Vineri, 28 septembrie, der la ora 17,00 în sala de conferințe a Hotelului Iosefin, se va desfășura o nouă ediție a Cafenelei culturale umaniste, ”eveniment cu încărcătură artistică, literară, dar în primul rând amicală, cu participarea scriitoarei și jurnalistei Veronica Balaj, a profesorului universitar Viorica Bălteanu, a pictorului Mihai Olteanu, a poetului amator de 90 de ani Gheorghe Jicărean, dar și a noului prieten al umaniștilor, Puiu Tudoran, un senior româno-american, dornic să se alăture proiectului propus de Maria Grapini”, transmit reprezentanții europarlamentarului.

Cafeneaua culturală va aborda teme legate de apartenența noastră la valori importante, repere artistice și culturale, va lua în discuție tema Centenarului, din perspectiva unicității naționale și va oferi spațiu de exprimare deschis poveștii de viață a unui om care a trăit peste 40 de ani în Statele Unite, dar care a ales să se întoarcă acasă.

Europarlamentarul Maria Grapini le va vorbi oaspeților și prietenilor veniți, vineri, la cafenea, despre UE, PE și provocările actuale internaționale, dar și despre necesitatea ca România să devină, realmente, o țară unită. Participarea la eveniment este liberă.