Evenimentul Zilei > Actualitate > Hagi îl interzice pe Ianis la Barcelona
Hagi îl interzice pe Ianis la Barcelona

Hagi îl interzice pe Ianis la Barcelona

Deși fiul său ar avea șansa să semneze cu Barcelona, Gică Hagi nu este încântat de statutul pe care l-ar avea mijlocașul.

După evoluțiile de excepție de la Campionatul European Under 21, Ianis Hagi a stârnit și mai multă agitație în rândul scouterilor și impresarilor.

Catalanii și consecințele

În vârstă de 20 de ani, Ianis este acum și în atenția Barcelonei, proaspăta campioană a Spaniei, potrivit GSP.ro. Sună promițător, și ne duce cu gândul la perioada 1994-1996, atunci când Gică Hagi sclipea în tricoul „blaugrana”.

De această dată, situația se schimbă în cazul lui Ianis. Cel care l-a îndemnat pe jucător să meargă la Barcelona este „Regele”. Motivul? Ianis va juca la Barcelona B, în liga a treia spanioală, și, automat, nu va mai „pupa” nicio convocare la națională. Suma propusă de conducerea Barcelonei pentru Ianis ajunge până la 15 milioane de euro. Minimum cerut de Hagi pentru fiul său este 10 milioane de euro, la care se mai adaugă 10% din suma cu care jucătorul va fi vândut ulterior. Până acum, au existat oferte de cel mult 6 milioane de euro, exact cât este cota de piață a „tricolorului” conform Transfermarkt. Totuși, Gică Hagi vrea ca Ianis să evolueze constant la viitoarea echipă pe care o va alege.

Listă lungă de oferte

Pe lângă Barcelona, alte oferte tari vin la Ovidiu, pe numele lui Ianis Hagi, sunt din partea cluburilor Genk, Sevilla, Galatasaray, Borussia Dortmund sau Bayern Munchen. În sezonul precedent al Ligii 1, Ianis Hagi a bifat 39 de meciuri pentru Viitorul, a marcat 14 goluri și a dat 8 pase de gol. Cel care l-a recomandat pe Ianis la Barcelona este chiar Gică Popescu, fostul căpitan al trupei de pe „Camp Nou” în perioada 1995-1997 și actualul președinte de la Viitorul. De asemenea, Hagi senior a jucat pe „Camp Nou” între 1994 – 1996, a evoluat în Primera Division în 36 de meciuri și a marcat de șapte ori.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: