Constănțeanca s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Londra. Ieri, Simona a avut o revenire epică în fața chinezoaicei Zhang.

Constănțeanca, locul 7 WTA, a avut un început greoi, ieri, în sfertul de finală de All England Club jucat împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (50 WTA), după ce asiatica a condus-o în două rânduri, cu 3-0 și 4-1. Practic, Zhang doar în aceste momente a contat în joc.

Printr-o evoluție epică, Simona a reușit să-și adjudece primul set după o luptă acerbă, dar pe care a reușit să o câștige, scor 7-4. Tenismena noastră a prins aripi în setul al doilea și și-a demolat adversara cu un neverosimil 6-1. Înainte de acet meci, Zhang o conducea pe Halep cu 2-1 la capitolul întâlnirilor directe.

„Mă simt proaspătă. Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă”

Acum, Halep și-a egalat cea mai bună performanță pe iarba turneului de Grand Slam de la All England Club. În 2014, „tricolora” era învinsă în semifinale de canadianca Eugenie Bouchard, scor 6-7, 2-6. „Am luptat din greu în primul set, chiar dacă am fost condusă cu 4-1. Ştiam că va lovi tare, am mai jucat cu ea. Azi m-am gândit că trebuie să fiu puternică. Am energie, mă simt bine, mă simt proaspătă, încrezătoare când intru pe teren. Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciul adversarelor, mă pregătesc de semifinale, am timp de recuperare până la următorul meci”, a declarat, ieri, Simona Halep, după calificarea în penultimul act al turneului britanic. „Zhang a jucat foarte bine la început. Simona a absorbit sursa loviturilor chinezoaicei și a trimis înapoi de fiecare dată. Simona s-a mișcat mult mai bine și a jucat excelent. Simona s-a apărat incredibil”, a fost analiza fostului mare tenismen Mats Wilander, la Eurosport.

Ce o așteaptă în semifinale

În „careul de ași”, Simona Halep se va duela cu Elina Svitolina (8 WTA/Ucraina) sau Karolina Muchova (68 WTA/ Cehia), confruntare care a avut loc, ieri, după închiderea ediției. În cazul în care se va califica în finala competiției de la Londra, tenismena noastră va urca pe locul 4 în ierarhia mondială.