Google va monitoriza telefoanele în timp real. Inteligența Artificială intră în acțiune

Google va monitoriza telefoanele în timp real. Inteligența Artificială intră în acțiune Telefoane. Sursa foto: Pixabay

Google tocmai a anunțat viitoarele instrumente de detectare a înșelătoriilor, cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI). Noile instrumente de detectare a escrocheriilor, dezvăluite la Google I/O 2024, sunt încă în faza de testare. Acestea folosesc inteligența artificială pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.

Google va monitoriza telefoanele în timp real. AI întrerupe convorbirea dacă e ceva suspect

Google se folosește de aceste instrumente pentru a identifica modele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile. AI va asculta în mod constant convorbirile, iar atunci când a detectat o astfel de conversație, va trimite o alertă în timp real pe telefon celui aflat în pericol.

Compania oferă exemplul unui „reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.

O notificare Android care avertizează utilizatorii cu privire la activitățile suspectate de escrocherie în timpul apelurilor.Google va monitoriza telefoanele în timp real. Sursa foto: Google.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, mai menționează faptul că toate aceste procese se desfășoară pe dispozitiv, asigurând confidențialitatea utilizatorilor. Această funcție nu va fi disponibilă imediat pe Android 15, însă Google promite să ofere mai multe detalii ulterior în acest an.

Una din 4 persoane la nivel global a pierdut bani prin astfel de înșelătorii

Google a făcut o mișcare importantă cu Android 15, integrând chatbotul său Gemini direct pe dispozitive, fără a necesita o conexiune la cloud. Pe lângă această tehnologie de detectare a înșelătoriei, adăugarea AI  va permite mult mai multe funcții, cum ar fi conștientizarea contextuală atunci când utilizați aplicații.

Un raport al Global Anti-Scam Alliance din octombrie anul trecut a arătat că 1 din 4 persoane la nivel global a pierdut bani din cauza înșelătoriilor sau a furtului de identitate în decurs de un an, pierzând peste 1 trilion de dolari în acea perioadă.

Deci, în timp ce companiile găsesc o astfel de tehnologie utilă, compatibilitatea ar putea limita aplicabilitatea acesteia. Gemini Nano este acceptat în prezent doar pe seria Google Pixel 8 Pro și Samsung S24, conform paginii de asistență pentru dezvoltatori, informează cnet.com.