Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Cadouri de Crăciun, pe zodii
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Cadouri de Crăciun, pe zodii

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Cadouri de Crăciun, pe zodii

Pe 21 decembrie s-au născut I.V. Stalin, Thomas Beckett, Jane Fonda, Chris Evert, Kurt Waldheim, Hermann J. Muller, Adela Mărculescu, Dan Zamfirescu, Constantin Mille, Gheorghe Tătărăscu, Stela Popescu. În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Iuliana din Nicomidia şi Temistocle. Nimic în „Kalendar”.

Forţa să fie cu voi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Doar să fi fost mort şi înălţat, doar aşa nu aş fi fost la premiera „Star Wars”, a şaptea serie. Nu o să vă povestesc nimic, bineînţeles, numai o să vă spun, că, la vizionare, am avut un amestec de simţăminte şi emoţii, atât de diverse şi pastelate, cum nu am mai avut demult. Eu şi cu alţii ca mine, chiar credem în partea bună a Forţei, în faptul că, până la urmă, cu greutate şi sacrificii, adevărul, cinstea, onoarea, curajul şi binele general trebuie să prevaleze. 

Bun, când am văzut prima serie din „Star Wars”, de fapt episodul IV, „A New Hope” în anul 1977, eram ca Luke Skywalker. Acum, mai mult ca Yoda, sunt!  Viaţa nu a fost indulgentă cu mine, dar cred în continuare în partea luminoasă a Forţei, în partea bună a omului. Credendo vides!

În timp ce eu mă uitam la „Star Wars” la Balc a avut loc vânătoarea lui Ţiri. Se pare că cineva i-a spus ce am scris anul trecut. Bine pusă, de această dată, în preziua Ignatului şi cu participarea şi a unui prinţ de sânge. Aşa se face! Sunt taine grele, ale vânătorii, vechiul regulament al Sf. Hubert. Pe multă lume a nenorocit nerespectarea uzanţelor uniforme ale vânătorii. Vă dau trei nume din istoria recentă a României. Nu, mai bine nu! Nu discut despre actul vânătorii în sine, ci despre partea spirituală, care, nerespectată, ar fi putut atrage organizatorului şi oaspeţilor ororile blestemelor grele şi inevitabile.

În altă ordine de idei, în aceste zile, Moş Crăciun inventat de Coca-Cola, cotropeşte cu cizmele lui de muscal beat, orice şi oriunde. S-a uita de Naşterea Pruncului, de darurile făcute de cei trei Magi din Răsărit! Şi totuşi mai trebuie făcută o încercare; de fapt o restituire, o reabilitare.  Ştiţi semnificaţia ascunsă, astrologică, a cadourilor făcute Pruncului de către Magi? Nu, sigur că nu! Haide să vă spun eu, am mai făcut-o şi altădată şi o s-o fac mereu, cât o să mai ţin ochii deschişi.  

Aurul dat de Gaspar era de natura zodiei Leului, cea guvernată de Soare.  Bijuteriile, portocalele, merele, blănurile şi aparatura electronică sunt din acelaşi domeniu.  Melchior a dăruit smirnă, de natura zodiei Berbecului, guvernată de Marte : dulciurile, ciocolata, cafeaua, obiectele din metal (fier), confecţiile din lînă, îmbrăcămintea în general, rubinele, medicamentele, ţigările, brichetele şi aparatele foto.  Balthazar a dăruit Pruncului tămîie, de natura zodiei de pământ, unde ne întoarcem cu toţii şi cei înhumaţi şi cei incineraţi, cea a Capricornului, dominată de Saturn : cărţi, casete, stilouri, onixul, argint, parfumurile, cosmeticile, animale mici, obiecte de artă.

Ce cadori de Crăciun se potrivesc unei anumite zodii, ce le face plăcere? Iată:

BERBEC. Obiecte din piele şi mici lucruri personalizate, care poartă numele persoanei respective. Mănuşi din piele, stilouri, poate chiar Mont Blanc, atenţie la falsuri! Cafea sau ceai. Ciocolată şi alcooluri tari.

TAUR   Fiind domiciliul diurn al lui Venus, parfumurile, cosmeticele şi subtanţele de întreţinere nu trebuie să lipsească. Fulare fantezii, sau din lână. Bomboane, fondante. Vinuri, roşii.

GEMENI    Cărţi, DVD-uri, mici gadgeturi electronice gen e-Book. Reviste, abonamente la reviste glossy. Pulovere, jachete, în culorile zodiei. Bomboane la cutie, vinuri albe, seci.

RAC  Obiecte de îmbrăcăminte din lână, piele sau bumbac. Mici obiecte de artă, poate exotice. Bijuterii din argint. Vi le recomand pe cele cu titlul mare, sunt cele mai frumoase şi nu înegresc. Prăjituri elaborate, cu frişcă, alcooluri tari.

LEU    Mici sau mai mari bijuterii din aur, depinde de câţi bani ai. Vauchere la un SPA, sau bilete la un meci celebru. Miere de albine, portocale, mandarine, mere roşii. Vin roşu, tare, sec. 

FECIOARĂ  Domiciliul nocturn al lui Mercur. Obiecte care să satisfacă pasiunile nativului. Cu siguranţă are un hobby: colecţii, timbre, capsule, nasturi şi multe altele, la care nici nu gândeşti. Află! Scule sau accesorii pentru maşină, mici aparate electrocasnice, truse de manichiură. Ciocolată, poate albă. Vinuri albe sau roşii, dulci.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi celelalte zodii, mâine, pentru că în definitiv, mâine este o altă zi! 

 

BERBEC Lucrurile se aranjeză, parcă. În acest început de săptămână cei în duo trebuie să-şi consolideze bine relaţia. Celibatarii, cei solo, aşteaptă Crăciunul, pentru ca să fie siguri de rezultat! Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual „ticăloşit” înseamnă doar bani mulţi. Pe care, evident, nu-i ai pentru că banii sunt la „ticăloşi” şi la „băieţii deştepţi”. Aşa că stai liniştit şi fă-ţi planuri de vacanţa de Crăciun, care, iată, abia a început!. Sau mai bine, sub influenţa planetei Venus, vrei să te simţi bine şi să te distrezi. Ceea ce se poate întâmpla în a doua parte a zilei. Nu ar fi rau să vizitezi un muzeu sau un supermarket. Până la urmă este acelaşi lucru pentru că îţi trebuie bani mulţi ca să cumperi „exponatele”, drept cadouri de Crăciun!

TAUR   Astăzi eşti în faţa unei situaţii. Poate unde ziua este incertă şi nu te poţi hotărî ce fel de brad să cumperi: natural sau ecologic, din plastic? Ecologic, lasă zvonurile interesate! Seară culturală. Trebuie să-ţi clarifici astăzi exact legăturile cu oamenii tăi, familie sau anturaj şi cu partenerii de afaceri sau colegii de serviciu. Aceasta te poate ajuta foarte mult în „folosirea” lor cât mai eficient posibil. Clarificare care trebuie făcută doar pentru scopurile tale şi uzul tău personal, în nici un caz să nu apară că eşti într-un proces de catalogare şi de evaluare pentru cadourile de Crăciun. 
 
GEMENI  Un weekend inspirat şi norocos, prin prezenţa unei conjuncturi favorabile. Mai ales pentru promovarea intereselor tale. Evită să vorbeşti mult şi să amesteci plăcutul cu utilul! Încearcă să nu te enervezi şi mai ales să nu iei decizii importante. Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea. Stelele spun că doreşti puţină solitudine ca să ai o vedere de perspectivă asupra ultimei perioade de timp şi să faci planuri de viitor. Totuşi, nu în această perioadă trebuie să faci planuri pentru că a început vacanţa. Eşti solicitat, din nou. Toate treburile par că încep, încet-încet, să se aranjeze cum îţi doreşti tu şi cum ar fi normal să fie în această perioadă de graţie dinaintea Crăciunului.  

RAC   Eşti mereu în căutarea armoniei şi a liniştii obţinute greu, dar trebuie să stabileşti ce faci cu vacanţa de Crăciun! Ca de obicei, ai lăsat totul în ultima clipă. Dar, aşa este felul tău! Este bine să iei toate măsurile de siguranţă pe care este înţelept să le iei în astfel de cazuri. Nu exagera, însă, pentru că defensiva şi măsurile exgerate de protecţie atrag cu siguranţă un necaz. Prevenit, înseamnă pregătit! Nu risca inutil şi amână tot ce se poate amâna. Nu lua iniţiative periculoase şi nu te băga în faţă, cel puţin nu acum când, pentruunii din zodie, a început vacanţa de Crăciun şi când aspecte favorabile (unele doar) te avantajează, din nou. Astăzi evită hotărârile strategice şi întâlnirile importante, amână, dacă nu se poate altfel. 
LEU   Unii dintre lei, cei care îşi permit, sunt în vacanţă! Bagajele, caţelul şi/sau pisica – la drum! Trebuie sa laşi în urmă nemulţumirile şi să faci planuri pentru viitor, pentru un an mai bun! Un Leu iarna, se ştie, nu are nicio placere, il dor picioarele, se zgribuleşte, aşteaptă să fie luat în braţe, sau măcar bătut pe spate. După-amiază apare oportunitatea de a sta la cald cu o cana de vin fiert şi un prieten, exact ceea ce îţi trebuia. Iar seara, înapoi in sălaşul Leului, liste de cumparaturi şi barfe, mondene sau politice. Cu banii nu prea merge lin, atentie, dar o să te descurci, ca deobicei!
FECIOARĂ  O zi un pic mai complicată. Evită mişcările bruşte şi deciziile pripite. Nu refuza nimic, amână, doar! O perioadă mai dificilă, mai greoaie. Însă, seară plăcută, poate la un film, premieră. Dacă ai vreo idee de vacanţă de Crăciun, pune-o in aplicare fără multe consultări şi tam-tam-uri. Apare un aspect malefic, o cuadratură, dar se poate să fie doar o influenţă negativa generala, o perioada mai neconfortabila care se intinde pe cateva zile, o indispoziţie, ca sa zicem aşa, şi mai putin un necaz concentrat astăzi. Banii sunt mediocru aspectati, in special cei obtinuti prin comert. Se încasează cu intarziere si in general activitatea treneaza. Totusi, in a doua parte a zilei umblă vorba pe unde lucrezi că ai o ocazie mare sa-ti umplii buzunarele sau ai o incasare arierata. Planurile facute astăzi aduc în viitor rezultate bune.

BALANŢĂ   Zi de luni favorabilă planurilor, stabilirii de priorităţi. Cu toate că oboseala cronică îţi închide ochii, mai ai suficientă energie, pentru că trebuie să faci aranjamentele de Crăciun! Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Perioada nu este foarte rea, dar nici excesiv de bună! Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere, mai ales cel familial. Astăzi, neapărat, până la miezul nopţii, trebuie să cumperi bradul de Crăciun!
SCORPION   Astăzi desfăşori multă energie ca să rezolvi o parte din probleme. Drept urmare, listele de cumpărături s-au terminat, urmează cadourile şi bradul! Seară de luni cu vorbe şi lucruri plăcute. Pentru tine, nici sfârşitul anului nu prea mai conteaza, eşti aşa de satisfacut de ceea ce ai realizat, incat nu te gandeşti decat la rezervari de hotel, la zboruri, ce parfum sa mai incerci şi ce îmbrăcăminte de firmă să porţi. Din pacate, nu este si parerea perechii tale care vrea altceva, si pentru ca nu stii ce vrea, iţi piere cheful de plecare. Dar totuşi – numai drumul e interesant, vorba cântecului. Atentie la dulciuri şi la grăsimi, vremea cere, ieri a fost Ignatul, dar încă este post – tu trebuie sa-i spui NU. Parţial. Merge şi o cană de ceai – tare, astăzi!
SĂGETĂTOR  După conjunctură, astăzi te bucuri de influenţe favorabile în sensul că nu poţi să ai niciun necaz mare! Încearcă să faci cumpărăturile de Crăciun direct de la producători. Dacă mai există! Aspectele disarmonice se referă la anturajul de la serviciu şi la un eveniment pe care-l aşteptai şi-l doreai, dar care se lasă aşteptat. Sănătatea este bine aspectată, trebuie însă să eviţi elementul aer  – probabil stelele se referă la aerul rece, aducător de răceli şi gripe şi la fumat, care încă o dată, este o plăcere şi un rafinament – nu o obligaţie automată sau un tic nervos. Fă-ţi rezerve de bună dispoziţie şi apoi poţi să te scufunzi cu submarinul stării de bine.
CAPRICORN   Ai de rezolvat, la acest început de săptămână scurtă, un sortiment variat de probleme. De la cumpărături de Crăciun, la comisioane de familie. Cere ajutor de la cei dragi, semne de foc! Trebuie sa gaseşti un vinovat pentru că toate ţi se întâmplă numai ţie! Şi vine Crăciunul! Doar l-ati aşteptat cu atata pasiune, inchipuindu-ţi că oamenii vor deveni mai buni şi războaiele vor înceta. Ei bine, nu, nu, nu – nu acum şi nu ca sa-ţi satisfaca ţie nevoia speciala de dramă – drept pentru care te gandeşti ce sa faci în loc de altceva, ce nu poţi să faci şi cu cine sa te certi. Cu vecinul, nu, ca are câine!  Nu-i o idee bună să te cerţi, lasă-te cuprins de Spiritul Crăciunului, mai bine gandeşte-te pe cine ai putea ajuta dezinteresat, măcar cu o vorba bună!
VĂRSĂTOR   Dimineaţa nu ar trebui să ai motive de frustrare sau îngrijorare, decât dacă ţi le fabrici singur! Unii din nativi sunt în vacanţă, iar alţii doar cu sufletele, dar toţi vor să se bucure! Posibila migrena pe seara, din cauza incordarii. Ajuta un masaj uşor făcut de persoana iubita. În lipsă de personă iubită, du-te la sală. Pui sângele în mişcare şi elimini principiile negative. Dacă pleci la drum nu uita să închizi apa şi să nu laşi ceva în priză. De Crăciun şi de Anul Nou sunt, din nefericire, multe accidente şi incendii. Drum bun!
PEŞTI   O zi de luni plată, multe telefoane si planuri pentru Crăciun. Te pândeşte o raceală, ai nevoie de un întăritor, poate usturoi şi mai mult somn. Cineva încearcă, fără succes, să te enerveze! Totuşi, partea socială a zodiacului te avantajează. Carisma ta este în creştere şi poţi cere favoruri care îţi vor fi acordate. De exemplu, un împrumut pe termen lung, sau chiar nerambursabil, de la cineva din familie. Partea negativă a horoscopului este în domeniul energiei vitale. Te simţi ceva mai obosit şi mai tensionat ca de obicei. Ai o listă lungă de cumpărături. În această perioadă mai multe marketuri închid foarte târziu sau deloc. Dacă ai insomnie, de oboseală, fă cumpărăturile la miezul nopţii!

    

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.