GRIPA AVIARĂ face prima victimă pe continentul AMERICAN. Virusul H5N1 a provocat MOARTEA unei femei din Canada

GRIPA AVIARĂ face prima victimă pe continentul AMERICAN. Virusul H5N1 a provocat MOARTEA unei femei din Canada

Virusul H5N1 provoacă primul deces în America de Nord. Victima este o femeie din Canada întoarsă dintr-o călătorie în China. Acesta este primul caz mortal în America de Sud, a anunţat, miercuri, ministrul canadian al Sănătăţii, Rona Ambrose.

"Sunt aici ca să confirm primul caz de H5N1, cunoscut de asemenea ca gripa aviară, în America de Nord", a declarat Ambrose.

Decesul locuitoarei din Alberta (vestul Canadei) este un "caz izolat", a apreciat Rona Ambrose.

Femeia care a decedat a început să resimtă simptome după ce a efectuat un zbor cu compania Air Canada între Beijing şi Vancouver la 27 decembrie. Ea şi-a continuat călătoria cu un alt zbor, cu destinaţia Edmonton, în provincia Alberta. Starea sa de sănătate s-a agravat rapid şi a fost nevoită să se ducă la spital, unde a decedat la 3 ianuarie, a precizat responsabilul pentru Sănătate din Alberta, James Tallbot. 650 de cazuri de gripă aviară

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproximativ 650 de cazuri de gripă aviară au fost înregistrate în 15 ţări în ultimii zece ani, cu o rată a mortalităţii de 60%, a notat el.

Autorităţile chineze, dar şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au fost prevenite în legătură cu acest deces, au anunţat oficialii canadieni.

Toate persoanele care au călătorit în data de 27 decembrie la zborurile Air Canada 030 (Beijing-Vancouver) şi 244 (Vancouver-Edmonton) sunt în curs de verificare pentru a fi supuse unor analize medicale de precauţie. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA
  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • Oficial de la Londra: Românii și bulgarii ar putea face mai mult decât nativii britanici pentru țara noastră

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY a avut o CURIOZITATE care a ŞOCAT-O. A făcut un LUCRU pe care îl va regreta toată VIAŢA / GALERIE FOTO hot
  • SOȚII DE DICTATOR. Cine sunt femeile căsătorite cu cei mai mari despoți din lume
  • "OZN-ul" de piatră din Bulgaria. Cum arată "catedrala comunismului"