şi nu este niciun motiv să intri şi tu în clubul lor.

CAPRICORN   Pluton, planeta plutocraţilor, mereu în zodia ta, îţi măreşte capacitatea de a gestiona bine banii! Iar Saturn te ajută la pregătiri de Crăciun, ai aspecte bune în cumpărăturile de cadouri! Cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta cu un scop (sau chiar dezinteresat!) sa rezolvi o problemă care îţi părea „misiune imposibilă şi improbabilă”. Incearcă să reduci cheltuielile – se apropie Crăciunul şi Anul Nou şi nu trebuie să te găsescă nepregătit(ă). Mici probleme de sănătate – probabil dureri de gât. Nu, nu este gripă la modă, este doar neglijenţa ta – că bei rece şi mănânci junk food în oraş! Trebuie să alegi cu grijă modul de rezolvare a micilor problemele cotidiene, atât în familie cât şi cu prietenii.

VĂRSĂTOR   Trebuie să te concentrezi pe problemele urgente, nu te implica în strategii complexe. Sună-ţi prietenii, ca să vezi ce mai fac, dar nu uita că şi ei au probleme urgente şi sarmale de făcut! Perioada îţi este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase.  Posibil incident sau accident minor (atentie la bagaje) în timpul unei deplasări sau o veste proastă – pentru Vărsătorii care sunt pe drum. Dacă eşti acasă, acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi,  te vei simţi foarte bine; nu este o idee rea să faci un tur de telefoane sau internet pe la vechii prieteni de şcoală sau de la serviciu.

PEŞTI  Ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Deci, poţi să speri azi în rezolvarea favorabilă a problemelor tale imediate, fie cadouri de Crăciun, fie sentimentale! Evită să te enervezi pentru lucruri de nimic. Sigur că este bine să nu te enervezi deloc. Dar poţi?! Dimineaţa, prima parte a zilei, a perioadei, îţi aduce surprize, dintre care unele chiar plăcute. Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, poţi pleca în scurte călătorii – mai curând delegaţii. O configuraţie astrală echilibrată  face ca perioda în discuţie să fie şi benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale.