Ultima etapă a playout-ului Ligii I a rezolvat și ultimele necunoscute. Pandurii Târgu Jiu a luat calea către eșalonul secund, alături de ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timi șo a ra va merge la baraj, iar Concordia Chiajna va evolua în prima divizie și în stagiunea viitoare.

Bătuți de o formație în vacanță

Marea perdantă a etapei a fost Pandurii, grupare învinsă de FC Botoșani, o echipă care nu mai avea nicio motivație, în afara celei de-a demonta bănuielile de non-combat. Moldovenii au câștigat cu 2-1, după ce au deschis scorul în minutul 88, prin Cătălin Golofca, și au punctat decisiv datorită lui Istvan Fulop (90+3).

Oaspeții, care aveau nevoie de un punct, egalaseră în minutul 90+1, prin Ionuț Cioinac. ACS Poli merge la barajul cu UTA, după ce a remizat la Gaz Metan Mediaș (2-2), iar Concordia a scă- pat de griji, după un „meci prietenesc”, disputat cu FC Voluntari (1-0). Altfel, Pandurii a retrogradat în „B”, după ce a evoluat în prima ligă, începând cu sezonul 2005-2006. „Un an de zile în a doua divizie nu e o tragedie pentru nimeni. Terminăm și stadionul. Cred că vom deveni o echipă mai omogenă”, a spus președintele Marin Condescu. Rămasă fără finanțare, echipa gorjeană va avea însă un nou stadion din sezonul viitor. Noua arenă a costat aproximativ 20 de milioane de euro, în timp ce „alb-albaștrii” au supraviețuit cu un plafon salarial de 1.000 de euro lunar. 

Pandurii și ASA Tg. Mureș sunt echipele care au retrogradat. Timișoara va juca baraj cu UTA