Evenimentul Zilei > Horoscop > Cum poate să piardă Hillary Clinton alegerile. Două pilde, una cu Nastratin Hogea. Racii sunt în defensivă, Scorpionii primesc vești bune | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Cum poate să piardă Hillary Clinton alegerile. Două pilde, una cu Nastratin Hogea. Racii sunt în defensivă, Scorpionii primesc vești bune | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Cum poate să piardă Hillary Clinton alegerile. Două pilde, una cu Nastratin Hogea. Racii sunt în defensivă, Scorpionii primesc vești bune | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 3 noiembrie s-au născut împăratul Mutsuhito Meiji Tenno, Andre Malraux, Karl Baedeker, Leopold III, Charles Bronson, Monica Vitti, Gerd Muller, Iulian Mihu, Marcel Anghelescu, Nicolae Dragoş, Paul Cornea, Traian Demetrescu.

Horoscop. În calendarul creştin-ortodox avem brelanul ierarhic duhovnicesc complet, un episcop, Achepsima, un preot, Iosif şi un diacon, Aitala. Păcat că frumosul prenume Iosif este uitat, a devenit mai mult nume de familie.  Trece vremea, trece! Nimic în ”Kalendar”, geto-dacii se pregăteau de iarnă și de Anul Nou.

Horoscop. ”Evenimentul Zilei”. În anul 1705, pe 3 noiembrie, un cutremur estimat astăzi la gradul 7,9 pe scara Richter a distrus aproape complet mai multe orașe din regiunea centrală a Italiei, Abruzzo. Atunci au pierit cel puțin 15.000 de persoane. Centrul Italiei, în special, este sub amenințarea cutremurelor și astăzi. O zonă instabilă, vecină cu Vezuviu. Să ne amintim că cele mai importante construcții din Roma antică au fost distruse de cutremure. Sau, de foc, cum a fost cazul Circus Maximus, în anul 64.

Horoscop. Dragi lupi, padawani și hobbiți, zarurile nu au fost aruncate în alegerile prezidențiale din State! Donald Trump se dovedește un candidat abil și puternic. Cu o săptămână înainte de alegeri, două atacuri, poate mortale, la adresa lui Hillary. Unul este reluarea dezvăluirilor din corespondența  lui Hillary, iar al doilea atac, dacă este adevăreat, o poate costa președenția. Este vorba de omul ei de încredere de peste 20 de ani, șefa staffului, Huma Abedin. ”Israel Video Network” susține că Huma Abedin, americancă de origine saudită, este omul ”Frăției Musulmane”. Iată, istoria, pe larg la: http://www.israelvideonetwork.com/the-truth-about-hillarys-1-aide-huma-abedin/.

Mă întreb dacă este un atac, sau o încercare abilă a lui Hillary de a fi pe placul zecilor de milioane de musulmani din State. Care nu ar fi votat cu Donald, dar nici cu Hillary. Acum li se dă musulmanilor americani un motiv să se decidă!

Cred că mai este timp pentru câteva lovituri sub centură, în campania electorală din State. Audiovizualul este foarte rapid, așa că, probabil, loviturile dure pot fi date și în ultimile patru-cinci zile, ele se răspândesc rapid prin net, rețele, televiziuni și telecomunicații.

Se poate spune că regula de angajare a confruntărilor electorale s-a schimbat. Nu câștigă cel care dă cea mai puternică lovitură, ci cel care lovește tare, ultimul. Cu acea ultimă impresie se duce ”standard sucker” la vot!

Părerea mea? Este la fel ca a prietenilor și rudelor din Virginia. Un președinte republican, dar nu Donald Trump! Așa că virginienii mei au să voteze numai ca s-o înjure pe Hillary!

În curând o să vedem care este viitorul omenirii. Cel hotărât de societăți mai mult sau mai puțin secrete, de cei foarte bogați și foarte puternici, sau de oamenii de rând, prin conceptul numit ”democrație”.

Perversitatea multimediei este că poate convinge pe oricine, prin orice mijloace, de orice. Depinde cât de mulți bani vrei să cheltuiești! Iar gurile rele, teoria conspirației, spun că doamna Hillary Clinton ar fi primit de la arabi mai mult de două miliarde de dolari pentru campania electorală, câteva zeci de milioane și prin fundația soțului ei, fostul președinte. O să trăim și o să vedem!

Horoscop. Până atunci v-am promis două pilde, una cu Nastratin Hogea. Scurte:

Nastratin Hogea a fost pus de sultan să aibă grijă de maimuțele pe care le primise cadou de la Marele Mogul din India, pentru că se zvonise că Nastratin știa limba animalelor. Nastratin s-a dus la cușca maimuțelor și a intrat în vorbă cu ele. Le-a întrebat cum se simt și ce vor de mâncare. Maimuțele i-au răspuns că se simt cam amețite după drum și că vor de mâncare banane. Bine, a spus Nastratin, atunci o să vă dau, fiecăreia, o banană dimineața și două seara. Maimuțele au făcut scandal și nu au fost de acord. Bine, a spus Nastratin, atunci o să vă dau două banane dimineața și una seara! Maimuțele au fost foarte mulțumite!

Pentru simetrie și ca să fie politic corect, iată o pildă spusă de rabi Solomon din Cracovia:

Într-o țară din Estul Europei, acum mulți ani. Un bărbat, de o anumită vârstă, s-a așezat pe o bancă în parc. S-a apropiat un alt bărbat, tot de o anumită vârstă și a cerut voie să se așeze și el pe bancă. Au stat puțin, s-au uitat în jur, unul la celălat, apoi unul dintre ei a zis: ”Oooof!”. Celălalt i-a răspuns tot cu un oftat: ”Oooof!” La care primul a zis: ”Domnule, nu este bine că discutăm politică, dacă ne aude cineva!”. Al doilea a răspuns: ”Deci și dumneata ești tot evreu!”

Horoscop. Acum vă rog să mă scuzați, Dimineața Astrologilor continuă și a luat o întorsătură care mă interesează, dar mă și amuză – mi s-a atras atenția că este o chestiute particulară, privată și nu trebuie să fie făcută public prin niciun mijloc. Așa răspund celor care mă întreabă de ce nu găsesc nimic pe net despre Dimineața Astrologilor. Ei bine, nu o să găsiți nimic, viața este infinit mai complexă decât o poate oglindi netul. Iar Diminieața Astrologilor nu socializează, nu este sursă de știri, nu are de vândut, sau de cumpărat nimic, este o afacere particulară!

Horoscop. Lucrurile nu se schimbă de azi pe mâine, cele importante cu adevărat, chiar dacă mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC  Astăzi trebuie să dai dovadă de organizare și de tact şi să foloseşti datele care te avantajează în mod direct. Nu lăsa pe mâine treburile de azi! Timpul este bani, spune o vorbă capitalistă! Cumpăra acum, mâine îţi va fi aproape imposibil! Pentru că dacă apartamentele se ieftinesc, brânza se scumpeşte! Sănătatea este în general bună. Traieşte in prezent, fii mai pragmatic şi mai realist, lasă planurile opulente şi strategiile iscusite. Lumea este mult mai primitivă decât poţi tu să-ţi imaginezi, aşa că nu complica lucrurile inutil. Pe seară poate la un film, nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni!

TAUR   Conjunctura indică un plan sentimental complex, cu situaţii noi, care pot ridica probleme greu de rezolvat. Nu lăsa treburile să se adune, să se aglomereze, să te depășească. Fii isteț! Tacerea este mai importantă şi toţi oamenii fac plăcere, unii prin prezenţă alţii prin absenţă. Ziua aceasta trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi.  Trebuie sa incepi sa faci economii, fara sa-ti schimbi esential felul in care traiesti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţă. Pe seară, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi in amănunte, în analize şi procese de conştiinţă. Pentru o mica parte din Tauri seara este o perioadă mai dificilă din punct de vedere sentimental.

GEMENI   Dispunerea ordonata, în ”roată de locomotivă” a zodiacului de astăzi te ajuta să ai energie și să poți să faci ceva ordine, să aduci logica carteziană în propriile tale planuri strategice. O zi bună, după o perioadă mai tensionată. Te poţi relaxa astăzi, ce a fost mai greu, a trecut. Totuşi, nu lăsa nici o schimbare să te tenteze! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi. Gemenii educatori, învăţători, profesori, sunt mai avantajaţi în aceasată perioadă. Nu-ti schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură, probabil un Leu generos şi mândru că poate fi de ajutor. In aceasta perioadă ai noroc. Atenţie insă, norocul este de sticlă – când incepe să stralucească, se sparge! Mai pe seară stai puţin, fă-ţi un ceai fierbinte şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine… Ai uitat visurile tale – preocupat mereu de problemele cotidiene!

RAC   Există o latură defensivă în caracterul tău zodiacal care se activează imediat ce apare o problemă. Dar, ai un oarecare procent de noroc şi azi trebuie să acţionezi, fără să mai pierzi timpul! Este o perioada a dezvoltarii explozive, pe fondul avantajos al conjuncturii. Trebuie să nu exagerezi în această expansiune îndrăzneaţă pentru că este deosebit de riscantă: poţi să faci gafe monumentale şi cheltuieli extravagante. Ziua de azi este, de asemenea, favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie.  Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, în general. Pentru toţi nativii din zodie: nu vă faceţi griji, viitorul vă este favorabil!

LEU  Trebuie să dai dovadă de calm şi răbdare ca să anulezi unele aspecte nefavorabile obiective. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: astăzi trebuie să rezolvi problemele singur! O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Dimineața, la serviciu, la muncă sau la școală, eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Mai pe seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film sau la un club neinflamabil pentru ca urmează un sfârșit de săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

FECIOARĂ  Ai energie şi eşti bine dispus. Trebuie să reuşeşti să termini lucrurile la timp şi în condiţii bune! Poţi să-ţi odihneşti neuronii, fie la un film plăcut, poate o comedie, sau la o vorbă. Ceasul tău biologic te îndeamnă la mese tradiţionale, la ore fixe. Astăzi ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decât de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate. Mai pe seară poți să întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste sau reaprinderea unei legături mai vechi.

BALANŢĂ   Astăzi ai un moral de oţel, o formă de zile mari şi mintea pusă pe treabă. Urmăreşte cu atenţie dezvoltarea intereselor tale sentimentale. Pentru că dacă nu este iubire, nimic nu este! Dimineața, la muncă, nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Astăzi ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii din presă. Cobitul, la români, este o artă naţională!

SCORPION   Veşti bune care privesc viitorul tău apropiat. Urmează-ţi în continuare instinctul, intuiţia, prima impresie! Astăzi reuşeşti să rezolvi în condiţii favorabile un impas, o problemă mai veche. Trebuie să realizezi că şi mâine este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregătit. Armonia si echilibrul Cosmosului te ajuta să-ţi intelegi mai exact propria personalitate, limitele, calitaţile şi drumul pe care să-l urmezi. Așa că – lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Mai pe seară, distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

SĂGETĂTOR   Nu lăsa nicio schimbare majoră să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu călători, nu-ti face noi prieteni! Problemele cu  banii s-au mai rezolvat puţin, relaxează-te şi odihnește-te mai mult! Astăzi ai un bun simţ al umorului. Acest lucru te ajută să eviţi conflictele şi discuţiile tăioase printr-o glumă bine plasată. Mai multă atenţie la forma fizică, ar trebui să mergi la sală! Depăşeşti planul, la cheltuieli, dar nu ştiu dacă este de bine sau de rău. Ziua îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Pe seară, stai acasă sau învârteşte-te prin apropiere! Seara mai este dedicată micilor aranjamente în camera, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti!

CAPRICORN    Azi trebuie să-ţi regăseşti echilibrul interior şi pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu te lasa impresionat de informații şi perspective sumbre, zâmbeşte şi vezi de problemele tale. Ai dori să faci ceva remarci cinice, dar crezi că nu este cazul şi te abţii, nu vrei să superi pe nimeni. Dai dovadă de un echilibru remarcabil pentru tine, poate unde ai câţiva bani în buzunar. Mai pe seară, probabil una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Norocul iti este prietenul cel mai bun, care te ajuta să treci peste obstacole si dificultaţi fara sa faci prea mult efort.

VĂRSĂTOR  Este cazul unei îmbunătățiri a situaţiei sentimentale. Calitaţile zodiei, în care spontenaitatea şi energia sunt de menţionat, te ajută astăzi să ai succes în domeniul relaţiilor umane! Poţi colabora cu familia, prietenii, în relizarea unui proiect, a unei dorinţe. Evită discuţiile lungi şi complicate, care nu ajung la niciun rezultat, doar te golesc de energie. O veste. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales dimineața. Este posibil sa primesti niste vesti si sa te nelinişteşti, asta în a doua parte a zilei. Totul se rezolvă cu bine, din fericire. În această perioadă trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci. După program, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru că sunt călduroase şi iţi stau bine!

PEŞTI   Fiind vorba despre nişte probleme personale, veştile primite azi nu trebuie trâmbițate în public, ci analizate cu discreţie. Treburile intră într-o rutină medie, cu compromisurile respective. Astăzi te trezeşti devreme, pentru că pisica miorlăie, caţelul vrea afara şi mobilul sună tot timpul. Este cazul să iei o cina sofisticată, tandră, în doi, sau în patru, dacă pui pisica şi căţelul! Este cazul unei cure de stabilizare, ajustează regimul alimentar. Calitaţile zodiei, în care spontenaitatea şi umorul sunt de mentionat, te ajuta azi să ai succes în domeniul sentimental! Sunt posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.  În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare  că se întâmplă în această perioadă!