Evenimentul Zilei > Politica > Guvernatorul Băncii Naționale este chemat în Parlament. „DIICOT să INVESTIGHEZE băncile!”
Guvernatorul Băncii Naționale este chemat în Parlament. „DIICOT să INVESTIGHEZE băncile!”

Guvernatorul Băncii Naționale este chemat în Parlament. „DIICOT să INVESTIGHEZE băncile!”

Banca Națională se joacă cu indicele ROBOR în funcție de simpatiile și antipatiile politice ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Declarația incendiară aparține senatorului ALDE, Daniel Zamfir, care a făcut mai multe dezvăluiri, duminică, într-o conferință de presă.

Zamfir a mai spus că este necesar ca Isărescu să dea explicații în fața Parlamentului și DIICOT să înceapă să investigheze băncile.

„ Vor fi audieri începand cu 29 ianuarie, la care vor fi invitați să prezinte explicații Guvernatorul BNR, președintele Consiliului Concurenței și alții. Vreau să cer BNR ca de mâine să oprească acest mecanism prin care ROBOR este calculat, prin care umflă artificial ratele. La Comisia economică voi prezenta documentele. Vreau  să știți că aceste documente, această investigație a Consiliului Concurenței, a început în 2008, s-a terminat în 2011 fără nicio rezoluție, nici nu s-a mers mai departe să se sancționeze si nici nu a fost clasată din lipsa de probe. Dacă DIICOT considera că sunt fapte de competenta sa, găsește documentele la Consiliul Concurenței”, a declarat Zamfir.