Evenimentul Zilei > Actualitate > România se relaxează. Haos pe DN1! Anunț făcut de Poliția Română
România se relaxează. Haos pe DN1! Anunț făcut de Poliția Română

România se relaxează. Haos pe DN1! Anunț făcut de Poliția Română

Inspectoratul General al Poliţiei Române vine cu noi informații legate de traficul de pe DN1 Brașov-Ploiești.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că traficul rutier s-a intensificat pe sensul de coborâre al DN 1 Brașov – Ploiești.

Astfel, traficul rutier este intens pe sensul Brașov către Ploiești, de la km 134 la 129( Bușteni) coloană în mișcare (35-40 km/h), dar și pe tronsonul cuprins între localitățile Posada și Comarnic, valorile de trafic sunt crescute și se circulă în coloană, cu viteză redusă, se arată în comunicat.

Polițiștii încearcă să fluidizize traficul pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pentru autoturisme, rutele alternative la DN 1 Brașov – Ploiești – București sunt următoarele:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Autoritățile le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Coşmar pentru cei care s-au întors din minivacanţa de Rusalii

Dacă la începutul minivacanţei de Rusalii traficul a fost aglomerat spre mare sau spre munte, și la întoarcerea după acel weekend prelungit şoselele au fost ticsite de mașini.

Frumoasa minivacanța de Rusalii s-a încheiat cu aglomerație pe drumurile de întoarcere de la mare sau de la munte.

Subinspectorul Alexandru Andronache a declarat: Pe DN 1 Bucureşti – Braşov, pe sensul de coborâre, valorile de trafic sunt în creștere, astfel că în stațiunea Bușteni s-a format coloană în mișcare de la Km. 137.

De asemenea, în orașul Comarnic traficul a fost intens și s-a circulat în condiții de aglomerație pe sensul Brașov – Ploiești al Drumului Național 1.

Poliţia, mobilizată pentru a fluidiza traficul

În județele Brașov și Prahova, pe DN1 au acționat pentru fluidizarea traficului 55 de polițiști cu 18 autospeciale. Potrivit datelor Poliției, numărul accidentelor grave înregistrate în minivacanța de Rusalii a scăzut cu 44% față de 2019. De asemenea, au fost cu 43 de procente mai puține persoane rănite grav.

Reamintim că spre autostrada către mare s-a circulat bară la bară. În ceea ce privește DN1, drumul spre munte a fost aglomerat mai ales în jurul prânzului, când au existat blocaje în stațiunile montane.

Au fost peste 21.000 de polițiști desfășurați în trafic, în primul weekend în care pentru deplasările dintr-un județ în altul nu a mai fost necesară o declarație pe proprie răspundere, notează Radio România Actualităţi.