Havana petrece românește! Ambasada României a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție

Havana petrece românește! Ambasada României a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție

Havana petrece românește! Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție, realizat cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov. În deschiderea serii, ansamblul muzical al Universitații Transilvania din Brașov s-a alaturat corului Școlii Internaționale din Havana, pentru transmiterea unui mesaj muzical de pace, extrem de apreciat

Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție, realizat cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov.

Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural. ambasadorul Romaniei în Cuba, Invitații au fost primiți de Theodora Magdalena Mircea

Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural. În deschiderea serii, ansamblul muzical al Universitații Transilvania din Brașov s-a alaturat corului Școlii Internaționale din Havana, pentru transmiterea unui mesaj muzical de pace, extrem de apreciat!

"Dialogul este crucial pentru depășirea diferențelor, așa cum educația este fundamentală pentru construirea unei culturi a păcii, în beneficiul umanității! Gândindu-ne la contextul internațional complicat, care a marcat acest an, am decis să dedicăm sărbătoarea Zilei Naționale a României în Cuba, temei Dialog pentru Pace prin vocea tinerei generații!" a transmis în discursul său, ambasadorul României în Cuba, Theodora Magdalena Mircea.

Havana petrece românește!

Ansamblul de muzică și dansuri al Universității Transilvania din Brașov, cu o bogată activitate națională și internațională, a încântat invitații cu o interpretare inedită a celor mai reprezentative creații ale compozitorilor români, aranjamente originale ale folclorului românesc, aranjamente de muzică pop, jazz și dansuri din toată țara, oferind o călătorie muzicală magică și o imersiune în diversitatea culturală a României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Audiența formată din membri ai corpului diplomatic, autorități cubaneze, români din Cuba, oameni de afaceri și de cultură, reprezentanți ai mass-media, a descoperit frumusețea jocului, a costumelor populare, a produselor tradiționale specifice, precum și a vinului romanesc, prezentat cu sprijinul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Mulțumim rectorului Universității Transilvania din Brasov, rectorului și vice-rectorului USAMV București, pentru toată susținerea și implicarea în promovarea imaginii României în străinătate!

In iunie, Ministrul cubanez al Educației Superioare, Jose Ramon Saborido a făcut o vizită în România

Ministrul cubanez al Educației Superioare, Jose Ramon Saborido, a făcut o vizită în Romania în perioada 5-12 iunie. Oficialul cubanez a fost însoțit de 12 rectori de la universități de prestigiu din țara sa. Vizita a fost mijlocită de Ambasada României la Havana. În cadrul vizitei a fost semnat Programul de Cooperare în domeniul educației dintre România și Cuba.

„Ambasadorul României în Republica Cuba, Theodora Magdalena Mircea s-a întâlnit cu delegația condusă de ministrul Educației Superioare, Jose Ramon Saborido, care pleacă astăzi spre România. La invitația Ministerului Educației și Consiliului Național al Rectorilor, în perioada 5-12 iunie 2022 va avea loc, prima reuniune a rectorilor cubanezi cu cei români, în țară noastră. Pe lângă întâlnirile cu omologii lor, rectorii cubanezi vor vizită universități din București, Brașov și Târgu Mureș. Momentul principal al vizitei îl constituie însă semnarea de către cei doi miniștri a Programului de Cooperare în domeniul educației dintre România și Cuba,” scria, în iunie, Ambasada României pe pagina de socializare.

La mulți ani România! La mulți ani tuturor românilor!