Editura Evenimentul si Capital

Eclipsă totală de Lună, în Leu, vizibilă, cu Pământul încă la periheliu, la schimbare de zodie. Horoscop weekend 19,20 ianuarie 2019

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 13268 Vizualizari

Horoscop Vă anunț că eu NU mă uit la eclipsă, a fost un fizician pe DOA care a făcut o demonstrație de m-a durut capul, de atâtea formule și radiații polarizate sau perverse, care apar în timpul unei eclipse și de ce nu este bine să te uiți la ea.

19,20 ianuarie

Horoscop Pe 19 ianuarie s-au născut Edgar Allan Poe, Paul Cezanne, Janis Joplin, Dolly Parton, Robert Palmer, Herbert Walther, Javier Pérez de Cuéllar, Pedrag Mijatovici, Ionel Brătianu, Ştefan Procopiu, Ludovic Bacs, Constantin Drăghici, Ion Gherman, iar pe 20 ianuarie s-au născut Federico Fellini, David Lynch, Eugene Sue, Ernest Chausson, Aurel Ţicleanu, Ion Frunzetti, Costache Bălăcescu, Vasile Băran, Dan Rădulescu, Acim Nica, Teodor Bratu.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, pe 19 ianuarie, sunt Sfinţii Macarie Egipteanul, Arsenie, Marcu din Efes şi Eufrasia, iar pe 20 ianuarie este Sf. Eftimie cel Mare. Eftimie, cel cu numele care în greceşte înseamnă „veselie” - toate supărările sfintelor Biserici le aducea întru veselie. „Numele şi l-a primit cu făgăduinţa de sus, căci, pe când părinţii lui se rugau să aibă fii, glas de sus a venit spunându-le să se bucure şi să fie cu voie bună”. Vieţile Sfinţilor, după Mineie, pagina 232.

În ”Kalendar” Sf. Eftimie se ţine ca să rodească pomii. (Olteanu) Ce frumos!

Lupul Şchiop doarme pe cetină de brad, sau urmăreşte pe tinerii lupi în ritualul complicat al nunţii. Peste două-trei luni, exact 63 de zile, se vor naşte puii cei frumoşi, dar curajoşi, iar Lupul Şchiop trebuie să-i prezinte pe fiecare în parte Sfinţilor Andrei şi Petru. Numai ei ştiu să recunoască care dintre pui va fi un Lup de Foc, pentru că la început toţi puii sunt la fel.

A fost scandal pe DOA ca să se stabilească cea mai depresivă zi a anului, care este în această perioadă. Când am spus de duminică 20, pe eclipsă de Lună și la început de zodie, cu Pământul încă la perihelieu, toți au tăcut din gură, au înțeles, numai americanii au întrebat dacă este 20, sau 21 ianuarie că la ei este diferență de fus orar. La noi, se crede, că depresia sezonieră este legată şi de zilele de post. Însă, în general, statistic vorbind, pe toată perioada anului, duminica seara este cea mai depresivă şi frustrantă perioadă. Deci, 20 ianuarie, „Gloomy Sunday. Prefer varianta cu Paul Robeson, sau cu Billie Holiday, este mai frumoasă și mai dramatică! O ascult acum, dar în varianta originală, în ungurește, iată https://www.youtube.com/watch?v=9dZj7YW5oFQ. Înțelegeți marea disperare sinucigașă?

Normal, la început de an primesc mii de solicitări pentru horoscoape personale, pe care ştiţi prea bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi că nu le fac. Dar, multe fete-cucuiete, fac greşeala să se dea savante: „Dom’ profesor sunt născută în constelaţia Gemini!” Eşti foarte departe de casă, dragă fată, ce cauţi pe Pământ?

Din nou şi mereu şi mereu atrag atenţia celor care ştiu mai multă, sau mai puţină astrologie şi mai ales celor care spun că ştiu astronomie să nu confunde constelaţiile cu zodiile. Şi acum şi peste două mii de ani când diferenţa dintre constelaţii şi zodii va fi foarte mare.

Acum circa şase mii de ani preoţii din Sumer au stabilit 12 tipuri umane. Au studiant nouă sute de ani ca să lege timpul cu oamenii. Era un factor de putere. Cum să conduci oamenii, cum să le ştii calităţile şi defectele, cum să-i influenţezi, să le spui ceea ce aşteaptă de la tine! Au descoperit că, în funcţie de data naşterii, oamenii pe care i-au studiat se diferenţiau, şi formau 12 grupe consecutive, într-un an de zile.

Deoarece, în acele vremuri, timpul şi calendarul se stabilea prin observarea directă a Soarelui, Lunii, planetelor şi a stelelor, au dat denumiri la 12 constelaţii de pe ecliptică, drumul aparent al Soarelui, ca un factor mnemotehnic. De fapt pe ecliptică sunt 14 constelaţii, în afară de cele alese de preoţi mai există Ophicus, Purtătorul de Şerpi şi elemente din Cetus, Balena, dar 12 a fost numărul ales care corespundea tipurilor umane determinate în circa nouă sute de ani de observaţii. Acest lucru se găseşte scris cu cuneiforme, pe tăbliţele de lut ars, în a două sală de la parterul Muzeului arheologic din Bagdad. Sau cel puţin erau acolo când am fost în Irak. Acum, numai bunul Dumnezeu mai poate ştii unde sunt, poate în colecţiile unor milionari americani.

În decursul timpului s-au dat diferite denumiri constelaţiilor. La început purtau numai denumiri de animale, de aceea „zodiac”, adică cerc de animale. În timp, numele zodiilor s-a mai schimbat, s-a mai adaptat la materialul uman. Faptul că anticii cunoşteau faptul că cele douăsprezece segmente de cerc egale de pe ecliptică, care determină zodiacul tropical, nu mai corespund în timp cu constelaţiile (din cauza precesiei echinocţiilor, punctul vernal o ia înainte, anual, cu peste 50 de secunde) ei bine, acest lucru este demonstrat de tavanul templului Denderah din Egiptul de Sus, clădit în secolul I, unde sunt două zodiace concentrice, decalate cu aberaţia timpului respectiv.

Hiparchus din Niceea, inventatorul trigonometriei, în secolul II înainte de Hristos enunţă clar în „Ierarhiile cereşti” (prin citate, opera completă s-a pierdut la fel ca şi celelelte 14 opere fundamentale ale grecului): „...zodiile sunt perioade de timp de circa treizeci de zile, fiind corespondente la arce egale de cerc de treizeci de grade de pe ecliptică”

Constelaţiile sunt grupuri de stele de un anumit albedo, vizibile, dar care sunt depărtate între ele cu milioane de ani lumină. Le vedem în plan, dar în spaţiu, stelele sunt foarte depărtate unele de altele. Viaţa pe Pământ este influenţată de Soare, în primul rând, de Lună, de planetele vizibile şi foarte, foarte puţin, unii astrologi spun deloc, de îndepărtatele stele, sau de alte corpuri cerești. Astrologii moderni spun că aceste corpuri cerești foarte îndepăratate dau o indicație difuză, permanentă și relativ constantă, care se poate interpreta astrologic. Stelele sunt repere, ca un ceas, pentru mişcarea Soarelui şi a planetelor, timpul sideral fiind singurul folosit în astrologie.

Doar imaginaţia şi cerul foarte clar de acum mii de ani a permis preoţilor din Sumer să determine şi să numescă diferitele constelaţii. În prezent avem numele dat de mitologia greco-romană, de circa două mii de ani. În alte locuri, în China, de exemplu, stelele sunt altfel grupate, sunt alte constelaţii. Şi mai diferite sunt constelaţiile stabilite de maya sau incaşi. Cerul, la fel ca şi religia, este o carte în care fiecare popor se oglindeşte şi se descoperă. Nu întâmplător “sediul” zeilor, dumnezeilor, este... cerul!

V-am spus toate acestea ca să vă mai explic ceva. Despre eclipsa totală de Lună din noaptea de 20 spre 21 ianuarie, vizibilă de pe teritoriul României.

Eclipsa se produce în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, mai spre dimineață, și este totală, adică Luna intră în totalitate în conul de umbră al Pământului, nu se mai vede! Au mâncat-o vârcolacii, cum se spunea în Evul Mediu. Maximul eclipsei se produce la ora 07:12 pe 21 ianuarie, în partea de nord-vest, Luna fiind gata să apună. Soarele nu răsare încă, decât peste aproximativ o oră. Eclipsa începe la ora 04:36 când Luna intră în penumbra Pământului, Luna aflându-se foarte puțin deasupra orizontului cu circa 20 de grade. Din oraș, din cauza blocurilor, cu siguranță că nu se poate observa. Deci: eclipsa începe, parțial, la ora 04:36 și se sfârșește la ora 09:48, cu Luna apusă, sub orizont. Eclipsa totală este de la ora 06:41 și se sfârșește la ora 07:44. Are loc, în zodiac, la un grad în zodia Leului, așa că dacă aș fi Leu, sau Rac, aș fi mai precaut în perioada aceasta. Este ceva mai rară deorece Pământul se află relativ aproape de Soare, a fost la periheliu pe 3 ianuarie. Efectele celor două mase celeste care trag, prin gravitație, diametral opus de Pământ se pot manifesta prin seisme și o vreme haotică, spune Jacky Ragot, un mare astrolog francez. Eu nu spun nimic, că de câte ori am spus ceva, tot de atâtea ori s-a împlinit!

Sigur, în astrologia clasică, orice eclipsă are o conotație negativă, este un fenomen care pare că nu este în ordinea lucrurilor. Dar nu este un lucru rar, de exemplu anul 2019 are cinci eclipse, trei de soare și două de Lună. Am mai vorbit despre aceasta în ”2019. Anul Norocului, dar nu pentru toată lumea!” vezi https://evz.ro/2019-anul-norocului.html. Dar până la aberațiile cretine din presa isterică, anarhistă și antinațională este cale lungă! Luna Sângerie??? Catastrofe, război, dezastru... Ce pisici mai este și asta? L-am trezit, pe un mare astronom, din somn, de la antipozi, tocmai din Mauna Kea, care a căscat și a mai întrebat odată ”Red Moon? Crazy, hysterical press!” Bun, cam știam...

Vă anunț că eu NU mă uit la eclipsă, a fost un fizician pe DOA care a făcut o demonstrație de m-a durut capul, de atâtea formule și radiații polarizate sau perverse, care apar în timpul unei eclipse și de ce nu este bine să te uiți la ea. Cred că niciunul de pe DOA nu o să se mai uite la eclipse, de acum înainte, demonstrația fizicianului de la MIT, specializat în fizică cuantică, ne-a căzut greu și ne-a lăsat fără grai! Nici depresie nu o să fac, am pregătit o petrecere duminică seară, cu Diana, Red Princess, cățelușele costumate în foci și cu fantomița pisicuței Gina!

Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:30 Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă. România lui Cristoiu 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news 07:20 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 07:11 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA!