Hepatita ”misterioasă”. Alte două cazuri suspecte în România, semnalate la Sibiu

Hepatita ”misterioasă”. Alte două cazuri suspecte în România, semnalate la Sibiu Sursa: Arhiva EVZ

Alte două posibile cazuri de hepatită rară au fost semnalate la doi copii de 10, respectiv 16 ani din județul Sibiu, anunță cei de la DSP. Fetița de 10 ani a fost deja externată din spital, medicii declarând că acesteia îi fusese administrat anterior un medicament împotriva paraziților.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au transmis faptul că două noi cazuri suspecte de hepatită având cauze necunoscute au fost raportate în județ.

Două noi cazuri suspectate având hepatita „misterioasă”

Este vorba despre un băiat de 16 ani, care acum se află la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, dar și despre o fetiță în vârstă de 10 de ani, care a și fost externată deja.

„DSP Sibiu a raportat două cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii, primul a fost raportat în 19 aprilie, la un băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciunea de hepatită acută. Markerii virali pentru hepatitele A,B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti-leptospiră", spune reprezentanta DSP Sibiu, dr. Simona Berariu, conform News.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Starea băiatului este una stabilă, fiind supus unor investigații medicale, fără a prezenta însă semne de agravare a bolii.

În cazul fetiței, medicii nu exclud o hepatită toxică

Fetița de 10 ani urmase un tratament cu Albendazol, iar starea sa este acum mul ameliorată, spun medicii. Aceștia nu exclud varianta ca micuța să fi suferit o hepatită toxică, din cauza tratamentului urmat.

„În prezent fetiţa este externată, cu stare ameliorată. De precizat faptul că fetiţa a urmat anterior internării un tratament cu Albendazol, medicament din grupa preparatelor antihelmintice, fiind activ faţă de diverşi viermi sau paraziţi localizaţi la nivelul intestinului şi al altor ţesuturi din organism”, a mai transmis dr. Simona Berariu.

Primul caz de hepatită rară, înregistrat la o fetiță de cinci ani

Fetița de cinci ani internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală va fi transferată vineri la Spitalul Fundeni, în vederea efectuării unui transplant hepatic. Potrivit surselor, vor fi făcute toate investigațiile medicale necesare transferului – consult cardiologic, CT, consult pediatric, conform Antena3.

Micuța se află de aproximativ o lună internată în spital, iar starea sa de sănătate s-a agravat de la o zi la alta. Aceasta este suspectă de hepatită „misterioasă”, boala care a creat îngrijorări la nivel mondial.

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală i-au schimbat de mai multe ori tratamentul micuței de cinci ani, însă aceasta nu a reacționat pozitiv.

Specialistul Adrian Marinescu spune că încă nu există suficiente date

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre situația în care se află fetița de cinci ani, precizând că nu există informații științifice despre un virus misterios care să provoace afecțiuni hepatice grave. Totodată, medicul a susținut că ar trebui să mai așteptăm date medicale despre cele trei cazuri cu afecțiuni hepatice, înainte de face speculații privind evoluția bolii în România.

„Nu există o hepatită misterioasă. Discutăm de o afectare hepatică, care ar putea să aibă drept cauza o cauza infecțioasă, să fie vorba despre un adenovirus. Din toate datele pe care le avem, și în cazul respectiv, nu discutăm de niciun virus. Până în momentul de față nu există astfel de date.