Evenimentul Zilei > International > Gruparea STAT ISLAMIC a lansat un nou ATAC asupra oraşului sirian KOBANE
Gruparea STAT ISLAMIC a lansat un nou ATAC asupra oraşului sirian KOBANE

Gruparea STAT ISLAMIC a lansat un nou ATAC asupra oraşului sirian KOBANE

Militanţii gruparii Stat Islamic au lansat aseară o nouă ofensivă în oraşul kurd sirian Kobane, după ce a comis două atacuri sinucigaşe cu maşină-capcană în nordul localităţii, a anunţat un ONG, citat de agenţiile internaţionale de presă. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a precizat că luni seara în jurul orei 23.00, ora României, în cel de-al treilea oraş ca mărime din Siria aveau loc lupte violente.

"Imediat după ce au comis două atacuri sinucigaşe, combatanţii jihadişti au lansat o ofensivă pe toate fronturile din oraş în direcţia zonelor care se află în continuare sub control kurzilor", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, citat de Mediafax.

ONG-ul a adăugat că nu poate oferi în acest moment un bilanţ al atacurilor sinucigaşe.

Localitatea Kobane este de o lună scena a unei vaste ofensive din partea grupării Stat Islamic, care încearcă să ocupe oraşul, pentru a-şi asigura controlul asupra unei vaste zone de la frontiera turco-siriană.

Jihadiştii au intrat în oraş pe 6 octombrie, iar în prezent controlează doar jumătate din acesta.

Statul Islamic se confruntă cu o rezistenţă puternică din partea combatanţilor kurzi, cărora armata americană le-a paraşutat duminică, pentru prima dată, armament, muniţie şi material medical. Aceste echipamente au fost furznizate de către autorităţile kurde din Irak.

Forţele kurde sunt ajutate, de asemenea, de atacuri aeriene ale coaliţiei internaţionale, care a efectuat, de la sfârşitul lunii septembrie, aproximativ 140 de raiduri contra poziţiilor Stat Islamic în oraşul Kobane.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: