Aşdar, frumoasa minivacanța de Rusalii se încheie cu aglomerație pe drumurile de întoarcere de la mare sau de la munte.

Sunt deja valori crescute de trafic pe Valea Prahovei și se așteaptă ca și pe autostrada A2 să apară coloane de autoturisme, mai ales că sunt și două porțiuni cu restricții din cauza lucrărilor de reabilitare.

Subinspectorul Alexandru Andronache a declarat: Pe DN 1 Bucureşti – Braşov, pe sensul de coborâre, valorile de trafic sunt în creștere, astfel că în stațiunea Bușteni s-a format coloană în mișcare de la Km. 137.

De asemenea, în orașul Comarnic traficul este intens și se circulă în condiții de aglomerație pe sensul Brașov – Ploiești al Drumului Național 1.

Trafic normal pe A2: Bucureşti- Constanţa

În schimb, pe autostrada A2 București – Constanța, pe sensul către capitală, la această oră, valorile de trafic sunt normale. Dar reamintim, tronsoanele autostrăzii pe care circulația se desfășoară restricționat, la această oră, pe câte o bandă pentru fiecare sens pentru efectuarea de lucrări la partea carosabilă, astfel că primul tronson kilometric este cuprins între 27 – 36 între localitățile Cernica și Fundulea, iar al doilea tronson kilometric cuprinse între Km. 84 + 120 m, Km. 191 + 750 m în zona localităţii Drajna Nouă.

Rute alternative pentru cei care se întorc din minivacanţa de Rusalii

Şi, în final, ca rute alternative pentru DN 1 Braşov – Ploiești – București avem următoarele variante: DN1A Brașov – Cheia – Ploiești, DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești, DN 73 Râșnov – Câmpulung, DN 72A Târgoviște şi ultima rută alternativă, DN71 Sinaia – Târgovişte – București.

Poliţia, mobilizată pentru a fluidiza traficul

În județele Brașov și Prahova, pe DN1 acționează pentru fluidizarea traficului 55 de polițiști cu 18 autospeciale. Potrivit datelor Poliției, până la această oră, numărul accidentelor grave înregistrate în minivacanța de Rusalii a scăzut cu 44% față de 2019. De asemenea, au fost cu 43 de procente mai puține persoane rănite grav.

Reamintim că spre autostrada către mare se circula bară la bară. În ceea ce privește DN1, drumul spre munte a fost aglomerat mai ales în jurul prânzului, când au existat blocaje în stațiunile montane.

Au fost peste 21.000 de polițiști desfășurați în trafic, în primul weekend în care pentru deplasările dintr-un județ în altul nu mai este necesară o declarație justificativă pe proprie răspundere, notează Radio România Actualităţi.