După aproape şase ani de rezultate remarcabile în dezvoltarea pieței românești de artă și în consolidarea grupului Artmark (culminând cu premierea în 2012 de către Business Review drept „Antreprenorul român al anului 2012” sau cu includerea în 2014 de către Tefaf Art Market Report între cele mai semnificative case de artă din Europa), Manuela Plăpcianu se retrage din funcția de CEO și președinte Artmark, pentru a se dedica antreprenoriatului social în domeniul educației. Totodată, Manuela Plăpcianu (Top Forbes 50 cele mai influente femei din România în 2015) rămâne alături de echipa Artmark ca acționar și membru al Consiliului Executiv Artmark. 

Funcția de CEO Artmark va fi preluată de Alexandru Bâldea, acționarul majoritar al grupului Artmark. Noul președinte al grupului Artmark este, începând din 20 martie, Horia-Roman Patapievici, scriitor, filozof și manager cultural, fost președinte al Institutului Cultural Român (2005-2012), vicepreședinte (2008-2010) și președinte (2010-2011) al EUNIC (European Union National Institutes for Culture).

Principalul mandat al noului Președinte este coordonarea internaționalizării operațiunilor grupului, incluzând promovarea în spațiul european nu doar a artei contemporane românești, dar și a valorilor patrimoniului cultural național, precum și, nu în ultimul rând, continuarea demersurilor de profesionalizare și accesibilizare a pieței românești de artă.

Consiliul de Excelență al grupului Artmark, ce supraveghează și girează politicile întregii platforme culturale Artmark, cuprinde ilustre personalități culturale sau publice românești, ce și-au asumat misiunea de a se implica în creșterea vizibilității culturii românești și a impactului acesteia în modelarea societății românești, printre care președintele României (1996-2000) prof. univ. dr. Emil Constantinescu, prințesa Marina Sturdza, artistul Ioan Sbârciu, președinte al Senatului Universității de Artă Cluj, Catrinel Pleșu, ex-director Centrul Național al Cărții, Angela Baillou, directorul regional Christie’s pentru Europa Centrală și de Est etc.