Editura Evenimentul si Capital

Ai vreun interes să intri în depresie în luna ianuarie? Gemenii trebuie să se concentreze, Săgetătorii sunt în formă | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3902 Vizualizari

Horoscop. Pe 13 ianuarie s-au născut Georges Gurgieff, Sophie Tucker, Charles Perrault, Robert Stack, Wyatt Earp, Minnie Theobald, Constantin (Dinu) Brătianu, George Gană, Mihai Truică.

Horoscop.

Nimic în “Kalendar”, iar în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Ermil, Stratonic şi Iacob din Nisibe.

Dragi lupi, padawani și hobbiți vine o vreme, când vrei, nu vrei, trebuie să intri în depresie! În luna ianuarie, începând de la mijlocul ei. Așa au decretat niște jurnaliști și este greu să scoți prostimii asta din cap. După cum este imposibil să le scoți din cap amatorilor de astrologie idioțenia că ascendentul este mai important ca zodia.

Am învățat de la un tip, de la un polimath, că orice problemă întâlnești trebuie să o judeci ca și când atunci ai vedea-o prima dată, fără prejudecâți și soluții verificate din trecut. O să mă întrebați ce este un polimath. Polymath este un substantiv din limba engleză, sigur, provine din greacă, care desemnează o persoană policalificată, care știe multe, despre multe și de aceea poate fi un bun conducător, sau consilier. Un spirit enciclopedist, am spune în vechea limbă română. Dar dacă la Radio Cultural există emisiunea Dimineața Crossover, de ce nu aș folsi și eu barbarisme, romgleza. Bunul Pruteanu, dacă ar mai fi trăit, ar fi spus că ceea ce se întâmplă la Radio Cultural este o rușine națională, pentru că nu este vorba doar de nefericita emisiune ci de un întreg corp editorial care ciripește inconștient amestecând cuvinte românești în engleza pe care o vorbesc. Mai mult, se fac purtătorii de opinie ai unor interese străine României. Am hotărât să nu mai ascult Radio Cultural. Probabil și-au pierdut ultimul ascultător!

Revenind la depresia din ianuarie, am întrebat în stânga și în dreapta pe medici, psihologi, statisticieni, de unde provine superstiția cu depresia din ianuarie. Mai toată lumea a spus că nu știe, a citit în presă! Am crezut că poate este un paradox statistic legat de o incidență mare de sinucideri. Vax, de trei ori vax, vorba Regelui, statistica arată că cele mai multe sinucideri, procentual, sunt în Australia, în luna august.

Nu mă pun cu presa, dar odată și odată este necesar un proces ale ei, poate și-l face singură și se declară nevinovată. Așa cum au făcut cei nouă mari ziariști, imediat după loviluție, cei care s-au absolvit singuri de orice vină, la televizor și au continuat cu ceea ce știau, adică cu șantajul, minciuna, știrile false, atacul la persoană, îmbogățindu-se peste măsură și peste orice limită. Nu mai sunt nouă, câțiva au crăpat dintre ei, nu i-a mai răbdat pământul!

Dar ce este cu depresia din ianuarie! Bullshit? Dacă vi se spune tot timpul, o să faceți depresie, vă garantez! Poate se referă la faptul că după orgasmul sărbătorilor de iarnă, oamenii devin triști, nu se spune oare că après l’amour, tous les animaux sont tristes?!

Există însă și soluție. Calculul astrologic, că doar nu credeați că toți oamenii de pe Pământ o să facă depresie luni, 16 ianuarie, că așa a vrut un small head britanic. De exemplu, începând cu vineri, 13, Fecioarele și Peștii ar trebui să-și găsescă resurse de bună dispoziție și veselie, câteva zile, da, și în weekend. Cea mai deprimantă perioadă a celor activi, a adulților care muncesc, este duminică seara. Mai țineți minte Gloomy Sunday, melodia mortală a lui Rezso Seress, care se spune că te împingea la sinucidere? Am o variantă magistrală cu Paul Robeson, dar, melodia chiar îmi place, nu mă face deloc depresiv, o poveste tragică de dragoste, ca multe povești de amor. Dragostea și Moartea merg mână în mână, fac parte din zodia Scorpionului. Cum bine a observat Shakespeare în Romeo și Julieta!

Dacă vreți să știți când să fiți mai veseli, scrieți-mi, emailul meu este peste tot pe net, nu am chef să fac calculul tuturor zodiilor ca să văd când este posibil să cadă fiecare cu nasul în borcanul cu melancolie, este o iarnă continentală, o iarnă obișnuită pe aceste meleaguri - nu știu de unde este această atracție către rău și tragedie în presa românească, aceste exagerări nepermise și relatări false. Plătește cineva? Poate firmele de dezăpezire care pe baza relatărilor din presă au umflat prețurile de câteva ori!

Lasă că și INM dă tonul! După ce institutul a fost criticat acum câțiva ani, de niște politicieni trepanați, că nu a anunțat o ninsoare oarecare, cei de la Institutul de Meteorologie se protejează cât pot, exgerând exponențial. O să spuneți că mor oameni. Sigur că da, iarna mor de frig, vara se îneacă în lacuri. Dar nu vreți să știți alcoolemia din sângele lor. Sunt adevăruri trecute, cu pudoare, sub tăcere! De la INM am dori să avem timpul probabil, nu exagerarea probabilă! Un vecin, are un TIR, îi înjura copios pe cei din presă, de la televizoare, s-a luat după ei și nu a făcut cursa către București. Colegii lui l-au anunțat că pe A3 este la negru, condiții optime de mers. Și ce spunea presa?!!

Și să nu credeți că destituirile au avut vreun rol pozitiv. De fapt au dezorganizat structurile respective, care trebuiau să asigure servicii cetățeanului. Destituirile au fost făcute doar cu scopul obținerii unor posturi bune libere pentru obligațiile personale sau de partid.

Acum stau și eu și mă întreb, unde este încălzirea globală? Că iarna aceasta este ca multe alte ierni pe care le-am trăit în România. Bun, nu se compară, este foarte departe de iarna 1953-54 prin care am trecut în România, sau de cele două ierni îngrozitoare pe care le-am trăit în Tibet.

Am dat zăpada din curte, m-a ajutat George, acum o să mai deschid o carte, o să ascult epic music și apoi o să văd un serial vechi, o fantezie SF, ”Warehouse 13”, nu l-am văzut până la sfârșit, la timpul lui. Sau, un film vechi cu Jean Gabin, sau cu Alain Delon. Așa este în viață, cât trăiești poți mereu să recuperezi ce ai pierdut, pentru că, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Cu toate că este vineri, 13, este o zi bună, persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, dar este bine să eviţi pe cei născuţi sub semne de apă şi pământ. La serviciu, o zi ceva mai liniştită, cu toate că îţi desfăşori activitatea într-un mediu concurenţial, iar colegii tăi nu sunt nişte mieluşei, mai curând se aseamănă cu crocodilii! Din trecutul tău apare o situatie uitata, dar pe care poti sa o rezolvi rapid cu ajutorul anturajului, colegii sau prietenii.

TAUR Determinarea și tenacitatea ta de Taur te servesc, azi, mai mult decât te așteptai, dar ai oarecare nesiguranţă în relaţiile sociale, neaşteptată şi nerecomandabilă. Nu te grăbi, fii atent! O mică supărare, dar pe total perioada iti este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă. Ia, din timp, masurile care se impun, ca sa nu intri în criză de timp. Trebuie să dai dovadă de tarie de caracter şi să-ţi impui punctul de vedere, de cate ori știi cu siguranță că ai dreptate.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI