Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu: Modificarea Constituţiei nu se poate face decât cu un nou Legislativ
Gorghiu: Modificarea Constituţiei nu se poate face decât cu un nou Legislativ

Gorghiu: Modificarea Constituţiei nu se poate face decât cu un nou Legislativ

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, în contextul discuţiei despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, că o eventuală modificare a Constituţiei se poate face doar cu un nou legislativ. Cioloş propune, potrivit programului de guvernare, modificarea Constituţiei pentru ca mandatele parlamentarilor, primarilor, consilierilor locali si judeteni sa fie de 5 ani, egale cu al presedintelui si al europarlamentarilor. De asemenea, Gorghiu a spus că PNL va angaja o firmă care să facă auditul partidului.

"Comasarea alegerilor este o idee care ne preocupa nu doar pe noi, am vazut cam toti liderii de partide politice parlamentare preocupati de acest lucru, pentru ca altfel o sa vedeti alegeri in fiecare an, sau din doi in doi ani. Modificarea Constitutiei nu se poate face decat cu un nou legislativ. Este unul din obiectivele pe care un Parlament nou, legitim si le poate fixa. O Constitutie presupune girul unei majoritati si eu as spera ca putem agrea in unanimitate anumite modificari institutionale de amploare", a spus Gorghiu.

"Chiar ieri discutam (…) despre alegerile in doua tururi de scrutin. Inteleg ca domnia sa s-a gandit la aceasta varianta. Nu stiu care va fi decizia, dar vom insista pe doua lucruri care pot influenta in bine procesul electoral din Romania. O data ordonanta 55 – pentru ca trebuie ca efectele acelei catastrofe de ordonanta facuta special de PSD sa fie anulate, trebuie ca alesii locali care au migrat sa isi piarda mandatul. A doua este tema alegerilor in doua tururi de scrutin, pentru ca vorbim de nevoia de legitimare a alesului. Cu putina vointa politica poti modifica legislatia", a mai spus copreşedintele PNL.