Am terminat ”Horoscopul pe anul 2019 - în anul Porcului, nu fiți porci”! Horoscop

Am terminat ”Horoscopul pe anul 2019 - în anul Porcului, nu fiți porci”! Horoscop

Horoscop "Probabil că a existat şi un voievod al urşilor, un alt voievod al zimbrilor, dar nu se mai ştie. S-a uitat şi limba lupilor şi nici lupi nu prea mai sunt. Pentru că lucrurile importante, naturale, de aici, de la noi, au fost uitate, au fost înlocuite cu altceva, ceea ce ne este străin şi lucrul acesta ne face slabi şi neputincioşi.”

24 septembrie, luni

 

Horoscop Pe 24 septembrie s-au născut F. Scott Fitzgerald, Jim Henson, Grigori Potemkin, Albrecht von Wallenstein, Aurel Giroveanu, Nicolae Licareţ, Corneliu Omescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Horoscop Pe 24 septembrie este Sf. întâia Muceniţă şi întocmai cu Apostolii, Tecla. Mai este şi Sf. Siluan de la Muntele Athos.

 

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” sunt Teclele, Teclele Berbecilor. Sărbători de toamnă foarte vechi, poate din neolitic, destinate „înfrăţirii cu lupii”. „Încep sărbătorile de toamnă consacrate lupilor” (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 416.)

 

Prin alte părţi Teclele se numesc Filipi, de exemplu în judeţul Prahova şi ţin trei zile. În aceste zile nu se mătură prin casă, nu se râşneşte, nu se macină, nu se coase, nu se spală, nu se umblă cu frigări, ţepoaie, furci, topoare sau alte unelte ascuţite. (Pamfile, SLR, 1997, pagina 177.)

 

Lupul Şchiop şi cu a lui haită de nouă Lupi de Foc (iniţial au fost şase, dar au furat lupoicele tăciuni aprinşi pe Lună Plină şi au zămislit încă trei Lupi de Foc, că s-a stricat tare poporul) ei bine Filipii şi cu Lupul Şchiop se pregătesc să-i muşte de inimă pe cei care sunt pe lista lu' Sân Petru. (Speranția, Pamfile, Simeon preotul).

 

Tradiţia orală, folclorul, spune că până prin secolul XIX exista la români, în unele sate, un „voievod al lupilor”. Desenele de epocă îl arată îmbrăcat în alb şi cu o căciulă arătoasă, specifică. Seamănă până la identificare cu un „tarabostes”, cu un nobil dac. "Bărbaţii tari", cei care se trăgeau din lupi. Numai voievodul lupilor ştia cuvintele, formula, care îi făcea pe lupi să asculte şi să nu mai atace animalele oamenilor. Pentru că lupii nu atacau pe daci şi pe urmaşii lor atâta timp cât erau din aceiaşi rasă, miroseau la fel ca strămoşii. Erau „fraţi”!

 

Pe 24 septembrie, la o zi-două după echinocţiu, voievodul lupilor pleca singur, cu „daruri” pentru lupi. De obicei, un stârv de berbec. De aici denumirea de Teclele Berbecilor. Se întâlnea cu haita, oferea darul şi „vorbea” cu şeful haitei, cu lupul alfa. Niciodată voievodul nu a fost atacat de lupi şi niciodată haita nu a rupt legământul. Sigur, atacau lupii turme şi cirezi, dar nu dacă se făcea legământul. Pentru că parte de legământ a oamenilor era să aducă lupilor carnea, ceea ce le prisosea si nu mai puteau sa conserve. Așa lupii stăteau în pădure iar românii în sate și se bucurau de sezonul în care nu munceau, la câmp, la pășune sau în pădure, la tăiat de lemne. Căci cine nu-și aranja lucrurile, adică lemne de iarnă cât cuprinde și de ale gurii, recolta, conservele, carnea afumată în untură în chiupuri mari de ceramică, mălaiul în putinei, brânza în burdufuri, sau în coajă de brad tânăr, merele în pivniță, ceapa  și usturoiul în pod, vinul nou tras în putini de stejar cu doage de aramă, lucru rar și scump și multe alte treburi pe care era musai să le termine gospodarul până la ”târ-înainte, târ-înapoi”, adică echinocțiul de toamnă. Nu știu cum să vă spun, dar parcă anotimpurile s-au subțiat, nu mai sunt așa de strict deosebite și nu mai au atribute precise, ferme.  

 

"Probabil că a existat şi un voievod al urşilor, un alt voievod al zimbrilor, dar nu se mai ştie. S-a uitat şi limba lupilor şi nici lupi nu prea mai sunt. Pentru că lucrurile importante, naturale, de aici, de la noi, au fost uitate, au fost înlocuite cu altceva, ceea ce ne este străin şi lucrul acesta ne face slabi şi neputincioşi.” (sursa Corneliu Decebal Vulpe, Comuna Drajna, Sat Drajna de Sus, judeţ Prahova).

 

Dragi lupi, padwani și hobbiți, sâmbătă noaptea am terminat ”Horoscopul pe anul 2019 – În Anul Porcului, nu fiți porci!” Așa fac întotdeauna, am o superstiție, să nu mă apuce echinocțiul de toamnă fără să știu ce o să fie anul viitor. Foarte interesant, am exclamat, când l-am citit a doua oară, ca să-mi corectez multele greșeli, parcă nu l-aș fi scris eu! Sigur, rugămintea ”nu fiți porci” se adresează în primul rând politicienilor, pentru că de acum își ascut cuțitele de sacrificat. Anul viitor este un an de alegeri în România, europarlamentarele și prezidențialele. Adică, foaie verde de dudău o s-o ducem și mai... bine! Anii de alegeri nu sunt ani de dezvoltare economică, se dau pomeni electorale care au un efect pervers, mai rău sărăcesc omul.

 

În weekend, pustnicia mea parcă a fost Gara de Nord. Cățelușele răgușiseră de atâta lătrat, pe ultimii veniți nici nu i-au mai lătrat așa că o frumoasă blondă a exclamat: ”Vai, ce cățeluși drăguți și cuminți aveți!” Dacă venea cu echipa regizorului, ceva mai devreme, ar fi avut altă părere!

 

Am rămas fără cafea, a trebuit să mai râșnesc cu bătrâna mea râșniță turcească de alamă și am trezit mila unui bogătan care a vrut să-mi cumpere o râșniță electrică. Auziți, o râșniță electrică, care strică tot gustul și aroma cafelei! Miki a tot apucat diferite atenții, când nu mă uitam la ea și acum zace ca o focă pe banchiză. Nu știu ce să mă fac, s-a îngrășat peste poate, ea care era așa de finuță și frumoasă. Numai căpșorul a rămas de ea, restul este de la alt cățel, mult mai mare! Cu tot respectul, dar cred că o să ne plimbăm ca proștii, în cerc, prin curte, ca să mai dăm jos din burți. I-am cumpărat ”Acana” Light & Fit, ca să slăbească, dar s-a terminat și următorul sac este prevăzut în bugetul pe octombrie.

 

Cam ăsta este raportul meu, mulți dintre domniile voastre mă întreabă ce fac eu aici, singur, toată ziua, fără televizor și fără să văd un om. Săptămâna care a trecut nici nu am ieșit din curte, am făcut ordine în magazie, am mașină în RK și probabil că o să mai dureze ceva. Așa am constata ce lucruri bune și rezistente se făceau acum 50-60 de ani. Prin multele pachete, cutii, geamantane am găsit și un ”scăpărici”. Probabil că nu știți ce este un scăpărici! Este un aprinzător electric de aragaz. Îl bagi în priză, apeși pe un buton și se produce o scânteie, o descărcare, care aprinde gazul. Mergea perfect, plasticul era îngălbenit, parcă era fildeș vechi, dar este un plastic de calitate. Pe el avea și anul fabricației: 1959! Și multe alte lucruri vechi și bune, pe care le-am pus în funcțiune. Toate mergeau, toate funcționau, după zeci de ani de conservare. Nu, nu dați cu piatra, nu sunt lucrurile mele, sunt din multe case, din casa alor mei, mutați în Paradis, dar și din casele celor fugiți din țară, rudele mele bune, de sânge. Așa spun mereu, fugiți din țară, pentru că asta au făcut, chiar dacă au mers încet spre avion. Lipsa lor, a multor milioane de români, produce monștrii în România. Așa cum somnul rațiunii produce monștrii.

 

Sunt obosit, foarte obosit, de lumea pestriță și vocală, oportunistă și cu ifose care mi-a invadat pustnicia în weekend. Toți doreau să mă folosescă. Toți au plecat refuzați de mine și foarte nedumeriți, nu oferiseră suficient, fusesem angajat de alții pentru altceva, mă las greu... Toți gândesc după calapodul propriu! Niciodată nu o să înțeleagă că am alte priorități, sunt pe alt nivel, nu mai mă interesează foșgăiala asta imondă și vanitățile incomensurabile. ”Mi-e sete de repaos!”

 

Într-o dimineaţă de septembrie, demult, când aveam puțini ani și puțină minte, când Soarele încă nu răsărise, l-am întâlnit în pădurile de pe Muntele Zăganul pe Lupul Şchiop... care mi-a spus multe, foarte multe, unele abia acum le înțeleg, dar să avem răbdare până mâine, poveştile se spun una câte una, mâine este, în definitiv, o altă zi, cu povestea ei!

 

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC    Îţi stăpâneşti enervarea, ceea ce este elegant, dar nu este bine! Azi pune lucrurile la punct, adună-le către normalitate, nu-i lăsa pe cei duşi cu pluta să consfinţească regulile haosului! Mai ales dimineața, trebuie să te fereşti de incidente sau accidente cauzate de foc sau metal. Astfel de perioade sunt favorabile unor schimbări bruşte, neaşteptate, ale unor situaţii sau evenimente, sau apariţia unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute prin deducţie logică. 

 

TAUR  Astăzi, în special, dar şi în general treci printr-o perioadă mai dificilă, ai nevoie de sprijin. Prietenii, familia, cei dragi te înconjoară cu gânduri bune. Te poţi baza pe ajutorul lor!  Dacă ai ceva de aranjat, de comunicat, ceva ce-ţi era greu să cuantifici mai înainte în vorbe şi concepte, atunci foloseşte dimineaţa zilei de astăzi. Stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale de către anturaj, de către partenerii de discuţie. De asemenea, în această perioadă este bine să dai dovadă de prudenţă şi de vigilenţă, mai ales cînd te deplasezi.  Evită aglomeraţia şi orele târzii.

 

GEMENI Dimineaţa încep să se lamureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nu este nou, ai mereu aceleaşi probleme! Atenţie la ce-ţi doreşti, să nu se îndeplinească! Moderaţie în relaţiile cu semnele de aer și apă. Proiectele începute în această perioadă pot aduce rezultate excelente. Totuşi, este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să dotezi mica ta afacere, sau casa ta, cu tehnologie avansată, tehnică de calcul.

 

RAC   Îţi plouă în gânduri, dar din fericire, cei dragi, care nu sunt puţini, vor să te înveselească şi să te scoată din borcanul cu melancolie! Bucură-te de toamnă, sau ceea ce se numește astăzi toamnă...  Un telefon sau o informaţie pe net îţi pot aduce surprize plăcute. Surprizele se tin lant, si din fericire, sunt numai din cele placute. Astazi ai o veste foarte buna de departe, care şi ea te surprinde placut! Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii.  Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. 

 

LEU   Alegerile tale sunt astăzi clare şi precise. Aşa cum stă bine unui vânător care vede numai ceea ce se mişcă! Nu pierde ocazia să sari la gâtul unui nefericit care nu ştie că eşti...Leu! Totul o să fie bine, vorba lui Dalai Lama, esenţial este să nu faci paşi prea mari, să nu faci schimbări care să-ţi dăuneze. Tot Dalai Lama spune că esenţial în viaţă este să ştii când să te opreşti, adică, tot el comentează, să ştii când viaţa îţi oferă maximum de evoluție spirituală şi să te agăţi „cu dinţii şi ghearele” de situaţia reaspectivă. Lipsa de dinamică este Nirvāna, spune dialectica budistă. După atîta înţelepciune poţi să te duci la un film, ca apoi să visezi frumos şi colorat.

 

FECIOARA   Se întâmplă lucruri, care te avantajează începând chiar de azi. Capacitatea ta de a ajuta pe alţii, hărnicia şi genul detaliului dau rezultate. Favorurile merg către domeniul sentimental! Foarte bune rezultate în domeniul familiei şi al relaţiilor sociale. Ziua îţi este favorabilă, dar nu trebuie să forţezi. Perioada este, de asemenea, favorabilă pentru începerea unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, şi un sfat competent.

 

BALANŢA  Nu te grăbi să dai un răspuns sau să iei o decizie. Eşti stresat şi ai nevoie de odihnă, corpul tău dă semne că trebuie să încetineşti ritmul. Oamenii de succes sunt odihniţi şi zâmbitori! Un colaborator mai vechi, pe care aproape că îl dăduse-i uitării, te caută astăzi pentru ca să-ţi spună ceva, poate o propunere interesantă. Sunt prea multe lucruri neclare ca să accepţi imediat.  Atenţie mare la ce spui şi mai ales cui spui. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total. Ceva surprize plăcute, în a doua parte a zilei.

 

SCORPION  Dimineaţa perseverenţa ta trebuie să ţină cont de resursele materiale limitate pe care le ai. Şi de oboseala cronică. În general ţi-ai atins obiectivele profesionale, nu poţi lua o pauză? Este posibil sa primesti niste vesti si sa te nelinişteşti din cauza unor probleme despre viitorul şi siguranţa locului tău de muncă. Totul se va rezolva cu bine, din fericire, dar este bine să ai întotdeauna un plan de salvare, planul „B”.  În această perioadă trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Atenţie la regimul alimentar şi la băuturile reci.

 

SĂGETĂTOR    Astăzi ai tendinţa să vorbeşti prea mult, să baţi lumea la cap. Rişti să fii admonestat de colegi sau prieteni. Mai lasă şi pe alţii să vorbească, nu ai monopolul vorbelor! Fii mai elegant! Emoţiile tale sunt la „vreme frumoasă”, dar ai vrea ca lucrurile să iasă mult mai uşor. Pe de altă parte simţi nevoia unui pas înapoi, a unei perspective obiective a situaţiei, concomitent cu nişte adăugiri în gama relaţiilor sociale, dar necesare, în economia cotidiană a supravieţuirii. Trebuie să eviţi nerăbdarea şi graba, care, în perioada menţionată pot să-ţi facă neplăceri. Intuiţia nu este grozavă astăzi, aşa că este bine să nu rişti şi să te limitezi la afacerile obişnuite şi la oamenii pe care îi cunoşti bine.

 

CAPRICORN   Azi cineva îţi solicită sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din expertiza ta, dar pe care o poţi rezolva convenabil. Poţi obţine bani, dar şi recunoştiinţa persoanei respective! Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii, în general cu semnele de aer şi de foc. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere minoră. Atenţie la cumpărături.  Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni!

 

VĂRSĂTOR  O zi nu foarte favorabilă, dar dacă vei evita intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, nimic rău nu se poate întâmplă. Planurile făcute azi se pot dovedi în viitor foarte profitabile. Ai energie, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Mai sunt şi nişte praguri de trecut, poate întîlniri, poate probleme în familie.  Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente şi atenţie să nu uiţi ceva important. Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii.

 

PEŞTI  Pare a fi o zi bună, poţi să te concentrezi pe problemele noi personale sau ale casei. Nu lăsa lucrurile neclare. La serviciu sau la şcoală ai un mic răgaz ca să-ţi aranjezi o agendă logică. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni. Idealizează mai puţin persoana iubită şi o să ai o viaţă mai fericită. Nu da şi nu primi bani cu împrumut, nu trebuie sa faci specucalatii financiare  –   este un sfat prietenesc, nu o prezicere, așa că ține cont! Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, ţi se cere din nou ajuorul, descifrează sensul ascuns al lucurilor.

 

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscoă horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop