Accidentul a avut loc din cauza șoferului unui autoturism Mercedes care circula cu mare viteză. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din apropiere se observă cum din cauza vitezei excesive, Mercedesul, aflat pe banda unu nu poate  încetini când o mașlină din fața lui virează la dreapta, trage brusc volanul stânga și izbește în plin o mașină Dacia Sandero Stepway aflată pe același sens de mers dar pe banda a doua. În urma impactului violent cele două autoturisme alunecă, din inerție, câțiva zeci de metri până se opresc în șanț. 

La fața locului au ajuns echipele de descarcerare de la ISU Dobrogea, ambulanțe și un elicopter SMURD, polițiști. Șoferița, de 59 de ani, din mașina lovită, era conștientă, prezentând traumatism cranio cerebral însă femeia de 66 de ani, din dreapta, a fost grav rănită. Inițail s-a crezut că e decedată însă după manevrele de resuscitare și-a reluat activitatea cardiacă, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Constanța Claudia Tatarici. Și bărbatul, de 22 de ani, din Mercedes a fost rănit ușor. Victimele au fost transporate la Spitalul Județena de Urgență Constanța. 

Circulația pe DN39 a fost blocată mai bine de o oră. Prins în trafic, Mircea Băsescu a declarat că Mercedesul implicat în accident a trecut pe lângă el cu o viteză amețitoare. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că din cauza unei coliziuni dintre două autoturisme, circulaţia pe sensul către Constanţa al DN39 Eforie – Constanţa a fost  întreruptă în zona localităţii Lazu. Evenimentul a avut loc în jurul orei 08.10 şi s-a soldat cu rănirea a două persoane.