Judecătorii Tribunalului Hunedoara au decis ca Alin Simota să stea la închisoare 3,3 ani, fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de folosire de documente false care în baza cărora au fost obținute, pe nedrept, fonduri europene. Judecătorii au mai dispus și confiscarea sumei de 2.582.629,12 lei, prejudiciul constatat de procurori în cadrul anchetei. Sentința pronunțată nu este definitivă, Alin Simota putând să o în termen de 10 zile de la comunicare.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată fiind acuzat că a dispus falsificarea mai multor documente ale unei firme pe care o conducea, astfel încât să poată câștiga o licitație publică.

Procurorii DNA au stabilit că o firmă administrată controversatul afacerist a fost angajată de Consiliul Județean Hunedoara, în 2009, să execute lucrări de modernizare și să furnizeze echipamente medicale pentru ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență din Deva. Unitatea beneficia de o finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Ulterior s-a constatat că firma condusă de Simota nu avea dreptul să participe la licitația Consiliului Județean deoarece avea datorii la bugetul de stat Pentru a rezolva această situație, afaceristul a dispus falsificarea mai multor documente din care să reiasă că îndeplinește condițiile prevăzute de lege. În cadrul proiectului firma lui Simota a încasat, pentru lucrările executate, suma de 2.625.998 lei