Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Netul, o imensă canapea. Cinci planete retrograde
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Netul, o imensă canapea. Cinci planete retrograde

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Netul, o imensă canapea. Cinci planete retrograde

Pe 28 aprilie s-au născut: Saddam Hussein, Odette Sansom, Oskar Schindler, Jay Leno, Harper Lee, Antonio Salazar, Ann Margret, Penelope Cruz, Günter Verheugen, Ileana Teodorini-Dan, Sava Athanasiu, Edgar Istratty, Aurora Ienei, Elena Cosma, Augustin Costinescu, Traian Buzoianu.

Din nou o zi de muncă în „kalendar” şi nimic cu roşu în calendarul creştin ortodox doar Sfinţii: Iason şi Sosipatru şi protoromânii Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, primesc din ce în ce mai multă corespondenţă! De când am divulgat e-mail-ul meu, [email protected] pe lângă zecile de solicitări zilnice pentru horoscoape personale, la care nu răspund şi am arătat de nenumărate ori de ce, sunt alte zeci de diverse întrebări și cereri şi altceva, altceva care creşte pe zi ce trece.

Acel "altceva" mă îngrijorează. Mici compuneri senzaţionale, teorii ale conspiraţiei cretine, sau poze cu "înţelepciuni"! Tâmpenia acestor "dezvăluiri" este genială! La început mă revoltau. Unele, majoritatea de fapt, sunt pline de răutate, de ură! Altele, de prostie în stare cristalină, pură! Apoi am tras concluzia că evoluția tehnologică, ”progresul omenirii” nu are nimic de a face cu inteligența, sau evoluția spirituală a marii majorități. Marea majoritate care a a rămas la fel de stupidă ca atunci cînd a adus Prometeu focul pe Pământ. Așa că, acum sunt dornic de asemenea inepții, deoarece au devenit obiect de studiu, le cataloghez și le etichetez.

La anumite perioade, în anii electorali, este și mai greu. Foști colegi, sau studenții foștilor colegi, sau foștii mei angajatori își amintesc de mine, de ”bătrânul din munte”. Să le spun ceva, mic, acolo, să le dau un concept, un motiv de eveniment, ce părerea am despre X, cum poate fi atacat Y, care ar fi șansele lui Z, un cuvânt acolo, o pagină, un mic discurs electoral, un slogan, nu, un logo, mai bine să le dau o idee în cateva puncte despre… și așa mai departe. Toată lumea vrea să mă folosescă. Pentru cei care mi-au scris cerându-mi sfatul electoral și pentru cei care au în cap să-mi scrie: nu mai fac politică, nu am făcut niciodată, campaniile și marketingul politic au fost o etapă trecută din viața mea. În care m-am implicat ca să dovedesc că inteligența este mai de preț decât banii și puterea. Am reușit, pentru că am gândit și muncit fără pauză și răgaz.

Dar acum, de ani de zile, cinci la număr, sunt un pustnic în rodaj. Nu am televizor, nu mă uit pe net decît la ”cinematic epic music”, sau la filmele pe care le aleg eu din metrul meu cub de DVD-uri, nu citesc ziare, nu răspund la telefoanele pe care nu le cunosc. Mă sprijin în pustnicia mea pe călugărul Cristian și pe doctorița Alice, aka vrăjitoarea Măturoaia, doi oameni de calitate. Călugărul Cristian este loialitatea întruchipată iar doctorița Alice este glasul rațiunii pure, este incapabilă să spună altceva decât adevărul, ceea ce gândește. Prietenii mei m-au sfătuit să nu mai deschid e-mail-urile cu subiecte dubioase. După cum a spus foarte direct Alice: ”prost de bun cum ești o să cedezi până la urmă și o să faci din pustnicia ta un bordel politic”.

În ultimul timp procentul subiectelor cu ”altceva” a crescut considerabil. Doar suntem în campanie electorală de facto, legal de pe 6 mai. 

M-am gândit că sunt "ţintă" că vor să preiau măcar un "subiect senzaţional" şi că de aceea numărul produselor lor creşte. În definitiv fiecare gândește prin prisma propriilor valori și fiecare crede că poate fi suficient de abil, de ”deștept” ca să facă pe ”păpușarul”.

Apoi mi-am dat seama că ceea ce primesc sunt opera unor oameni frustraţi care îşi aruncă sentimentele negative, imaginaţia bolnavă, paranoia bine temperată şi schizofrenia cea de toate zilele, pe net.

Netul a devenit o imensă canapea a unui psihanalist digital. Netul este anonim. Spunem altă dată, că pe net, anonimatul aduce mereu întuneric. În întuneric, de pe unii oameni cad educaţia, civilizaţia, cultura, uneori chiar și condiţia de om. În întuneric se fură, se violează, se omoară.

Dar, în întuneric te poți uita la stele. Cu gânduri bune, cu emoție, cu speranță. Sau, nu! Sunt sigur că astroloagele care vă sperie la televizoare nu se uită niciodată la stele. Cred că nici nu știu să facă punctul, cum să folosească un telescop.

Strigăte de disperare, muzică lugubră, bocete și vaiete! Cinci planete sunt retrograde! Vai de noi! Vai, ce tristă piesă, vai, biata contesă!

Dragi lupi, padawani și hobbiți! Stați liniștiți și pregătiți-vă să întâmpinați Învierea cum se cuvine. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății! Hai să vedem despre ce este vorba. Din seara acestei zile Mercur intră în stație, apoi se mișcă retrograd. Este la 24 de grade în Taur. Saturn este la 16 grade în Săgetător, împreună cu Marte care este la 9 grade. Amândouă retrograde. Jupiter este retrograd la 14 grade în Fecioară. Iar Pluton este retrograd la 17 grade în Capricorn. Da, ia uită-te, astroloagele cele iscusite au avut dreptate. Sunt cinci planete retrograde! Da, așa este, dar dreptatea lor se oprește aici: sunt cinci planete retrograde! Interpretările lor macabre nu se justifică prin prisma astrologiei, ci doar prin a unei abile asmuțiri a populației, care pune botișorul la asemenea ”preziceri”.

Tragic trebuie să fie să vezi peste tot numai nenorociri. Să nu te bucuri, să nu vezi partea frumoasă, luminoasă, a astrologiei. Sincer, aș vrea să le ajut pe aceste făpturi. Să le spun că astrologia este o metafizică veselă. Astrologia este condamnată de Catehismul Catolic în paragraful 2116 pentru că încearcă să controleze timpul, oamenii și istoria. Ce frumos, ce înălțător, dacă faci acest lucruri cu gânduri bune, cu credință în Iisus – astrologia este un mare sport al minții umane – după cum spunea Sf. Ioan-Paul al II-lea referindu-se la pasiunea vieții mele.

Dar cum să nu condamne Catehismul astrologia, dacă astrologii sunt niște tragedieni de teatru grecesc și prezic rău, nenorociri și pagube. Așa erau pe timpul când s-a scris Catehismul și mai sunt încă și acum. Dar au ei dreptul să se autodenumească astrologi? Mă refer la ”celebrii” astrologi internaționali, cei cu a 13-a zodie și cu efectele unei eclipse la antipozi, unde nu se vede, cei care afirmă că astrologia are două mii de ani vechime, cei care confundă planetele cu asteroizii și cu corpuri cerești inexistente, gen Lilith, cei cu ascendentul mai important decât zodia și cei care scriu Pluto.

”S-au prostit cu toții” a fost reacția octogenarului Derek Parker, tutorele meu în ale astrologiei. Ce să fac, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, vorba Regelui care a spus odată: ”nu am putut să mă bat cu o floretă, împotriva unei armate de topoare!”

Acum o să vă las, dragi lupi, padawani și hobbiți, finlandezii au făcut un mare foc de tabără, aici sunt doar cîteva grade, în Prahova submontană, și urmează poveștile spuse la foc, cu cacao fierbinte pentru mine și ceva mult mai tare pentru ceilalți musafiri ai mei. Sunt într-o stare de grație, am auzit unele povești atât de frumoase, istorii adevărate, încît sunt gata să uit și să iert orice erezie comisă împotriva astrolgiei. Sunt și astroloagele acelea oameni, poate greșesc fără să știe, nu le-a învățat nimeni, ca pe mine. Și cine sunt eu să critic, doar am și eu greșelile mele, pe care mi le asum cu mândrie. Prin greșeala asumată și recunoscută, te apropii de Iisus. Asta nu înseamnă că trebuie să faci greșeli, dar cînd ai făcut una, recunoște și îndreapt-o, recunoaștere fără îndreptare nu are nicio valoare, după cum ziua de astăzi nu ar fi nimic, dacă mâine nu ar fi, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Te-ai simți mai bine dacă nu ai pune mereu întrebări fără răspuns. Conjunctura te împinge către evadare şi spirit rebel. Este bine să discuţi cu prietenii tăi, poate şi ei au idei bune. Ai energie şi eşti gata de atac! Aspectele îţi indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti astăzi par importante. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, ai o problemă care necesită un gen de expertiză pe care n-o ai.  Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Nu este nicio grabă!

TAUR    Încearcă să nu te enervezi. Pierzi timpul şi banii, pentru că prostia celor din jur nu are leac. Fii liniştit, nu este contagioasă decât pe termen foarte lung, când devine un mod de viaţă! Astăzi trebuie să faci dovadă de un pic de toleranţă, să faci unele compromisuri drăguţe cu cei din jur. Mai ales la serviciu, unde toată lumea se grăbeşte spre mica vacanţă de Sf.Paști și/sau 1 Mai. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu specula nimic financiar, însă. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei poate fi obositoare!   

GEMENI  Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de activitate. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Dar, stabilește odată programul de Sf.Paști! Totul trece, nu spera şi nu ai teamă! Azi poţi ataca cu succes problemle materiale, cele urgente, cotidiene. Este un prilej bun pentru cumpărături de Sf.Paști. Cumpără acum, mâine e mai scump! Dimineaţa, poate, o mică supărare, dar pe total ziua de azi iti este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Ia, din timp, măsurile care se impun, ca sa nu intri în criză de timp. Stabileşte clar un program, o foaie de parcurs şi vei evita eşecurile.

RAC   Nu mai sta, acţioneză! Prințul lui Machiavelli spunea că este mai bine să acţionezi şi să regreţi, decât să să nu faci nimic şi să regreţi! Domeniul sentimental este favorizat astăzi. Prea multe veşti negative, prea multe eşecuri, tragi tu concluzia veştilor din presă. Nu e adevărat, lumea este aşa cum o priveşti, nici mai rea, nici mai bună. Ocupă-te de problemele tale! În această perioadă trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Este cazul să nu mai fii aşa de încordat(ă) şi tensionat(ă).  Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, mai mult îi încurci decât îi ajuti. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor, mai ales în planul relaxării, distracţii, mica vacanţă de Sf.Paști/1 Mai.

LEU    O veste bună, sau utilă, folositoare. Una din zilele favorabile pregătirii sau finalizării unor etape de viață. Soarele, protectorul zodiei şi Venus indică succes şi pe plan sentimental. Ambianţa zilei de astăzi este plăcută şi relativ liniştită. Crezi că poţi aborda unele persoane, că ai putere de convingere. Este doar o părere, deci trebuie să dai dovadă de prudenţă. Ai ceva îndoieli, dubii, în ceea ce priveşte unele relaţii de serviciu. Rămâi la pândă, stăpân pe reflexele tale de fiară de pradă şi încearcă să aduni mai multe informaţii despre situaţie.

FECIOARĂ     Moralul tău e bun, ceea ce e important, pentru că totul se petrece după cum vezi tu lucrurile: în roz, sau în negru! Pe planul muncii poți întâlni o oportunitate, cere mai multe informaţii! Trebuie sa fii foarte atent la cheltuielile facute aiurea si cu gandul in alta parte. Cel mai bine ar fi sa iesi in oras fara bani si carti de credit. Plimbă-te, nu cheltui! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este încă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil.

BALANŢĂ   O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte activitatea. Seara o poţi petrece în mijlocul familiei, a celor dragi, reflectând asupra modului cum ultimele evenimente influenţează viaţa ta. Ultima parte a segmentului de timp, pe seară, are o componenta neliniştitoare, din cauza influentei Lunii. Iti faci griji, de fapt fără motiv, pentru ca intotdeauna te-ai descurcat. Mai ales cand eşti cu spatele la zid! Dar, finalizezi, in sfarsit, în condiţii bune, o parte din afacerile care ti-au dat atâta bătaie de cap. Fără să forţezi păgubos, fără să intri la uzură!

SCORPION   Traversezi un vârf de energie, cu dinamica ta vitală amplificată. Așa poți să vezi mai bine jocul secund al unor persoane din jurul tău, intențiile lor ascunse și să iei măsurile necesare. Efortul din ultimul timp şi oboseala cronică se fac simţite astăzi.  Redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul şi ocupă-te de arte, de dans, de activităţi plăcute care te încântă. După orele de serviciu, care trec repede, trebuie să faci puţin sport la sală, masaj şi sauna. Trebuie, periodic, să “încălzeşti maşinăria”. Ai grijă de corpul tău şi el te va servi!

SĂGETĂTOR   O zi obositoare. Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Relaxeză-te seara, poate la un film nou, poate muzică bună, ”epic music”! Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Nu lua decizii importante în această perioadă. Veşti bune de departe. Astăzi nu te intalni cu persoane pe care nu poti sa le suferi. Esti intr-o criza de sinceritate, de fapt putin iti pasa de mutrele lor pretenţioase, si lucrul asta este evident pentru toată lumea. Dacă chiar vrei să înfurii un mitocan, trebuie să nu-l iei în consideraţie!

CAPRICORN  Pari a fi în ceaţă, nesigur şi nu prea ştii ce să faci. Sfatul stelelor e să nu oferi o premieră, să nu fii original, ci să cauţi rezolvări convenţionale, verificate de timp şi experienţă! Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de lege şi proprietate. Trebuie sa dai dovadă de tarie de caracter şi să-ţi impui punctul de vedere, de cate ori ştii cu siguranţă că ai dreptate. Ocupă-te de problemele tale! Anumite indiscretii şi soapte pe furis te fac sa tragi concluzia ca in calea succesului sta numai „look-ul” tau. Schimba-l, adica coafura, îmbrăcămintea, sau lasă-ţi barbă, după sex şi putinţă, dacă asta te face sa te simti mai bine in propria piele!

VĂRSĂTOR   Posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânare. Este bine să eviţi, dacă poţi, subiectele cu caracter emotiv. Lămureşte interesele tale şi unele neînţelegeri cu anturajul. Astăzi te simţi chiar bine, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii! Eşti pe cale să iei decizii bune şi inspirate! Conjunctura este favorabilă şi dacă reuşeşti  să şi respecţi propriile hotărâri, rezultatul poate fi foarte bun! Trebuie să fii înţelegător şi diplomat, să arătaţi consideraţie şi spirit de cooperare, ca să poţi să progresezi, să te caţeri pe reduta societăţii înalte. Perioada iti este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi.

PEŞTI    Eşti optimist şi astăzi problemele nu îţi mai par aşa de grele.  Cu toate ca şi tu suferi din aceleaşi motive, iţi arăţi compasiunea şi iţi oferi sprijinul unei persoane din anturajul tau. Dar, fă-ţi puţină reclamă în anturaj, că nu strică! Dimineaţa, nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci, urmeaza-ti planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Aspectele favorabile din casa a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ti asumi obligaţii pe termen lung. O perioada buna, pe care o meriti. Metodic si cu geniul “descurcatului” cum esti – ai certe calitati pe care perioada aceasta de timp, ziua de astăzi le pune in valoare.