Paștele comuniștilor. Un film cu Jean Gabin. Mititeii nu sunt creația românilor, adevărata istorie a micilor. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

Paștele comuniștilor. Un film cu Jean Gabin. Mititeii nu sunt creația românilor, adevărata istorie a micilor. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7501 Vizualizari

Horoscop Există părerea larg răspândită în majoritatea populației că micii au apărut cam în timpul Războiului de Independență. Sau că sunt invenția cârciumarului Iordache Ionescu, la sfârșitul secolului XIX, un ardelean care avea o rețetă interesantă de cârnați.

Horoscop Pe 1 mai s-au născut: Joseph Heller, William Lily, Danielle Darieux, Glenn Ford, Mihai Ralea, Vladimir Colin, Septimiu Sever, Maia Morgenstern.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix, pe 1 mai, sunt Sfinţii: Prorocul Ieremia, Eftimie, Ignatie, Acachie şi Isidora.

Despre Beltane, Arminden, 1 Mai etc vă rog cu tot respectul să citiți, nu mai repet: http://www.evz.ro/horoscopul-lui-dom-profesor-ziua-celor-care-muncesc-ca-sa-imbogateasca-fiscul.html. Iar despre defilarea de 1 Mai, poate vă interesează ce am scris pe temă: https://evz.ro/cum-am-defilat-de-1-mai-in-anul-1956-fecioarele-trebuie-sa-ia.html.

”Lumea adevărată e cea pe care a făcut-o Dumnezeu, nu cea artificială, pe care a creat-o omul. Călugării, se spune, sunt retraşi din lume. Nouă ne place să spunem că suntem retraşi în lume, în timp ce orăşenii sunt retraşi din lume. Ce fericire să simţi ritmurile naturii, să simţi primăvara pământul reavăn, fărâmicios, să vezi cum plesnesc mugurii!” spune Părintele Pantelimon de la Oasa. Este o temă de meditație, vă invit să reflectați puțin asupra vorbelor bunului monah.

Horoscop Este o zi de sărbătoare, o zi liberă, în care sunt puțini cititori care îmi caută compania, lumea călătorește, se distrează, se odihnește.

Totuși o să fac efortul să caut filmul cu Jean Gabin, un film alb-negru dintre cele două războaie, în care, la un moment dat, este vorba de pic-nic-ul muncitoresc de 1 Mai. Un polițist îl întreabă pe Jean Gabin, tânăr, frumos și foarte muncitor, cu o șapcă pe o ureche, ce sărbătoresc la pic-nic, cu cârnați și vin roșu. Jean Gabin îi răspunde: ”Les Paques des Communards”. Paștele Comuniștilor, într-o traducere, adaptare, foarte largă.

Horoscop La noi, 1 Mai este legat strâns de grătare și mici. Din nefericire, nici ”mititelul” nu este tocmai românesc. Ca multe alte mâncăruri, care conțin carne tocată, sarmalele de exemplu, au ajuns la noi prin filiera turcească. Spun filieră, pentru că turcii nu au inventat mai nimic, în niciun domeniu, ei au luat totul de-a gata de la persani și arabi. Nici în gastronomie, mai toate mâncărurile sunt persane. Așa s-a întâmplat și cu ”köfte”, chiftea, care a apărut pentru prima dată în Persia secolului X, pomenită de Omar Khayyam în rubbaiatele lui, împreună cu usturoiul și vinul roșu de Shiraz. Chifteaua persană era făcută din carne de vită amestecată cu carne de miel și cu gustul îmbogățit de mirodenii. Și acest preparat are un strămoș. În definitiv, în general, preparatele de carne la grătar sunt folosite de triburile nomade. Așa că putem reține părerea istoricului persan Idri Shahin care spune că un preparat similar cu micii contemporani era consumat de triburile nomade ale belucilor în ultimii două mii de ani. Micii belucilor sunt delicioși, sunt un amestec de carne de vițel, cu miel și puțină carne de pasăre. Sunt foarte fini la gust și fac o crustă crocantă. Totul tocat cu cuțitul, sau satârul și amestecat cu tot felul de mirodenii. Așa fac și armenii din zonă.

Horoscop Micii au fost aduși în Țara Românească de fanarioți, probabil în secolul XVIII. Totuși, există părerea larg răspândită în majoritatea populației că micii au apărut cam în timpul Războiului de Independență. Sau, că sunt invenția cârciumarului Iordache Ionescu, la sfârșitul secolului XIX, un ardelean care avea o rețetă interesantă de cârnați. La un moment dat s-a terminat mațul pentru cârnați, dar fiind o mulțime de clienți, cârciumarul a pus compoziția pe grătar așa cum a ieșit din mașina de tocat. A avut mare succes cârnatul fără maț!

Poveștile acestea sunt la fel ca și folclorul românesc. A început să fie cules și înregistrat oficial pe la jumătatea secolului XIX, dar folclorul exista de mii de ani!

Horoscop Să reținem, este zi liberă și nu se cade să vă plictisesc mult, că mititeii provin din Orient, din Persia și au o vechime de peste două mii de ani.

Să mai reținem, că, în defintiv, mâine este o altă zi!

horoscop

BERBEC O perioadă de timp bună, spre excelentă. Doar dimineata devreme îţi dă ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să zâmbeşti, să amâni ce nu-ţi convine şi să evitaţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Ziua de 1 Mai poate aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine: un câştig de bani sau o nouă aventură sentimentală. Configuratia astrologica iti indica mai multe posibilităţi sa ieşi din criza de timp in care ai ajuns cu obisnuitul tau lasă-mă să te las! Mare atenţie la răceală şi la durerile de dinţi. Distracţii multe şi, poate, nelipsitul pic-nic.

horoscop

TAUR Ziua îţi este favorabilă atît sub aspect social cât şi sentimental. Doar este o zi liberă! Dorinţa de schimbare şi ameţeala distracţiilor te fac să cheltuieşti prea mult, preafrumoasa doamnă sau bunul meu domn! Incercaţi să începeţi de acum să vă organizaţi viaţa şi distracţiile – este o perioadă favorabilă pentru interesele dvs. Atenţie la băuturile reci şi la durerile de gât! Nu este foarte bine să pleci în delegaţii sau în călătorii lungi, mai bine la un pic-nic în locuri sigure şi păzite. Gandirea pozitiva si arborarea unui zambet permanent te fac sa obţii astăzi sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult.

horoscop

GEMENI Nu este o perioadă favorabilă pentru nativii din Gemeni care fac afaceri sau comerţ, care pot să aibă pierderi importante. Oricum, este zi liberă! Totuși, o realizare care te bucură în mod deosebit, dar din domeniul sentimental. Nu mai comenta si raspandi zvonurile catastrofice si vestile alarmate, care nu fac decat sa te abata de la propriile tale probleme. Nimeni nu te crede cind faci anumite preziceri de Apocalipsă. In general, le nimeresti, dar victoria ti se pare putin amara si fara importanta. Distrează-te cum numai tu ştii, dar nu uita vinul pelin şi brânza nouă.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate