Hamas, aproape de un armistiţiu pe termen lung cu Israelul

Hamas, aproape de un armistiţiu pe termen lung cu Israelul

Un armistiţiu pe termen lung între gruparea militantă palestiniană Hamas şi statul evreu ar putea fi anunţat în zilele următoare, au anunţat, ieri, la Cairo, conducătorii Hamas.

Conform liderilor Hamas, punctele de trecere a frontierei vor fi redeschise, iar un acord de încetare a focului, pe o perioadă de 18 luni, va intra în vigoare în curând. Israleul şi gruparea Hamas au anunţat acorduri unilaterale de încetare a focului la sfârşitul ofensivei israeliene în Gaza, de luna trecută. Moussa Abu Marzouk, liderul adjunct al Hamas, a spus că armistiţul va fi anunţat în următoarele 48 de ore.

Obstacole depăşite "Am ajuns la un acord cu Israelul în privinţa unui armistiţiu pe un an şi jumătate şi asupra deschiderii celor şase puncte de trecere ale frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel şi a sistării tuturor activităţilor militare", a spus el pentru agenţia egipteană Mena. Moussa Abu Marzouk a adăugat că Hamas va trebui să se consulte cu celelalte facţiuni palestiniene.

Taher al-Nono, un membru al echipei de negociatori prezente la Cairo, a declarat, ieri, pentru Reuters, că un armistiţiu va fi anunţat peste trei zile. "Cele mai multe dintre obstacolele care au împiedicat o înţelegere au fost depăşite", a spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News