Harry și Meghan, război total împotriva monarhiei și a Marii Britanii. Ce se pregătește la Palatul Buckingham

Harry și Meghan, război total împotriva monarhiei și a Marii Britanii. Ce se pregătește la Palatul Buckingham Prințul Harry și Meghan, noi probleme cu Familia Regală. Situația s-a agravat. Sursa: Arhiva EVZ

Prințul Harry și Meghan Markle continuă războiul cu Casa Regală Britanică, cu noi dezvăluiri depre ce se întâmplă la Palatul Buckingham. Mai mult, aceștia au lansat un atac fără precedent la adresa Marii Britanii.

Dezvăluirile Prințului Harry și ale soției sale, Meghan Markle, au stârnit furie la Palatul Buckingham. Într-o serie documentară incendiară de pe Netflix, Harry acuză familia regală de rasism, plângându-se de "prejudecăți inconștiente" în interiorul familiei. Mai mult, aceta lansează un atac fără precedent la adresa Marii Britanii.

Emisiunea pare să prezinte Commonwealth-ul ca pe un complot pentru a păstra Imperiul britanic. Iar Harry și soția sa, care au primit responsabilități speciale din partea Reginei Elisabeta pentru a acționa ca ambasadori ai Commonwealth-ului înainte de a renunța la rolurile lor, au riscat să submineze munca ei și interesele Marii Britanii în cadrul asociației de 56 de națiuni, folosind serialul pentru a pune la îndoială valoarea acestuia. Ei s-au plâns, de asemenea, de modul în care au fost tratați de către familia regală, consilierii de la palat, mass-media și publicul britanic.

În documentar, Harry și Meghan au descris Marea Britanie ca pe o țară împiedicată de un rasism larg răspândit, alimentat de Brexit, și au sugerat că palatele regale sunt pline de imagini rasiste.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atmosferă de înmormântare la Palatul Buckingham

Mai multe surse a dezvăluit pentru express.co.uk că familia regală și personalul de la Palat au fost "întristați" și "supărați" de conținutul documentarului și că Regele Charles și și Regina consoartă au fost "obosiți" de plângerile publice repetate ale ducilor de Sussex: "Toată lumea este pur și simplu plină de tristețe că s-a ajuns la asta. Chiar sunt plini de tristețe că s-a ajuns la asta".

Familia regală poate spune „adio” petrecerilor, luxului şi risipei de bani. Regele Charles, pus într-o situație jenantă de Guvern

Sursa: Dreamstime.com

Palatul Buckingham și Palatul Kensington au refuzat deocamdată să comenteze public criticile aduse membrilor familiei și asistenților regali. Regele, prințul William și consilierii lor au promis că își vor lua ceva timp pentru a analiza dacă acuzațiile merită un răspuns.

Dar surse de rang înalt de la Palat au contestat un avertisment de la începutul serialului, care suna astfel: "Membrii Familiei Regale au refuzat să comenteze conținutul din cadrul acestui serial". Sursele de rang înalt ale Palatului au insistat că nu a existat nicio încercare de a-i contacta.

Documentarul care face valuri. Meghan și Harry, de neoprit

Atunci când Netflix a insistat că a existat o astfel de încercare, Palatul Buckingham și Palatul Kensington au transmis că au primit fiecare un e-mail care pretindea că provine de la o companie de producție terță prin intermediul unei adrese de e-mail a unei organizații diferite, necunoscute.

"Am contactat Archewell Productions, a familiei Sussex, și Netflix pentru a încerca să verificăm autenticitatea e-mailului, dar nu am primit niciun răspuns.În absența acestei verificări, nu am putut oferi niciun răspuns”, declarat o sursă de la Palat. Netflix va difuza ultimele trei episoade din Harry & Meghan joia viitoare, pe 15 decembrie, ziua în care familia regală va participa la o slujbă de colinde de Crăciun la Westminster Abbey.

Familia regală este pregătită pentru mai multă agitație, deoarece ultimele episoade vor analiza decizia cuplului de a renunța la monarhie, supranumită Megxit, și de a se muta în cele din urmă în SUA.

Harry, despre familia regală: Există un nivel uriaș de prejudecăți inconștiente

În ediția de joi, 8 decembrie, Harry s-a lansat într-o ofensivă rasistă, spunând: "În această familie, uneori faci parte din problemă mai degrabă decât din soluție. Există un nivel uriaș de prejudecăți inconștiente".

Documentarul a prezentat imagini cu Prințesa Michael de Kent purtând o broșă în stil Blackamoor la un prânz de Crăciun la Palatul Buckingham, la care a participat Meghan în 2017. Dar Harry și-a recunoscut propriul rasism după ce a purtat o uniformă nazistă la o petrecere deghizată în 2005. "A fost una dintre cele mai mari greșeli din viața mea. M-am simțit atât de rușinat după aceea", a spus el.

De asemenea, el a sfidat dorința fratelui său folosind imagini din interviul lui Martin Bashir din Panorama cu mama sa, lucru despre care prințul William a susținut că nu ar trebui să mai fie difuzat niciodată. Harry a părut, de asemenea, să se ia de fratele său și de Kate, spunând că unii membri ai familiei au ales femei care "se potrivesc tiparului".

Meghan, ironii la adresa Reginei Elisabeta

Soția sa, Meghan, a făcut haz de prima ei întâlnire cu regina, ironizând reverența adâncă pe care a făcut-o. "Am crezut că este o glumă", a spus ea. Meghan a povestit, de asemenea, despre o primă întâlnire ciudată cu William și Kate, în care și-a dat seama că era o "îmbrățișătoare", dar ei erau mai formali. Foștii consilieri au fost contrariați de afirmația lui Meghan că nu a primit niciun ajutor atunci când s-a alăturat familiei regale. Ea a susținut că nu avea nicio idee despre ce înseamnă o plimbare regală, iar Harry a spus că nu a putut să o sfătuiască cu privire la ce haine și bijuterii să poarte.

Dar personalul palatului și foștii consilieri au insistat că au existat oameni recrutați pentru a o ajuta. O sursă a spus: "Ne-am dat peste cap pentru a-i ajuta pe amândoi". Oamenii de la Palat  au fost, de asemenea, șocați de faptul că imaginile cu regina ținând discursuri din Commonwealth au fost folosite într-un segment în care istoricul David Olusoga părea să pună la îndoială valoarea celor două. "În centrul argumentului pentru monarhie în această țară se află Commonwealth-ul. Regina și-a făcut o misiune de viață din lupta pentru această instituție. Ea este faimoasă pentru asta".

Istoricul a fost urmat de scriitoarea Afua Hirsch, care a spus: "Regina a fost o femeie de succes. Uneori numesc Commonwealth-ul "Imperiul Doi Punct Zero", pentru că asta este".

Familia regală, implicată în comerțul cu sclavi

A existat, de asemenea, o secțiune care a evidențiat implicarea istorică a familiei regale în comerțul cu sclavi. Este posibil ca relatarea unilaterală a lui Harry și Meghan să nu fi respectat regulile de difuzare britanice, care necesită echilibru. Dar Netflix răspunde în fața autorității olandeze de reglementare în domeniul mass-media, care aplică reguli mult mai laxe.

În ciuda lansării emisiunii de joi, pentru Regele Charles a fost o activitate obișnuită, care a participat la o recepție pentru grupul Comunităților Creștine din King's Cross, în nordul Londrei.