Horoscop Pe 15 mai s-au născut: Frank Baum, Claudio Monteverdi, Pierre Curie, James Mason, Katherine Anne Porter, Mike Oldfield, Brian Eno, Mireille Darc, Nicolae Grigorescu, Horia Pătraşcu, Andrei Blaier.

Horoscop Pe 15 mai, ca în aproape fiecare zi, cei doi sfinţişori nelipsiţi în calendarul creştin-ortodox, numiţii Pahomie cel Mare şi Sfântul Ahile din Larisa! Nimic în ”Kalendar”.

 

Dar să revenim, dragi lupi, padawni și hobbiți, la pasiunea mea, mon violon d’Ingres, Astrologia. Sunt multe întrebări din partea domniilor voastre. Cu răbdare și cu Voia Domnului o să răspund la toate, câte una odată.

Horoscop Care este cea mai norocoasă zodie în anul 2018, mă întrebați. Am scris despre acest lucru, mai demult, mai mult și mai bine. Vedeți articolul meu de la Conexiuni: ”Norocul în anul Câinelui verde ca jadul, de pământ, anul dragostei.http://evz.ro/norocul–anul-cainelui-verde.html.

Horoscop Dar ce este ”norocul”? Binecuvântarea lui Dumnezeu explica bunul stareț Dionisie, cel de bună amintire. În orice caz nu se poate reține părerea hâtrului stareț Cleopa de la Sihăstria care spunea că norocul este un drac, Doamne iartă-mă și aducea o argumentație veselă, foarte proprie și particulară, cu damf țărănesc sănătos, în care, vai, toată istoria antică era amestecată și Zoroastru, Buddha și Moloh, zeul fenician erau tot… draci, Doamne iartă-mă. Rămân la părerea starețului Dionisie, când cineva se roagă pentru noroc, o face pentru pogorârea milei lui Dumnezeu. Câți oameni săraci nu s-au rugat să aibă puțin noroc ca să potă cumpăra de mâncare și să trimeată la școală copiii? Câți oameni bolnavi nu s-au rugat de noroc, ca să mai apuce câteva zile de viață? Câți oameni nu se rogă să aibă noroc ca să fie pace și familia lor sănătoasă?

 

Horoscop Poate că bunul stareț Cleopa știa el ce știa, că era un bun cercetător și cunoscător al păcatelor omenești. Când se roagă de noroc, se pare că omul nostru de astăzi vrea bani. Banii sunt în prezent alfa și omega, sfântul Graal și Lancea Destinului. Lăcomia asta, păcat greu și capital, o condamna starețul de la Sihăstria, repet, știa el ce știa!

 

Am calculat, că cea mai norocoasă zodie din anul 2018 este zodia Capricornului. Din decembrie, anul trecut, Saturn a intrat în domiciliul lui, în Capricorn. În vara lui 2018 Capricornul poate avea o vacanță de vis, sau realizări mari.

 

Horoscop Vara este domiciliul elementului foc. Așa că și Leul, în propria zodie poate avea o vară plăcută, dar nu excelentă, pentru că elementul anului este pământul, nu focul. Venus deja a trecut repede prin Taur, domiciliul ei. Alte planete nu mai sunt în domiciliul clasic, în vara anului 2018.

 

Horoscop După cum știți, cei care au studiat astrologia, planetele transaturniene, planetele grele, sunt colective, nu li se pot acorda un domiciliu, oricum ar sta prea mult, zeci de ani într-o zodie. Mai sunt denumite planetele generațiilor pentru că influențează o generație întreagă. Ca să vă fie mai clar, iată zodiile cu planetele guvernante, în domiciliu. În astrologie și Soarele și Luna se numesc planete, uneori luminarii. Berbecul-Marte, Taur-Venus, Gemeni-Mercur, Rac-Luna, Leu-Soare, Fecioară-Mercur, Balanță-Venus, Scorpion-Marte, Săgetător-Jupiter, Capricorn-Saturn, Vărsător-Saturn, Pești-Jupiter.

 

Horoscop Unii autori moderni au acordat domicilii și planetelor ”nou” descoperite, Uranus, Neptun și Pluton, dar acest lucru s-a făcut arbitrar, fără un studiu și o argumentare științifică. De exemplu, lui Neptun i s-a dat domiciliul Pești, din cauza faptului că cele două denumiri erau din același domeniul acvatic. Asta nu este astrologie!

 

Astrologia nu trebuie inventată, trebuie învățată!

 

O să continuăm mâine, dacă o să am puțin noroc, poate o să fie o zi bună, este doar o altă zi!

 

 

٭                  ٭                   ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC   Daca stai acasă şi trebăluieşti în bucătărie, sau la computer, este o zi excelentă, dacă nu – este la fel de bună in realizări şi în afirmarea ta la serviciu. Cu toate că nu prea ai bani, visele tale de mărire şi de imbogăţire nu-ţi dau pace. Continuă, norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpăraturi în oraş, dar iata ceva neaşteptat te face să-ţi schimbi planurile. Este totuşi o veste bună. Entuziasmul, calmul si optimismul trebuie să te caracterizeze. Vremea şi vremurile te enervează, dar este indicat să-ţi stăpâneşti agresivitatea. Orice necaz are şi o latură comică. Gândeşte pozitiv, nu te mai văita şi viaţa îți poate părea mai frumoasă!

 

horoscop

 

TAUR  Ai 24 de ore de sprijin necondiţionat al Cosmosului mai ales în problemele sentimentale. Lucrurile merg bine şi la serviciu şi acasă! Zi  bună pentru întâlniri şi discuţii liniştite care iţi vor face mare plăcere şi bucurie. La noapte o să visezi frumos şi colorat. Totul pare perfect, dar vai, ţine numai o zi! Trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are ?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur, care viţel este probabil unul dintre cozodiacalii tăi!

 

horoscop

 

GEMENI Dimineaţa o poti folosi să iei, in sfârşit, decizia aceea deşteapta, curajoasa si dreapta, la care te gandesti de mai multa vreme. Totuşi, nu tot ce este adevarat si drept trebuie spus in gura mare, trebuie sa dai dovada de mai multa diplomatie si tact in relatiile cu anturajul tau. Nu eşti prea vesel azi, de aceea e bine să-ţi faci de lucru prin oraş, să te plimbi, poate faci ceva ordine prin haine, în orice caz să nu stai singur, pâna seara iţi vei reveni. Cu Mercur, patronul tău cosmic, bine aspectat, ai parte de o veste bună care te poate ajuta în viitor să câştigi mai mulţi bani.

 

horoscop

 

RAC Profită azi de conjunctura favorabilă şi promoveaza-ti propriile interese, mai ales dacă este vorba de găsirea unui loc de muncă, sau de o promovare. Astăzi ai o conjunctură bună, ai şansa să faci bine tot ceea ce începi şi să te impaci cu cineva pe care l-ai evitat multa vreme. Relaţiile cu persoanele nascute in semne de aer si foc sunt astazi armonioase, dar nu prea grozave cu cei născuţi în semne de apă şi pământ. O anumită rutina se cere în profesie, sau meserie şi se numeşte metodă, dar in dragoste trebuie sa aduci mereu ceva nou, ca să-i intreţii mereu flacăra!

 

horoscop

 

LEU  Nu te baza pe promisiunile în doi peri, mai ales dacă aparţin unor negociatori. Afacerile se bazează pe încredere, nu pe naivitate! Este vorba în primul rând de relaţia dumneavoastră, Leule, cu băncile. Dacă ai făcut greşeala… Mesajul stelelor, repetat de mai multe ori, ca să înţelegi mai bine, este să dai dovadă de tenacitate şi consistenţă. In jungla asta ai luptat cu abilitate ca sa ajungi unde esti, deci esti dispus sa faci ceva compromisuri ca sa continui o traiectorie ascendenta. Greşit! Foarte greşit! Nu trebuie sa te abati de la drumul tau, dacă faci compromisuri, nu vei ajunge nicăieri! Sigur, dacă eşti politician, situaţia se schimbă.

 

horoscop

 

FECIOARĂ Păstrează-ţi zâmbetul pe buze, ciripeşte în continuare bârfe mondene şi așa poți fi cel mai apreciat. Nu te băga in discuţii serioase care privesc bani sau interesul altora. O zi bună. Poţi să-ţi iei o recuperare sau pur şi simplu te simţi foarte bine după orele de program. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale. Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial activitatea şi priorităţile tale. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Atenţie la mesele principale şi la cantitatea de alimente, sistemul digestiv este sensibil, fiind de natura zodiei Fecioarei.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  O zi dedicată in special lucrărilor urgente în care poți risipi multă energie. Laşi pe planul doi lucrurile importante. O să vezi peste câteva zile dacă ai făcut bine, sau rău. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare pe care o meriţi. Dupa cum spune inteleptul, la un prieten trebuie sa gaseşti aprobarea faptelor tale, dar si un sfat adevarat, un pahar de apă şi o carte buna! Astăzi nu trebuie sa fortezi lamurirea unor situatii, deoarece atuul pe care te bazezi, intuiţia şi inspiraţia, nu te ajută prea mult.

 

horoscop 

 

SCORPION   Astazi faci schimbarile la care te gandeai de mai mult timp, care privesc dispunerea si ergonomia biroului sau a locului de munca. Debaraseaza-te de lucrurile inutile ca şi de toate prejudecatile si micile frane psihice care ti-au frant elanul si nu ti-au permis sa-ti arati adevaratele calitati. Ai tendinta, pentru unii suparatoare, de a fi permanent in ofensiva, sa tii la parerea ta si sa nu faci concesii sau compromisuri nimanui. Pastreaza-ti calmul si umorul. Astazi poți să primesti o veste in doi peri despre o solicitare a ta şi despre banii pe care ii mai ai de primit.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Evident, o zi de care te-ai lipsi. Intri greu în ritm şi ţi-e somn toată ziua. Te dezmeticeşti abia spre seară. Ai uitat ceva? Pentru un procent dintre Săgetători care s-au trezit de reveerie este o zi favorabilă pentru făcut cumpărături, aşa cum le place lor. Nu cheltui prea mult, stabileşte-ţi o sumă de la inceput. Stelele te avantajează să termini proiecte, sau acţiuni, care au fost amânate, reprogramate sau întârziate. Sau, cel puţin să faci paşi esenţiali către finalizarea proiectelor respective. Se apropie vara, vacanţa, concediul şi stelele din nou sunt favorabile călătoriilor şi distracţiilor, vai, aşa de plăcute dar care consumă aşa de mult timp.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Stelele îţi indică o mare energie vitală şi o carismă la cote maxime, aşa ca foloseşte-le pe amândoua în relaţia ta de dragoste! Iţi place viaţa senină şi senzuală. Inconjoară-te de lucruri placute, de artă bună şi de mobilă veche. Sau, du-te la un muzeu! Stelele si conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor dusmanilor stiuti si nestiuti. Astazi trebuie sa eviti asumarea de angajamente si responsabilitati pe termen lung, sa nu faci promisiuni gen pielea ursului din pădure – pe care apoi o sa le regreţi.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Un aspect particular al stelelor fixe te invită la mai mult calm şi la practicarea unui hobby legat de ştiintă, sau tehnologie. Îţi place muzica bună şi lucrurile de calitate şi nici astăzi nu faci rabat la stadardul tău. O zi plăcută. Poţi să-ţi iei o recuperare sau pur şi simplu să te simţi foarte bine după orele de program. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale, pe trăirile şi simţămintele tale. Nu lăsă pe mâine cînd poţi să laşi pe poimâine, dar la un moment dat lucrurile se aglomerează şi intri în criză de timp, apoi laşi lucrurile neterminate. O anumită ordine cosmică te ajută astăzi să pui lucrurile tale materiale şi spirituale într-o anumită clasificare care te face să te simţi bine şi în siguranţă. Respectă-ţi cuvântul dat, mai ales ţie însuţi!

 

horoscop

 

PEŞTI   Zi de vizită la rude sau la părinţi, după orele de program.  Multe vorbe bune, care iţi fac multă placere, din partea unor persoane rezervate de obicei. Astăzi eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să fi mulţumit. Primeşti în schimb, ca răsplată, mici gesturi plăcute facute de cei dragi, sau de colegi, fară vreun motiv anume, ci doar ca răsplată pentru bunul tau simţ. Dubla ta personalitate, dualitatea, polaritatea, vor fi mai puţin accentuate în perioada zilei de astăzi şi cu siguranţă sprea seară, adică poți să fii mai hotărât și mai plăcut.

 

horoscop