Evenimentul Zilei > International > Grav accident naval. Cel puțin 60 de morți și 240 de dispăruți
Grav accident naval. Cel puțin 60 de morți și 240 de dispăruți

Grav accident naval. Cel puțin 60 de morți și 240 de dispăruți

O barjă ce transporta peste 700 de persoane a eșuat pe râul Congo. Potrivit primelor estimări cel puțin 60 de oameni au murit, alți 240 sunt dați dispăruți.

Grav accident naval. Ministrul pentru afaceri umanitare din Republica Democrată Congo a anunțat marți că o barjă ce transporta peste 700 de persoane a eșuat pe râul Congo, în timpul nopții trecute.

Doar 300 de persoane au supraviețuit accidentului

Aproximativ 300 de supraviețuitori au fost găsiți lângă locul accidentului, în provincia Mai-Ndombe din vestul țării. Alți 240 sunt încă dați dispăruți, a spus Steve Mbikayi.

Accidentele mortale cu nave sunt foarte dese în Congo, o țară care are puține drumuri pe teritoriul său vast, acoperit cu multe păduri.

Pentru cei mai mulți oameni din țară, călătoria pe vase încărcate mult peste capacitatea lor, pe râul Congo și afluenții acestuia. Este singura modalitate de a ajunge în locuri îndepărtate.

„O navă supraîncărcată, care naviga pe timp de noapte cu peste 700 de pasageri, a fost distrus în Maindombe!
60 de cadavre găsite deja cu 300 de supraviețuitori! Simpatizăm cu familiile îndurerate și cerem sancțiuni împotriva tuturor celor responsabili cu sectorul transporturilor”, a fost mesajul postat pe Twitter de ministrul pentru afaceri unamitare din Republica Democrată Congo, Steve Mbikayi.

Râul Congo este cel mai adânc din lume

Congo este al doilea cel mai lung râu din Africa, cei 4.400 de kilometri ai săi întinzându-se de-a lungul a nouă țări. Acesta reprezintă o parte importantă din viețile a peste 75 de milioane de persoane. Aceștia fiind divizați în aproximativ 150 de grupuri etnice. Râul Congo le oferă acestora hrană, apă și o modalitate de transport, potrivit Live Science.

Râul este recunoscut pentru faptul că este cel mai adânc din lume, în anumite puncte acesta atingând 220 de metri. Experții explică faptul că Congo este atât de adânc în anumite zone încât nu permite luminii să atingă fundul.

Bazinul râului Congo se dovedește a fi extrem de important din punct de vedere economic. Esteo sursă importantă de fildeș, cauciuc și lemn pentru construcții, scrie RomâniaTV.