Cozmin Gușă CONTRAATACĂ. Atuurile lui Schwartzenberg: Relația cu SIE și prieteniile cu Dragnea și Netanyahu

Cozmin Gușă CONTRAATACĂ. Atuurile lui Schwartzenberg: Relația cu SIE și prieteniile cu Dragnea și Netanyahu

Cozmin Gușă contraatacă, după acuzațiile ce i-au fost aduse în interviul acordat B1TV de Elan Schwartzenberg, fostul patron de la Realitatea TV.

Actualul cofinanțator al televiziunii de știri a declarat, pentru Evenimentul zilei, că Schwartzenberg execută o comandă venită din zona structurilor de informații prin atacul la adresa sa.

„Legat de Elan Schwartzenberg, eu îl cunosc de mult timp, și nu am avut niciodată o relație de afaceri. Am avut, în schimb, chiar până la momentul plecării lui, o relație amicală”, ne-a declarat Cozmin Gușă. „El m-a mai atacat o dată, exact cu aceste subiecte, acum vreo trei ani, și și atunci mi s-a părut că execută o comandă, venită din zona structurilor de informații”, acuză consultantul politic.

„În acest moment este evident că, pe lângă faptul că execută o comandă, venită tot din zona unei structuri de intelligence, el dorește și să îl sprijine pe prietenul său Liviu Dragnea, și să intre în corul unor vinovați evidenți, care se victimizează”, mai spune Gușă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atuurile lui Schwartzenberg

„Sigur că are niște atuuri. Eu nu am nicio îndoială legată de relația lui cu Serviciul de Informații Externe (SIE), care s-a cimentat în perioada în care director al SIE era Mihai Răzvan Ungureanu, colegul lui de la Iași”, spune Gușă. El a adăugat că Schwartzenberg „mai are un atu, al unei relații foarete vechi cu Bibi Netanyahu (Benjamin Netanyahu, actual premier al statului Israel - n. red.), din perioada în care acesta nu era prim-ministru, detalii pe care eu le cunosc, dar nu are rost să vorbesc despre ele”.

„Apoi, în al treiela rând, are beneficiul unei relații foarte vechi cu Liviu Dragnea și cu Radu Mazăre, relație care nu a însemnat doar vânătoare sau distracție, ci și foarte multe combinații financiare. Pe Elan Schwartzenberg cunoscătorii l-au localizat mai bine, apropo de relațiile sale cu Statul Român, cu ocazia celebrei vizite al lui Traian Băsescu în Israel, însoțit de George Maior și Florian Coldea, unul dintre cei doi aranjându-i lui Elan o posibilă întrevedere cu Băsescu - care a fost mediatizată, dar pe care Băsescu a refuzat-o - iar Elan a rămas singur într-o piață plină cu jurnaliști din Tel Aviv”, a mai precizat Cozmin Gușă.

Dosarul Realitatea

„Legat de dosarul Realitatea, acesta este, de fapt, dosarul Codruț Marta, în care sunt cercetați și foarte mulți oameni care au avut sau au legătură cu Realitatea TV. Acest dosar a pornit de la dovezile DNA conform cărora Realitatea TV din periaoada lui Elan Schwartzenberg ar fi fost finanțată chiar de Codruț Marta, cu banii proveniți din evaziune fiscală. Sunt mărturii la dosar care certifică acest lucru, eu cunosc aceste detalii pentru că am fost audiat de câteva ori ca martor, iar Elan Schwartzenberg a fost acuzat în scris de către unul dintre martorii din dosar că - nici mai mult nici mai puțin - ar fi organziat uciderea lui Codruț Marta de frica unor posibile dezvăluiri”, acuză Gușă.

„Acest dosar nu a mai putut fi cercetat până în acest moment cel putin din două motive clare. Primul, Codrut Marta nu a putut fi declarat mort, iar dosarul este despre operațiunile sale”, precizează consultantul politici, adăugând că al doilea motiv este acela că „suspectul principal, Elan Schwartzenberg, a fugit din țară și, fiind cetățean israelian, nu se supune legilor, așa cum fiecare dintre noi ne supunem”.

Relațiile cu Statul Paralel

Legat de relațiile lui Cozmin Gușă cu Statul Paralel, de care a fost acuzat de fostul finanțator al postului Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, actualul acționar al televiziunii spune că pur și simplu nu au existat.

„În acest interval, partenerul meu Maricel Pacuraru a și fost condamnat la inchisoare și a ispășit doi ani, sediul Realitatea a fost furat de alții cu contribuția Statului Paralel, iar relațiile mele cu cei care conduceau SRI - George Maior și Florian Coldea - au fost cvasi-inexistente”, argumentează Gușă.

„Cu Maior nu m-am întâlnit niciodată în mandatele sale de șef al SRI, deși îl cunoșteam din anul 2000 și meram amici, iar cu Florian Coldea am avut o relație foarte proastă de-a lungul mandatelor sale, atât în perioada Maior, cât și în perioada Hellvig. Motivul principal, după părerea mea, îl reprezintă relațiile mele din Statele Unite, superioare ca nivel sau încredere celor pe care el le are, și de aici posibilitatea mea de a ști mai bine ceea ce dorește partenerul strategic”, a mai declarat Cozmin Gușă.

El a mai precizat că, legat de prezent, nu neagă prietenia cu actualul director al Serviciului Român de Informații. „Nu ascund relația mea veche de prietenie cu actualul ditrector al SRI, Eduard Hellvig, dar ea se manifestă destul de rar, cu mesaje sau discuții telefonice referitoare la familiile noastre sau câțiva prieteni comuni”, a încheiat consultantul politic Cozmin Gușă.