Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu i-a angajat la Guvern pe parlamentarii şomeri
Grindeanu i-a angajat la Guvern pe parlamentarii şomeri

Grindeanu i-a angajat la Guvern pe parlamentarii şomeri

O parte dintre foştii parlamentari PSD sacrifi caţi de partid în jocurile electorale au primit joburi de peste 1.000 de euro în noul Cabinet condus de Sorin Grindeanu

După ce a fost deputat PSD în Timiş, Petru Andea nu a mai prins un loc în noul Parlament, aşa că a primit în schimb un job de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, plătit cu peste 1.000 de euro pe lună.

Un alt ex-parlamentar PSD angajat de Guvern este Rodin Traicu (Mehedinţi), care a ajuns şef peste controlul activităţilor nucleare, în timp ce fostul deputat braşovean Emil Niţă a fost numit vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Controverse

Urmărit penal de DNA pentru că ar fi fraudat fonduri UE destinate romilor, fostul deputat PSD Mădălin Voicu a ajuns secretar de stat la Cultură. Ministru al Apărării în guvernările Ponta, Mircea Duşa nu şi-a mai obţinut mandatul de deputat şi a fost numit secretar de stat la MApN. Rămaşi acasă după alegeri, au mai ajuns secretari de stat fostul senator PSD Petru Frătean (Economie) şi foştii deputaţi PSD Ovidiu Iane (Românii de Pretutindeni) şi Gabriela Podaşcă (Tineret). Tot apropiat de PSD, fostul senator UNPR Marian Vasiliev a primit funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. După ce-a trecut prin PPDD, UNPR, PSD şi ALDE, fosta deputată Liliana Mincă a fost trimisă de Grindeanu ca vicepreşedinte la Protecţia Consumatorilor. Fost senator ALDE, Nicolae Nasta a ajuns şi el secretar de stat la MApN. Unul dintre cei mai longevivi parlamentari români, ex-deputatul Laszlo Borbely, şi-a găsit refugiul ca şi consilier al lui Grindeanu şi este plătit cu peste 5.000 de lei/lună.

Filiera PDL

În cabinetul Grindeanu şiau găsit un job şi foşti parlamentari PD-L.

Fostul deputat bucureştean Daniel Geantă a fost numit președinte peste Administrarea Activelor Statului (AAAS) după ce la scindarea PDL a trecut la PMP, a muncit în campania prezidenţială a Elenei Udrea, după care s-a mutat la UNPR şi apoi la PSD. Fostul deputat PDL de Cluj, ajuns între timp la ALDE, Vicențiu-Mircea Irimie, a fost numit secretar de stat la Ministerul Consultării Publice, iar fostul senator PDL Marian Iulian Rasaliu a fost numit prefect de Braşov.

Lider PDL Suceava în 1994- 2007 şi fost deputat PD, Eugen Constantin Uricec a devenit în cabinetul Grindeanu secretar de stat la Mediu.