Evenimentul Zilei > Economie > A fost ADOPTAT BUGETUL pe anul 2019. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: „Este un buget foarte bine gândit”
A fost ADOPTAT BUGETUL pe anul 2019. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: „Este un buget foarte bine gândit”

A fost ADOPTAT BUGETUL pe anul 2019. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: „Este un buget foarte bine gândit”

După multe negocieri şi modificări, bugetul pentru anul 2019 a fost, în sfârşit, adoptat. În şedinţa de vineri, Guvernul a dat undă verde pentru Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

La conferinţa de presă ce a urmat după terminarea şedinţei Guvernului, ministrul Finanţelor a afirmat că actualul buget de bazează pe o creștere de 5,5%, iar deficitul este de 2,5%, potrivit agerpres.ro

"Mă bucur să vă spun că astăzi Guvernul României a aprobat proiectul de buget pe 2019 şi, desigur, şi bugetul de asigurări sociale", a spus Teodorovici. 

O prioritate a reprezentat-o domeniul Sănătății și s-au alocat în plus 6 miliarde de lei. "Toate programele de sănătate sunt acoperite cu necesarul de finanțare pentru tot anul 2019", a declarat Teodorovici.

La Educație s-au alocat cu 9,8 miliarde de lei mai mult, cu peste 40% mai mult decât a fost anul trecut. 

Ministrul de Finanțe a anunțat că anul acesta s-au alocat cu 15 miliarde de lei mai mult. Totodată a declarat că ANAF-ul va trebui să aducă 30% din PIB fie prin colectarea mai bună a tva-ului, diminuarea evaziunii și rezolvarea problemelor de la vamă. 

La Primăria Municipiului București alocarea este de 49% din impozitul pe venit colectat.

"Este un buget foarte bine gândit. Nu am niciun fel de îndoială că această creștere va avea loc", a declarat Teodorovici

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: