„Harry & Meghan”. Prințul Harry își atacă fratele, William, în serialul Netflix: A fost îngrozitor!

„Harry & Meghan”. Prințul Harry își atacă fratele, William, în serialul Netflix: A fost îngrozitor! harry-meghan-afisul serialului. sursa: Netflix

Criticii din Marea Britanie și din Statele Unite au catalogat serialul "Harry & Meghan" ca fiind lipsit de conținut, auto-agresiv și narcisist, dar este clar că telespectatorii sunt încântați de el. Primele trei episoade au avut cel mai bun debut al unui documentar Netflix din istorie, generând 81,55 milioane de ore de vizionare în primele patru zile, s-a anunțat marți. Acesta s-a clasat pe locul 1 în topul lansărilor Netflix în Marea Britanie.

William și Harry. Lumea i-a cunoscut ca fiind frații care au mers împreună în spatele sicriului mamei lor, Diana, Prințesa de Wales, în timpul procesiunii funerare din 1997. Doi tineri prinți legați de durere, de divorțul părinților lor și de o viață trăită sub ochii camerelor de luat vederi. Numai că lucrurile s-au schimbat.

Douăzeci și cinci de ani mai târziu, prințul Harry a declarat în serialul Netflix "Harry & Meghan" : “A fost îngrozitor să îl văd pe fratele meu țipând și strigând la mine, pe tatăl meu spunând lucruri care pur și simplu nu erau adevărate, iar bunica mea stând liniștită acolo și ascultând".

Comentariul lui Harry, în cea mai recentă parte a documentarului "Harry & Meghan", popularul documentar în șase părți de pe Netflix, se referă la o întâlnire furtunoasă, convocată de regina Elisabeta a II-a la începutul anului 2020, pentru a stabili termenii prin care Harry și soția sa, Meghan, se vor retrage din îndatoririle regale. Fratele său, William, și tatăl său, Charles, au fost prezenți la moșia de la țară a reginei, Sandringham, dar Meghan a fost lăsată pe dinafară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruptura dintre Harry și William

A fost cea mai crudă și personală afirmație făcută de Harry despre modul în care relația sa cu William s-a rupt după căsătoria sa cu Meghan Markle, o actriță de origine americană, în 2018. Și a fost doar una dintre mai multe afirmații incendiare despre rolul lui William în cele trei episoade publicate recent. Litania de nemulțumiri - unele mărunte, altele profunde - pare că va înrăutăți o dușmănie între frați care a fost mult timp un subtext trist al telenovelei Harry și Meghan, scrie New York Times.

Harry, în vârstă de 38 de ani, a sugerat în film că prin canalele de comunicare ale fratelui său au fost plantat povești negative despre Meghan în tabloidele londoneze, mai ales că celebritatea ei amenința să o eclipseze pe cea a altor membri ai familiei. "Aș prefera cu mult mai degrabă să fiu distrus în presă decât să joc acest joc", a spus Harry. "Să văd oameni din jurul fratelui meu făcând același lucru pe care am promis că noi doi nu vom face niciodată, niciodată - a fost sfâșietor."

"Cea mai tristă parte", a adăugat el, "a fost această prăpastie creată între mine și fratele meu, mai ales că el este acum de partea instituției."

Noi episoade pe Netflix

În orice caz, noile episoade acoperă un teren și mai încrâncenat decât cele anterioare, care s-au oprit asupra relației toxice dintre cuplu și tabloide. Aceasta este o problemă complicată, deși Harry a făcut o nouă afirmație potrivit căreia crede că stresul provocat de lupta juridică a lui Meghan cu unul dintre ziare, Mail on Sunday, a fost responsabil pentru avortul ei spontan din 2020.

Accentul principal al noilor episoade este pus pe ruptura în sine, în care fratele, tatăl și bunica lui Harry au jucat cu toții roluri importante. După ce cuplul a spus clar că vrea să se retragă din viața regală, negocierile privind statutul lor au devenit  tensionate. În documentar, Harry a zugrăvit imaginea unei familii mai hotărâtă să păstreze o fațadă de unitate decât să îi trateze pe el și pe soția sa cu omenie.

După întâlnirea de la Sandringham, a spus el, Palatul Kensington, unde cei doi prinți locuiau și împărțeau un birou, a emis o declarație, fără permisiunea sa, dar în numele său și al fratelui său, negând un articol de presă potrivit căruia "intimidarea" cuplului de către William ar fi contribuit la decizia lor de a se despărți.

Casa Regală refuză să comenteze

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze cele trei noi episoade, așa cum a făcut-o și în cazul primelor trei. În schimb, oficialii palatului au precizat că regele Carol al III-lea și Camilla, regina consort, vor lua parte la o slujbă de colinde de Crăciun la Westminster Abbey, alături de William și soția sa, Catherine.

Dincolo de ruptura dintre frați, filmul sapă în rivalitățile clocotitoare dintre birourile regale ale familiei, unde cei care se ocupau de relații publice concurau pentru a-și prezenta șefii - fie că era vorba de Harry, William sau Charles - în cea mai bună lumină posibilă, uneori, a spus Harry, aruncând mizerii în tabloide despre alți membri ai familiei regale.