Evenimentul Zilei > EVZ Special > Coșmarul lui Lady Di. Îl ura pur și simplu. Povestea neștiută de la Palatul Regal
Coșmarul lui Lady Di. Îl ura pur și simplu. Povestea neștiută de la Palatul Regal

Coșmarul lui Lady Di. Îl ura pur și simplu. Povestea neștiută de la Palatul Regal

Cu toate că au trecut 24 de ani de la moartea prințesei Diana, încă apar tot felul de detalii neștiute despre viața Prințesei Inimilor.

Fără doar și poate, prințesa Diana a fost cel mai iubit membru al Familiei Regale din Marea Britanie. Până la apariția ei, niciunul dintre ”regali” nu a dat dovadă de atâta iubire și compasiune față de oameni, iar apariția lui Lady Di avea să schimbe complet fața monarhiei Britanice.

Prințesa Diana a fost un adevărat fenomen, o doamnă, o forță a naturii. Cu toate că au trecut 24 de ani de la decesul său, chiar și dincolo de lumea pământească prințesa Inimilor reușește să mențină vie dragostea și atenția publicului.

Cu toate că a fost iubită de milioane de oameni, prințesa Diana purta în suflet o tristețe enormă. Fiind un spirit liber, normele familiei regale și protocoalele stricte aproape i-au distrus esența.

Toată lumea știa că Lady Di era o persoană gurmandă, dar nunta cu Charles și presiunea care s-a pus asupra ei au făcut-o să ajungă să sufere de bulimie, boală cu care s-a confruntat mulți ani. Cu toate acestea, Prințesa Diana avea o listă de mâncăruri de la care nu făcea rabat niciodată.

Deși îi plăceau preparatele fine, în ultimii ani ai vieții sale Lady Di ajunsese să urască somonul din simplu motiv că oriunde merge, bucătarii îi pregăteau tot felul de rețete care aveau în prim-plan somonul. Prin urmare, prințesa ajunsese la un nivel de saturație, simpla prezență a acestui fel de mâncare provocându-i greață.

Prințesa Diana ar fi împlinit 60 de ani

Joi, 1 iulie, prinţii Harry şi William au inaugurat împreună, în cadru restrâns, o statuie care aduce un omagiu mamei lor, prinţesa Diana, şi care va fi amplasată în grădinile Palatului Kensington din Londra,

Prinţesa de Wales, supranumită Lady Di, decedată în urma unui accident de automobil petrecut la Paris în 1997, ar fi împlinit joi vârsta de 60 de ani. Statuia care îi este dedicată, realizată de Ian Rank-Broadley, va fi dezvelită în „grădina ascunsă” de la Kensingon Palace – fosta ei reşedinţă, devenită în prezent reşedinţa oficială a prinţului William – în prezenţa unui grup de doar 30 de persoane, inclusiv a unor membri ai familiei Spencer.

Prinţul Charles, cu care Lady Di s-a căsătorit în urmă cu 40 de ani, pe 29 iulie 1981, şi de care a divorţat în 1996, nu va participa la ceremonie, potrivit unuia dintre apropiaţii săi citaţi de Sunday Times, întrucât nu doreşte „să redeschidă răni mai vechi”.

La mai mult de 24 de ani după moartea ei, popularitatea prinţesei Diana continuă să se afle la cote înalte: un automobil al său a fost vândut la licitaţie cu 60.000 de euro unui muzeu din America de Nord în această săptămână, iar ea este considerată în continuare o legendă a modei, în contextul în care rochiile sale sunt prezentate cu regularitate în expoziţii organizate în Marea Britanie – un fenomen întreţinut şi de celebrul serial TV „The Crown”.